unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

4247 Посещения

Как министър Добрев насърчава педерастията

Иво Беров

Как министър Добрев насърчава педерастията.

 

 Вие сигурно сте чували нещо за Саймън. Само че не можете да се сетите кой точно Саймън. Като ви кажат „ Саймън и Гарфинкъл обаче, всичко веднага става ясно.

 / Тоест става ясно на по-зрелите хора, които знаят че Бетовен е преди всичко композитор и чак след това филмов сериал и куче/

Та колчем се заговори за Саймън и Гарфинкъл веднага се разбира, че иде реч прочутите певци. Които непрекъснато бяха заедно. Показваха се заедно, снимаха се заедно, обикаляха света заедно, пееха заедно и дори живееха заедно. И двамата с едни такива изнежени личица и с едно такова женствено излъчване.

Чудно нещо, обаче. Техните почитатели, всъщност целият свят/ с изключение на онази част от него, която смята, че Азис има нещо общо с музиката/, никак не са любопитствали дали тия двамата с изнежените лица и женственото излъчване са хомосексуалисти. Дали са обратни или педерасти. Не са любопитствали, не са злословили за тях, не са ги клюкарили и на са ги одумвали.

Защо ли ? Дали почитателите им, светът тоест, е чак дотам пък дотам изтънчен, възпитан и снизходителен към човешките слабости.

 Светът като цяло е, разбира се, е по-изтънчен, по-възпитан и по-снизходителен към човешките особености отколкото тая част от него, намърдала се на югоизточните Балкани, но причината Саймън и Гарфинкъл да не бъдат одумвани е много проста:

Те творят. Създават прекрасни песни. Прекрасни, вечни, вълнуващи, искрени, истински.

 Слуша човек песента им „ звуците на тишината „, например, слуша я пак, още стотици пъти я слуша и веднага и хич не му пука дали тия двамата са обратни, дали не са, не любопитства кои са им любовниците, къде купонясват, как купонясват, цигани ли са, роми, или англосаксонци, какви са им гъзовете, какви са им гащите и всякакви подобни простотии и гнусотии.

Единственото, което започва да иска човек от тях когато ги чуе е да правят песни. И още песни. Защото го умеят това нещо- песните. Защото са големи творци и създатели. Защото някои, ако не и повечето техни песни са вечни и незабравими образци на човешката чувствителност, озарение и вдъхновение.

...

Съвсем друго е при Азис и при фолк певачките. При тях важното е друго. Важното при тях не е творчеството им, защото те не са творци. Важното не са песните им, защото не са певици, а певачки. Важното е, дали са обратни, дали са отворени, дали циците им са истински, дали са им се видели гащите им на някое представление, важното е как си мърдат гъзовете, важното е как и къде точно са отворени и кой ги е отворил, дали самите те са отварачки, важното къде са се одупили, важното е какви са им любовниците – мъже, жени, японци, китайци, или кози, важното е кой на кого и колко дълбоко е бръкнал на някой купон и вече покрай тия вълнуващи случки, хората започват да си вика: „ абе я да видя тоя, дето се е одупил на афиша и дето си има любовник китаец или коза как пее, пък и да не пее, а само да клати цици, или каквото има там за клатене, пак голям купон ще бъде на представленията му, ще си купя един билет „…

...

Съвсем разбираемо е поведението на Азис. Някога, през седемдесетте години на това му викаха концептуализъм. При него не е чак толкова важно творчеството, даже никак не е важно, ти не предлагаш на света произведенията си, а себе си / по подобие на други едни магистрални „концептуалистки”/, важно е цялостното ти поведение, отношението ти към света и начина ти на живот, те са зрелището -  те са стоката, която от която печелиш.

Затова е важно за Азис да бъде обратен – иначе, ако само се опитваше да пее, никой нямаше да му обърне особено внимание.

Затова е важно за Азис да си разголва задника и да го клатушка по чаршии и по мегдани.

Затова е важно за него да се целува с мъже, жени, японци, китайци и кози – така си създава слава, така привлича внимание и така печели – не с песните си.

Каква нова песен е изпял Азис – това не е важно, никой не пише за това, на никой не му пука за това, всички говорят за новия му любовник, всички се дивят на намацаната му мутра.

