unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

880 Посещения

Господин тъпако

Интересни Времена

Господин тъпако

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

Христо Слави Рачев
Живея в Буджака. Но в Созопол има поне два Буджака, аз живея между тях, място обраснало с гъста трева. Да не се бърка лековерно с баджаци. Пъпът на Буджака е горе, където са поникнали дворци на гола ливада. Днес в Народното събрание с много родилна мъка и вадички пот по залоените задници се роди комисия за Буджака. Ще открият колективна вина и как виновните внезапно са придобили доходи, така както си седят зад бюрата. Как мислите, ще гласуват ли булдозери и танкове, които обстрелват от купола кичообразните имитации на дорийски колони и балюстри, да минат и прокарат десетина метра алея покрай морето. Да разбутат палатите и открият улички с достъп до него. В тази страна явно никой не мисли. Що за идея, да се дискутира цял парламентарен ден, кои точно от олигарсите са го нахендрили по-юнашки между Буджаците. Дали доганците, московците, пеевците, прокопиевците, или най-обикновени бандюги. Та ние си ги знаем. Пазаруваме в Лидл и по препълнените колички и джипове ще ги познаете.
Раздава се приспивателно в опасно големи дози, относно ролята на президента и тези, които го съветват да се преструва на умряла лисица.
Не ваксините, а приспивателните са опасни. Къде президента си мушна юмручето. Сякаш забравихме че има милиардери отвън страната, които извършват подмолна дейност. И вътрешни милионери, които залагат на външни сили.
Високият рейтинг на президента, означава нисък праг на проумяване на реалността, но и анестезиран народец от кръста нагоре. Шава с крака, физиологичните нужди са измъчени, но е настъпила всенародна мозъчна блокада. Абе, с кой акъл избираш президент посочен от Московията!
С мятане на яйца по сградите и опикаване на кюшетата получихме това. Подстрекателите се стъписаха, но само за миг. Отново надигат гласове да свалят тоз, да възкачват онзи.
Да знаете, от изборна градушка с размер на яйца се страхуват.
Чуйте ги днес само. От екрана не слизат Вигенин или Дончева, Янаки Стоилов или Андрей Райчев със закъснялото прозрение, че в България нямало революционна ситуация. Манолова, както винаги е шишенцето с амоняк за припадналите. Гледането по екраните е по-травматично и от групово порно пред дефилираща тълпа. Някои продължават да смятат, че търчането по улиците е успех. А ефикасният път е само един:
в деня на изборите измитаме президентството от върха до бюфетчията.
Ще трябва да си припомним кой курс сме избрали - десен или ляв. Мустаците на Мадуро, брадата на Маркс, Кастро, комплексираният Путин с вдигнато рамо, за да изглежда по висок или колективно управление от европейски образовани политици. На изборите оставяме няколко малки десни партии, като КОД, СДС, ДБ, БЗНС, Герб / в последната дясна конфигурация ще бъдат блокирани някои практики от дългото пребиваване във властта/. Чак тогава, с характерен пукот, ще се отвори парашутът на България и ще дръпнем рязко нагоре. Засега летим с нарастваща скорост надолу.
Имаме неотложна нужда от обновен български народ.
След това и нов президент. Едва след това. Този изгърмя всичките си пълнители по нас. Предизвика размирици, паника и малките лавини тръгнаха. Но идват истинските лавинопади, енергийните и геополитически катастрофи. Ходете да го търсите после някъде из Беларус.
Препоръчителен е всенародният почин от вида, засаждане по квадратно-гнездовия начин. Да бяхме дали на БСП 2%. Поради младостта на децата ни, които са видели какво искат, но не знаят как да го постигнем, за ИТН максимум 1%. Ще сътворим чудо невиждано народе мой. Но докато очакваме съвременния Стамболов да се надигне от някоя банка в парламента да вземем да свършим и ние нашия дял от работата по спасяване на България. Как да го втълпим на тълпата тъпаци, щедро разпилени около нас.
PS
По спадане налягането на водата в чешмите разбирам, че Созопол продължава да се пълни. Тук ще се издават разрешителни за строеж, докато пресъхнат душовете, изчезнат туристите и се подпали гората. Всичко това е дар от кметове избирани между будната созополска мисъл. Свъртян кмет от вън, “ааа не може. Може да краде, ама да си е наш.” Бедата е, че откраднатото изтича в дознатели, прокурори, съдии, чиновници, контролни органи и дим да го няма. Часовниците на градчетата по Южното Черноморие са спрели, опитват да тръгнат назад. Когато хората престанат да носят парите си тук, богаташите ще схванат, че са инвестирали в държава с обезумял народ, който още не знае какво е туй демокрация. Кой съсед е исторически враг. Защо са нужни партиите.
Вече имаме нов принос към психологичното разнообразие на съвременния сапиенс. В България се въдят умни-тъпаци. Гледаш го с диплома на юрист, още не знае, че идеите мобилизират тълпите и ги превръщат богатеещо общество. Крякат като пуйки за революция и обстрелват с прашки парламента. Светът се пренаселва, растат гладуващите тълпи, които се опитват да нахлуят в териториите на демократичните общества, левите идеологии получават гориво за нови безумия в името на непостижимото равенство.
Да, и за теб се отнася господин тъпако, който философстваш - "да де ама, то сега, не се знае, хи, хи, че кво му е на президента, той Трифонов ще им разкаже играта" - и т.н. И тъй до следващите парламентарни избори.

Още статии от този автор

Коментари