unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

3999 Посещения

лъжата за Бълагиря

Интересни Времена

 Как се плете лъжата за България

            

-         През 1997 г. – 2001 г. от приватизацията в годините на прехода трябваше да влязат 32 милиарда лева, влязоха обаче 2 милиарда , останалите пари просто отидоха някъде

-         Каза тази седмица министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в сутрешното предаване на Бареков.
 - С една дума – крадеше се здраво и хората ги наказаха, въпреки че имаше пари – съгласи се, донади, обобщи и излъга Бареков.

 

Всъщност Бареков може и да не излъга, може просто да не е знаел колко пари е трябвало да влязат от приватизация.

  Едно от върховите постижения на днешната така наречена журналистика е не само да се направиш, че не знаеш нещо, ами и действително да не го знаеш.

  Имаше една такава случка в „ 1984 година” на Оруел. Палачите на Големия брат трябваше не само да накарат жертвата да каже, че пръстите на човешката ръка са примерно чети или шест, но и да повярва в това.  

Бареков и Цветанов май вярваха, че от приватизация действително е трябвало да влязат 32 милиарда лева.

 Това, обаче, никак не са безобидни глупотевини.

И не може да се рече „Ами той Цветанов е министър на Вътрешните работи значи работата му е да гони престъпниците, а да разбира от икономика и приватизация „ Защото естественото възражение би било : „Ами като не разбира от икономика и приватизация не плещи глупости за икономиката и приватизация, ами да си говори за престъпността”

 Отделен е въпросът, че когато говори за престъпността Цветанов прави същото, което прави когато говори за икономика и приватизация, но с други думи. Иначе би трябвало да има област в която Цветанов да не прави същото /плещенето на глупости/, само дето все още не се знае коя е тя.

  А иначе невероятната сума от 32 милиарда долара, които трябвало да влязат от приватизация за пръв път бе спомената от лудия прокурор Никола Филчев /тук плод и зеленчук/, което прави тия брътвежи още по-сходни с със случките от невъзможната действителност на Оруел.

 Целта на всичките тия пропагандни брътвежи е ясна – да се види колко лоши са били всички преди  Борисов и най-вече колко лош е бил Костов.

  За да се възторгнат всички от добрините, която е свършил за народа Боко Магистралния.

 Една привидно незначителна лъжа от ежедневието в една привидно невинна пропаганда поредица, която обаче с вплита в голямата лъжа за България. Лъжа, която все тласка страната ни по лъжливи пътища.

  А иначе Международният Валутен Фонд поиска от Жан Виденов 800 милиона долара приход от приватизацията като условие за отпускане на помощ.

  И Жан Виденов се съгласи. /Месец – два преди шурма на парламента /

Нека повторим сумата.

Очакваната сума от приватизация е била цифром 800 000 000, словом осемстотин милиона долара, а не 32 милиарда.

 Според съвсем истински икономисти най-голямата сума, която би могла да се получи от приватизацията на така наречените „ активи” е между два и три милиард долара. Разбира се, тази сума е приблизителна и спорна.

Невежеството на Цветанов, обаче, е безспорно. На онова нещо -  Бареков – няма смисъл да се дават оценки.

cvetanov8

двамцата

Още статии от този автор