Дори да не беше педераст, Азис пак щеше да се прави на педераст – това му е печелившата концепция.

Въбще „концептуализмът” стана доходен занаят за доста хора. За ония дето са известни не с това, което са направили, а с това, че са известни.

Какво точно произвежда Митьо Пищова няма значение, най-вероятно нищо, важното е друго- как се държи и какви ги плещи, важно е поведението му, важни са лакърдиите му.

Също като оня, който е известен с това, че има брада и мустаци, че хвали матраци, че има маслено-мазен поглед, че е много нахакан и че отбира от всичко – като се почне от начина по който бива да се ръгат чушки в боба, до тютюнопушенето и бозомите на Хигс.

Като друг един „концептуалист”, дето също го канят навсякъде и по всякакъв повод. А когато нямат повод, си измислят какъвто и да е повод, та пак да го поканят. А когато не го канят, той сам си се поканва, или се обажда по телефона най-малкото.

Този последният е политик. Какво точно прави като политик не е толкова важно. Важно е поведението му, обаянието му и способността му да общува с простите като с прости, защото самият той е прост.

Да го кажем иначе – чалгата не е музика.

И доколкото е музика, почти никак тоест, тя не е нито добра, нищо лоша. Един ритъм, или едни свирни на кларинет не могат да бъдат сами по себе си кофти. Пример за това са гръцките песни, много от които имат същия ритъм и същите напеви като българската чалга, но просто са готини, или поне не са гадни и отблъскващи.

Чалгата е друго. Тя е концепция. Тя е начин на възприемане на света. Та е начин на живот.Тя е сбор от ценности.

Тези ценности са няколко, всички ги знаят. Това  са ценностите на престъпния свят. На престъпниците, на простаците, на далавераджиите, на тарикатите, на мутрите и на различните видове курви – джадии, уруспии, магистралки, мутреси, държанки, калинки и обикновени проститутки. Дори няма нужда да се дават примери от така наречените им песни – „като почнеш от Тигре, Тигре, та се стигне до „Умри”, с ударение на „у”.

И българската държава, чрез сегашните властници не подпомага и не насърчава един сполучлив проект. Българската държава чрез сегашните властници подпомага, насърчава и разпространява вижданията и разбиранията на престъпния свят. На простаците, на проститутките и на курвите.

Сегашните властници подпомагат също и педерастията. Педерастията като концепция, не педерастите. Подпомагат педерастката концепцията на Азис.

Сегашната власт ги насърчава и подпомага, а не Европа, защото парите по програмата „конкурентноспособност” се разпределят от Министерството на икономиката с началник Делян Добрев. Чийто пък началник е Бойко Борисов.

Затова може и бива да се каже, че днешните български властници подкрепят и насърчава нравственото израждане на нацията, писал съм го вече / виж тук /.

На пейката пред блока тринайсет-четиринайсетгодишни момиченца пушат, въртят цицки и задници, хилят се и пеят някаква чалга песен, в която става дума за „пачки, пачки и пички, пички. Пеят също и „само да те гепна, клитора щи цепна. „Не клитора, путката ма” – поправят ги тринайсет-четиринайсет годишно момченце. ”

/ Не, няма да пиша точки, вместо истинските думи, нека си бъде такова, каквото е. Грозно и отблъскващо, нека бъде такова, каквото го подкрепят разните му там журналисти, икономисти и властници. Белким се сецнат, белким потрепне нещо в съзнаниицата им. Може би, едва ли не… /

Тези момиченца с техните „пачки, пачки и пички, пички” са сполучливият проект на различните „пайнери”. Които гушат милиони, защото били спазвали правилата, както ни обясняват защитниците на сегашната власт, а също и едни либертариански настроени икономически неофити от вестник Капитал.

Ами като е така, ако е до спазване на бизнес правилата и ако е за сполучливи, успешни и печеливши дейности да насочим тия момичета към секс туризъм. Те вече са готови, трябва само да почакаме две-три години та да си е всичко съвсем законно. Пък няма да ги наричаме курви и проститутки, а примерно калинки, консултантки, или нещо подобно.

