unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

520 Посещения

Как да умрем по-бързо във вреда на другите

Интересни Времена

Как да умрем по-бързо във вреда на другите

 

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o
Христо Слави Рачев


Екраните облъчват с плакатна военна романтика милионното население на Русия. Военни хорове пеят, салона става на крака. Космите настръхват, защото пропагандата е мощен и опасен вид лъчение. И в Созопол слънцето облъчва хиляди тела. Мисля си, колко хора знаят, че не бива да стоят голи и беззащитни под слънцето и пред екраните. Синьо-белите им кожи светят, сякаш луминесцират. В очите им проблясва лудост. Загарът всъщност е защитна реакция, неразбран вик за помощ на този важен орган. След здраво препиване народът приижда по плажовете, точно когато трябва да напуска. Лъченията се трупат, докато един ден от черната бенка се появят щипците на кожен рак. Човекът български знае малко за тялото си. Не проумява, че погълнатата енергия се очаква да е равна на изразходваната. Излишъкът се трупа по задните части, корема, навсякъде в отчаян опит организмът да се спаси от бърза смърт. Изчезва вратът, главата потъва в тялото, осанката на ниско платена плажна мутра залива територията. По плажовете може да заснемете кадъра - гора от кореми до хоризонта. Подсеща за валчестите тела в кубичните картини на Буюклийски. Яхнал инстинктите си човекът си е наумил, че това е напълно достатъчно. Едно време, край ралото и войните нямаше какво да се яде и българинът беше жилест, здрав и определено еблив. Сега има изобилие, а глупакът умира от системно преяждане и заспива на кулминацията в поредното порно. Още не е разбрал кой е, как да се отнася към себе си, оттам и към всичко, което го заобикаля; нито кой движи трансмисиите на политическия живот. Докато присвоява чуждото, фантазира за равенство в житейските порции. Такъв Гаргантюа си позволява да поляга с корем и задник на хипопотам, върху невинна жена. Върти се, пъшка, подмята я като лъв мъртва антилопа, всеки миг ще причини необратима луксация на тазобедрените и стави.
Неразбиращият човек прави избор единствено по внушение от вън. Харесва познатото, той е откривател на житейски истини, които са му втълпени. Тези "прожекционисти" не са развили разсъдъчни способности. Затова системно правят грешен избор. Лесно се фанатизират за глупости.
Цялата ни предизборна и управленска суматоха е плод на нечии кино-преглед, шоу, внушение, интерес и натиск.
Разполагат с цял живот, а успяват да си съобщят толкова малко неща. Въртят се в кръг, по-будните сочат: а, от тук сме минавали! Нашенецът философства, както дивак от пресъхващите притоци на Амазонка. Той не разбира, защо фашист като Путин лъже, че съседите са фашисти. Приема, че 48 демократични държави трябва да се подчинят на няколко вманиачени злодеи. Гордее се, че не е прочел и една книга, но има отговори за всичко. Единственото, което е научил в несретния си живот е, как да умре по-бързо във вреда на другите. Не оставя премислени завещания. Да се оправят. Не е чувал за предбрачен договор. Исторически и ментално е с лице към Евразия, със задник към Европа. Готовността, с която поглъща и възпроизвежда лъжи, и митове, е най-непоносимата среда за съвместно живеене. Всички искат да емигрират. През това време енергийните вампири въртят джойстика и надничат през шпионката. Внедряват свои агенти във властта. А младите се кълнат във вярност на Родината в морско училище с името “Никола Йонков Вапцаров”! Отказват да им съобщят истината за този високо заплатен терорист на СССР, борил се срещу несъществуващия български фашизъм и ненавиждал същото това училище. Глупостта ни е неизтребима. Днес Русия открила фашизъм в Украйна и хукнала да присъединява територия и. Zиг хайл…Българинът се пърли на море, вечер го облъчва екранът. Този туземец ще избира парламент. Ясно е, че пак ще гласува за българо-руски хрантутници. Как да опазим страната си от строеваците; престанем да умираме в нечия полза и вреда на всички. С това се занимава Русия днес. Рязко намалете очакванията си. През перископа на времето, от културологична гледна точка, това е най-загадъчната, мръсна и необяснима война. Поколения напред ще плащат. Живеем облъчени и невменяеми в най-сложния световен ред, откакто светът съществува.

Още статии от този автор

Коментари