unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

814 Посещения

Ирония

Интересни Времена

Ирония

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

 

Христо Слави Рачев


Ще ни спаси само иронията и оскъдното хранене. Досега не съм написал нито един текст лишен напълно от ирония. Не ми се отдава. България е страна, в която отлично вирее иронията, аронията и какофонията. Още не съм се събудил от кошмарните изборни резултати, здраво наритан от търчащите подир кръглия европейски пъпеш и ето, една мъничка таблица избистри фокуса на дясното ми око, това с което визирах повече от тридесет години пейзажи по света и у нас. Където мислеха, че с война може да се постигне мир. Лявото винаги жумеше, за да не смесвам реалността със субективния ми избор.
Дръзналите да подрънкат на клавиши в пиано баровете, наречени още избирателни пунктове, ни дариха една приблизителна картина, която според прецизната Алфа Рисърч изглежда така:
В София ДБ печели 29% от подрънкващите на клавиши, ГЕРБ 20%, чалгарите 19%, БСП 13%, мутрясалите 6%. Това потвърждава, че българската провинция е инкубатор за породисти малоумници.
И още един главоусукващ процент, в европейската столица София /мъдрост/, тук 13% от всички тела, които разхождат безшевни черепи, правени по калъп с чугунени пропагандни преси от съветски тип, са на ляво асоцииарани и ченгета!
В нашата страна може да се оцелее само с ирония. В чужбина има стратифицирани два слоя гласоподаващи българи: бързоръки миячи на чинии, затлъстели шофьори на ТИР, които са склонни да качват в кабините си чудовища, под рубриката жена за бързо удоволствие, бачкатори с ярко червени вратове и всички, които обичат да четат, ама нямали време, тук са и склонните да образува леса и подскачат хороводно - те до един са гласували за родоначалника на чалгофонията. Вторият слой, харесвам го, е съставен от нормални млади хора, с европеиден светоглед, които са докоснали с прилично изрязан нокът или маникюр на показалеца - номер 23. Има и религиозно подведени.
В пространството увисва един съществен въпрос. На коя вълна пристигна този пъстър боклук от политически и странни водоплаващи корабокрушенци.
И каква е тази канибалска радост от нечия загуба. Виждам късокракия Пенчо Кубадински геройски стъпил върху, подло застрелян от безопасно разстояние лъв. Какви са тези герои след сражението, които размахват анаболно и адреналиново превъзбудени ками във въздуха.
Никой нищо не е спечелил.
През умните глупаци, червените алчни за червонци, протече електрически ток пуснат източно от Козлодуй. Русия от самото си създаване практикува електрошокова терапия в Европа и на изток, без да пропуска заграбените територии. Но има народи, през които коминтерновския ток не протича.
Ще загубят и въобразилите си, че печелят. И това с всяка година става все по-ясно, на все по-малко хора.
В България може да преживеете пандемията от умствена инсуфициенция /недостатъчност/ наистина с приемане на качествена и малко по количество храна. Мъжете знаят какво означава задръстен или задавен карбуратор. Жените да изгубят талията си, веднага след първата брачна нощ. Излита пушек, всичко се тресе; двигателят скъсява живота си и този на околните.
При двигателите не, но при хората, системите се почистват нощем. И това е съвсем сериозно. Дайте на организма си поне 12 часа възможност да разтреби терена за нови порции храна със съмнителни качества и политическа полза. Лекарите знаят какво означава на организма да се осигури спокойствие, да се самоизлекува или избере смъртта.
Това на физиологично равнище. За менталната ни увреда няма лечение, защото от такава дървесина цигулки Страдивариус и Николо Амати не стават. Гусли за игрива ръченица по Мърквичка и плътни китари Фендер за попмузика бива. Народополезна държавна инженерия, чрез подмяна на тия с ония, е отчаяна работа. Цветна илюзия. Революционната оран не може да е ежедневие.
Успешните общества се грижат за човека. За всяка новородена личност, през цялото време. И след кончината. Да е разтребено около вечните спални, деца и внуци да са спокойни и сигурни в традицията, и паметта на рода. Поливаме цветята и градините. Погалваме внуците, по главите, когато учат. След което, цветният килим ще се подреди от самосебе си. “Късането на цветя и клонки е забранено.” “Пазете тишина”. "Пазете чистота". Да мислим и за внос на подходяща дървесина. Да го приемем. Без ирония. Честито на всички, които се смятат победители.
Идиоти, не хвърляйте угарки по плаж Хармани. Не уринирайте в залива, в който се къпем всички. Същото е, когато гласувате. Не гърмете до зори само, за да възвестите глупостта си. Моля, за малко тишина.

Още статии от този автор

Коментари