Така де, да ги насочим в правилната посока, иначе ще вземат да станат учителки – какъв срам, какъв ужас, какъв позор, какъв провал. А за тия две-три години, докато пораснат тези момиченца можем да спретнем една бизнес програма съвсем по правилата, написана на английски , разбира се, ама и на арабски-да не забравим, ей. А също на японски и китайски – говори се, че и такива щели да идват по нашенско. И като кандидатстваме с тоя бизнес проект за парите на някоя европейска програма – примерно местен туризъм и като си завъдим едни готини, млади,  отракани и успешни  курвета, вече никаква криза вече не мож ни са опря, нал тъй.  

Какво ще кажете, а, отворковци от Капитал –  дали бихте ли си дали дъщерите за печелившия секс туризъм ? Нищо лично, просто питам. Тоест, иначе май беше - нищо лично, просто бизнес. Нали ?...

Как се стигна до това падение /добре де, нека е положение/

Ами то беше неизбежно, бях предвидил – писах, че все по-гнусно ще става, виж тук.

Бях обяснил и защо ще се стигне до тук- / ето писанието за властта на простаците/. Но има неща, които не бях предвидил.

Не бях предвидил, че наглостта ще стигне дотам – Азис да обяви, че бил елита на нацията.

А може пък и да е прав – нали думата „елит”, произлиза от избирам, а пък Азис в доста отношения е избраник.

Изразител на осъзнати и неосъзнати настроения. Като тук се включва и неосъзнатото възхищение на ония, които го чувстват като свои представител, доколкото споделят вкусовете, наклонностите и предпочитанията му, но не смеят, за разлика от него, да ги покажат и да се похвалят с тях.

Избраник, или не, Азис, като част от простащината властва. Той е на власт.

И приликите му с първият български властник не са чак толкова далечни и неуловими.

И двамата са „концептуалисти” – те печелят като продават и предлагат себе си, поведението си, начина си на общуване, а не своите произведения – политически, или музикални.

Само че докато единият е трябва да се прави на женствен, дори да не е, другият трябва да се прави на мъжествен, дори да не е

   Иначе и двамата си падат по чалгата, да си припомним сластните погледи, които си разменяха Бойко Борисов и Цецка Величкович, да си припомним, че българският министър-председател празнува своите изборни победи не другаде, а по чалготеки, да се сетим, че когато ги напъне да изразят съкровени чувства и Азис, и Бойко прибягват да изразни средства в основата на които е Ебането с неговите производни.

Управляват ни простаци, толкоз.

...

Други причина – липсата на независими трета власт и четвърта власт – съдебна и медийна. При липса на обществен надзор овластените простаци могат да си харчат, да си „делкат” и да си разпределят парите по европейски програми както им хрумне. Включително за подкупване на медиите.

  Съвсем естествено и съвсем обяснимо, подкупените от властта медии подкрепиха и наглостта на Азис, и безхаберието на министър Добрев и подкрепеното от сегашната власт, независимо дали съзнателно или не, опростачване и нравствено израждане на нацията.

...

Трета причина – отколешна, позната и печална. Онази посредственост, никаквост, мижавост, сгушеност,  мижитурщина, продажност и страх на българските така наречените интелектуалци, която ги кара да блюдолизничат, да се подмазват, да лъжат и да си кривят всякак душичките, само за да се докопат и те до остатъците от властовия пир, само и те да вземат парички от някоя програмка.

Не беше ли деканът на пловдивския университет, който заяви, че Борисов отварял „духовни магистрали”.

Не беше ли известният певец Васко Кеца, който започна да хвали „пайнерите”, щото „пайнерите” му пуснали някаква песен.

-        И още една причина – второстепенна, много второстепенна, хептен второстепенна, но показателна. Ако министърът не икономиката е повече икономист, отколкото човек, та затова няма нищо против проституцията, порнографията, чалгата и педерастията, щом те са икономически изгодни, то вече министърът на културата би могъл и би трябвало да го съпикяса. Да защити културата, тоест, нали затова й е министър.

Българският министър на културата, обаче, подкрепи Делян Добрев. Явно той също няма нищо против чалгата, проституцията, порнографията и педерастията щом са икономически изгодни.

Едно чудатост, която има просто обяснение.

Българският министър на културата се казва Вежди Рашидов.

Та причини за падението име още няколко, но възраждане може да има само при едно условие. Властта на простаците да се срути.