unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

787 Посещения

Екранът ни избира

Интересни Времена

Екранът ни избира

 

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o
Христо Слави Рачев


Ето ви парадокс. Лозан Панов е човекът, който може бъде извънредно полезен на президентския пулт, но не можа да оповести себе си пред обществото. За съжаление. Има достойни хора, с висок морал и саможертвено поведение, които са показали, че могат да служат на другите, но им липсва преструвката, обаянието на добър разказвач на пиперливи вицове. Панов не е душа на компанията, не разполага с добър тембър, но понякога, точно такива личности с подобна характерова структура са блестящи политици. Ние сме загубили няколко такива държавници, защото сме калпави психолози. Не познаваме на какво е способен интровертния характер. Купуваме евтини илюзии, вярваме на пътуваща актьорска трупа, на силен грим, и оперетен смях. Ръкопляскаме на шутове и комедианти. Роним сълзи на малоумни турски сериали. Как въобще е възможно да даваме гласа си за личности като Манолова, Дончева, Бабикян, Хаджигенов, Трифунов, Сидеров. Такъв избор е тежка плесница за обществения разум.
В информационната епоха екранът избира кандидатите.
Мнението на гражданското съсловие остава встрани, ще избират лелките, простолюдието, брадясалите многознайковци, хронифицирани ракиджии, заблудените и озлобените. На правилния избор пречат лъжците, глупците и финансово зависимите. И в голяма степен, тези които не гласуват, не се ваксинират, тълкуват живота с помощта на епични глупости, чужди внушения и приказни митове за дебилни. Не могат да проумеят, че всички ние имаме отговорност за бъдеще си.
Все пак, за да бъдеш президент означава да владееш публичното слово. Да се извисиш далеч над оскъдния, клиширан речник на политиците и ежедневието, да разкриеш по-оптимистични хоризонти изправен пред народа си.
Да оставим, че и журналистката Поли Златарева изглежда добре, но е досадно маниерна, кокетлива, липсва и интелигентност, контрол над емоциите, оплита се в дребнавите си мисли. Да, на този етап Лозан Панов не се справи и по БНТ, и по BTV. Няма да е различен и на следващия дебат. А точно той е човекът, който може да реорганизира президентската институция, да я проветри и елиминира внедрените бойци на тихия фронт. Да запуши пробойните през, които тече руското влияние. Ето, чухме преди минути и Анастас Герджиков по Нова телевизия. Отлично представяне. Може да стои и на най-високата световна трибуна. Аз не знам и вие не знаете, дали тази дипломатичност не е добър вариант за агресивната явна, и тайна политика на Русия. Няма откъде да знам.
Утеха, никой глас подаден за Лозан Панов или Анастас Герджиков няма да е изгубен. Истинската цел е, на втория тур да бъде избран хуманитарист, вместо милитарист, който да върне престижа на президентската институция.

Още статии от този автор

Коментари