unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

1144 Посещения

Келеши такива

Интересни Времена

Келеши такива

 

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o
Христо Слави Рачев


Мисля, че е време да си кажем, без излишна патетика, какво искаме всъщност. Нека започнем с това: няма глупак, който да осъзнава глупостта си. Луд, да признава лудост. Ако човек държи на универсалния си поглед към света не бива да изпада във фиксация и препуска в кариер върху мочурлива почва, каквато е политиката. Дори затова, че съвсем скоро е бил комунист, нацист, доносник, въобще подкрепящ поредната вълна на злото. И все пак ако ме питате, не защото днес е ден на лекаря, докато се разхождам в зоологическата градина на българската политика, без никакво двоумене смятам, че народното събрание трябва да се напълни с ЛЕКАРИ. Бели престилки, светли мисли. Живеем в болно време. Те винаги стоят, някак си встрани от клетките на маймуните, папагалите и хищниците. Първо имат хуманитарно образование. Не бъркат Хипократ с Херострат, запалил храма на Артемида, за да се прочуе. Избягват политическа алхимия в опити за съвокупяване с политици, които отделят избухливи газове и образуват разрушителни съединения. Обучавани са да помагат и спасяват страдащи и обречени хора. На леките коли има знак - лекар. Лекарското съсловие е най-чистият посадъчен материал; био продукт в политическата ни реалност. Трудно ще откриете червен комунист в бяла престилка. Лекарите изключват расизма по дефиниция. Преливат циганска кръв, присаждат панкреас от свиня, органи без оглед на раса, пол възраст.
В този живот има начало и край и по средата куп безсмислени неща. Те присъстват при появата и края на човека. Забравихте ли запратен в реанимацията на някое скърцащо легло, поради глупостта ви или вашето неповторимо ДНК, как за бога, очаквахте вашия спасител в бяла одежда. Господ го няма, но вашият лекар идва, носи прохладния лъх на здраве, държи ви за ръката, чувствате мощен прилив на сила и вяра. Просълзен сте. Сетне гледате да минете тънко, бонбони, шише алкохол, ругаете лекарите. Тропате с крака за ваксини, забавени от чиновници, поради неизпълнени договори и фирми, които се лашкат една с друга за милиарди.
Накрая забравяте. Човек се учи на човечност цял живот. Избирате екзалтирани типове с разрушителна нагласа. Идват да рушат. Българската политическа среда е преситена от дяволски бартерни сделки: “рушете в замяна на власт и каквото докопате е ваше”. Да размениш стабилност, за какво да е от улицата, не е път, а катастрофа. Очаквате социопати, неврастеници и клоуни да ни осигурят обществено здраве. Как си го представяте, келеши такива.
Благодарение на вас новият парламент, който прилича на улучен димящ самолет, скоро ще изгърми нейде из трънаците. Черната гъба ще се разсее бързо и тогава ще се изправим пред нов избор.
Ако говорим ясно и гледаме вдясно, боравим с истини, какво по-важно за един объркан народ, упорито преследван от Русия. Най-ефикасният антидот срещу руските пропагандни митомани от времето на Граф Игнатиев до днес са, хуманитарно подготвените личности въоръжени със знание. Точната диагноза е по-важна от цяла армия.
Появи се такава партия, дори не я забелязахте. Всезнайковци. Любители на безтезисни коментари. Образовани глупаци.
Световният банков капитал следи тази епична битка за умовете и териториите на балканските народи. Не забравя да вземе кръвна проба, тест с малка инвестиция и когато установи, че тук се търкалят само фалшиви думи, тежки балкански очи следят какво да отмъкнат, населението е под критичния минимум на разсъдъчна способност, няма антитела срещу революционни илюзии, крадливостта и завистта са в изобилие - тогава опразва офисите. Прозорците се тръшкат от течението, белите пердета се веят и показват от фасадите, като някакъв символ: предаваме се без бой. Причините са ясни, в пандемична психоза и народ, който още кипи в бурната ферментация има повишен риск от зараза с остарели партийни щамове, тогава благоденствието заминава при други народи. А “социалната държава” е поредния запъртък с кървави следи от левите носачки. Не само виж, но и проумей защо кудкудякат Корнелия, Манолова, Дончева, Инджова. Защо шоумените ги тресе сценична треска. Суфльорите бяха дотук. Сега ще трябва да се взимат решения, няма аутокю, написани текстове неизвестно къде и от кого. Когато един народ се сгъне и оттегли озлобен се нагнетява сила, следва разрушителна вълна. Сега ще разберете, че имаме много какво да губим. Ще се носи отговорност. Келеши такива!
PS
Честит празник на всички лекари. Ангели на здравето облечени в бяло.

Коментари