unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

1231 Посещения

Азинус азинум фрикат, или Копейкин при Волгин

Иво Беров

Азинус азинум фрикат, или Копейкин при Волгин


  /еди - какво си еди - какво си търка/


  Костадин Костадинов при Петър Волгин. Костя Копейкин при " Гласът на Путин" Аsinus asinum fricat.
Ясно за какво ще си говорят. Тоест срещу кого ще си говорят. Срещу Демократична България, разбира се. Като Костя Копейкин много остроумно /според него самия/ нарича партията "Доносническа България", или нещо подобно.
А "Гласът на Путин" го дава тарикатче. Или по-точно гявОл момче. Прави се, че възразява на Копейкин срещу тъпата остроумица. Прави се, защото някой от СЕМ можел бил да го укори.
Сякаш в продължение на години не наричаше хората от демократичната българската демократична общност "криптодесните от криптодесницата ". А също "умнокрасиви и "умнокрасивитет".
Не само гявОл, тарикатче, но пинизчия момче. Защото не псува направо, а пуска разни тарикатски лафчета, също толкова остроумни колкото ония на Копейкин.
Да обиждаш част от българските граждани и част от слушателите, които те издържат чрез своите данъци - това го няма никъде в демократичния свят. Има го в Иран, Беларус, Русия и Северна Корея. И в никоя национална медия го няма. И не само в никоя националните медия няма такова чудо. И в частните го няма. Въобще никъде го няма, или ако го има все пак някъде, то е в тъмните и прашясали кюшета на медийното пространство, издържани с рубли.
Но тук, в България го по така нареченото "национално" радио има и никой наблюдател, общественик, социолог, политолог/ да не говорим за пъзливите ни така наречени "интелектуалци" не смее да се възмути. Вероятно за да не бъде оклеветен и оплют. Мнозинството в СЕМ също си трае. Ясно защо - повечето семкаджии са назначени от президента и от ГЕРБ. И мнозинството в Съюза за Електронни Медии преценява, че със своите тарикатски пинизи Волгин не нарушава закона. Защото това неговото било "свобода на словото" и "друга гледна точка"
В един свой статус същият "Глас на Путин" одобри и така нареченият "Народен съд ". И пак никой не се възмущава. Без никакво съмнение, че някой ден Волгин ще почне да възхвалява и комунистическите концлагери. И пак никой няма да се възмути. Щото, нали, "свобода на словото" и "друга гледна точка"
А другият азинус пък - Копейкин се закани, че като дойде /не ако дойде/ на власт ще възстанови концлагера в Белене.
И пак всички мълчат. Националните медии мълчат. Социолозите, политолозите и антрополозите и другите разни "лози" също мълчат. И така наречените интелектуалци мълчат/ А иначе почитат жертвите на комунистическия терор /.
Защо и Гешев мълчи също е ясно. Иначе уж гони разни руски шпиони. Че какъв по-голям шпионин от Копейкин бе, Гешев.
Но защо мълчат политиците от демократичната общност - тези от Демократична България и Продължаваме Промяната - вече никак не е ясно ? Има три вероятности. Или пък четири.
Първата- не искат да си навлекат гнева на Копейкин, който умее да плямпа, а освен това е злопаметен, отмъстителен и може да ги нарочи. Защо да си развалят спокойствието...
Втората - не ги бива в политическите сблъсъци и спорове, къде по-рахатско е да между ъканията си да изречеш надве - натри десетки пъти повтаряни послания, прехосвайки напразно ценното ефирно време.
Трета вероятност - няма оправни, отракани и ербап политици, които да поставят Копейкин на мястото му. И двете партии не са разработили начини за подбиране на най-добрите и успешни политици. Подборът изглежда се основава повечето на връзки, познанства и приятелски кръгове.
Ако не беше така, на политическото животно Копейкин би могло да се опълчи друго политическо животно / в политическия смисъл на думата "животно"/. Не измежду председателите на партията, които действително не бива "да се харчат" за него, но някой друг около тях.
И чевъртата вероятност - не се опълчват на Копейкин, за да не придават излишна значимост да гнусотиите му. Оставен да си вилнее на воля, обаче, той ще спечели още привърженици и със сигурност ще прибави още места за партията си в бъдещото Народно Събрание. И там ще се появят още повече азинуси, които заедно с азинусите в разните медии, включително националните / начело с Волгин/, ще се фрикат един друг.
А как едно лапацало може да бъде съпикясано, осмяно и поставено на мястото му ? Ето един пример. Политическото животно Бернар Тапи направо смазва прочутият с лаладжийството си Жан Мари Льопен. Ето отправка една към изявата му. Там може да видите и други прочути сблъсъци. Ей, нашите, гледайте и се учете как се прави.
https://www.youtube.com/watch?v=ERUYuywd2mY

Още статии от този автор

Коментари