unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

1147 Посещения

Българска офталмология

Интересни Времена

 

                                                                          Българска офталмология

 

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

        Христо Слави Рачев

 

    Доста прости момчета и момичета обитават българското информационно поле. До едно страдат от "политическа катаракта" /перде/, което не им позволява да фокусират образи и събития. Мъгляви догадки, стряскане от профучаващи събития, които не съществуват. Споменах, че губя интерес към към ферментиралата "руска салата", която изтича от екраните. Напомня на повърнато край крепостната стена на Руското посолство в кв. "Дианабад". Свел съм глава над моя роман, там единствено мога да композирам събитията в света на деликатните и проницателни хора.

Човекът, който Помпео ще посочи е Румен Радев. Това трябва да направи Помпео, преди България да се превърне в Помпей. Това бих направил и аз, по цял букет от причини и очевидни следствия.

На вниманието на катарктните журналисти и наблюдатели: този мъгляв облак, който виждате е Гешев. Идва с ясни намерения да опуха няколко оскотели "бизнесмени" с личностови разстройства. Преди това в САЩ му е казано действай, от Европейския съюз му сверяват часовника дистанционно. Простите момчета" обаче не виждат. Страдат от неизлечима миопия. Кьоравото си е кьораво. Макуларната дегенерация - за по-простите - изгоряла ретина, друзи, спукани фини капиляри, повреденост от дълъг живот в социализма. С такава макула и недоразвит ум никой не може да получи ясна картина. Когато мъглявината Гешев размаха гьостерицата, може да чуете глух удар по каскета на някой по-малко виновен, от хилядите престъпили закона, за краткост - престъпници. Досега нито сте чули, нито видели някой да вкарва в клетка любителите на пури, девствени момичета, гори и плажове. Правело се е в средните векове, за да ги заплюват тълпите и получат просветление, кой е виновен за несретното им положение. "Строителите" на нова България, на замъци в ливадите преливащи от боклуци, на територии защитени от закона, започнаха трескаво да местят авоари. Сега се вършат изкопни работи и се обогатяват археологичните пластове със злато, добре опаковани пачки, срещу подмокряне. Прехвърлят се недвижимости, случайни мърльовци с два кучешки зъба, подписват книжа и стават временно богаташи. Веднага се появява една досадна прослойка на чистофайниците, пазителите на буквата на закона. Разбира се, че не го познават. Те са дежурни. "Не можело така". "Какво е това беззаконие". Трябва ли да изнасилят дъщеря ти, да ти вземат бизнеса, къщата, запалят колата, за да млъкнеш завинаги.
Ако проработи руския план, гътват понаедрелия от дистрес Бойко и червения флаг ще щръкне, от президенството. Волгин да почерпи. Дърева, Баева, Робева, корнелиите, господи колко са много, ще зачервят бузи и може би ще изживеят втори Народен съд, за да се наспят спокойно, както Цола Драгойчева, след като избиха всичко годно да мисли и съобразява. Няма да помогнат и тези с придобита хиперметропия, защото далекогледството няма нищо общо с виждането наделече. То е фокусиране зад ретината, тоест зад събитията.
Голямо мънкане по екраните. Ослепели сме за здравия смисъл на нещата. Паралогици ни заливат с мътните си опасения. Някои мразят Бойко, други чакат да навлезат в коридорите на властта. Тук еволюцията е спряла. Тогава идва революцията.

П.П. Да не остане разфокусирана действителността, както след повечето изказвания на всякакви авторитети, здраво закрепвам очилата си и казвам, по-скоро на себе си: битката е, между Русия от една страна, Европейския съюз и САЩ от друга. Китай жми в далечината с цепки вместо очи, но сякаш вижда по-ясно. Внедрените и пробутани във властта пионки играят тяхната игра. Прогнозата ми е, че Русия губи тази битка, но е възможно да загинат стотици хиляди хора, ако кръстосат оръжията си по линията България, плаж Харманите, Румъния, Унгария, Полша, Литва и т.н. Това наблюдаваме с нашата българска пресбиопия и не разбираме какво става.
/невъзможност да виждаме от близо/ Ставащото пред носа ни. С една дума. Подкрепа за Бойко. Подкрепа за Гешев срещу гешефтарите. Но, за сега.

Още статии от този автор

Коментари