unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

989 Посещения

Мисли на човек, който сади рози от редкия вид Сиси

Интересни Времена

Mисли на човек, който сади рози от редкия вид Сиси

 

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

Христо Слави Рачев

 

  Социализмът по света има много тълкувания. В България комунистите от съветски вид сътвориха напълно изопачено тълкуване и практика на социализма. Взеха, че станаха капиталисти, които така яростно преследваха.

Вече не се съмнявам, че има ген, който предразполага към социалистически убеждения. Хора страдащи от вродено двуличие, твърде сходно с това на бисексуалните и хомосексуалистите. Вероятно ще дойде ден, когато на тези „леви“ убеждения ще се гледа по-снизходително. На техните масови лъжи, подло изопачаване на историческите факти. Не мисля, че е заразен за по-образованите хора, но подобно на спина е в състояние да предизвика смърт и страдания на човечеството. За разлика от гейовете, който са безобидни и лишени от желание за насилие, социалистите, националистите, комунистите, въобще левичарите и техните водачи могат да развият най-тежките форми на сексуална и личностова психопатология. Масовите убийства са неизменна част от клиничната им картина. През 1975 година българските ръководители подписаха Хелзинския акт. СССР и сателитите му не се усетиха, че това ще породи масови вълнения в целия концлагер на комунизма. Не са имали никакво намерение да го спазват. Вече бяха изтъкали общество преливащо от лъжи. Килиите на Държавна сигурност бяха препълнени с хора, които незабавно трябваше да бъдат освободени. Но чакай от социалист справедливост и от хомосексуалист искрено чувство към противния пол.

Не питай социалист за нищо – няма да бъдеш излъган.

Социалистът е непонятно масовизирано същество, всяко негово твърдение или жест трябва да се разглежда като симптом. Като рецидивист пуснат на свобода в опит да се труди всред порядъчните хора. Като глух тътен пред унищожителна буря. Да се разпознава навреме и майките не бива да се боят от палавниците, които произнасят груби и цинични думи, а от онези, които говорят от името на другите. Служат си с цитати. Стремят се към уж невинните постове в училищата. Ако на някого тази политическа импресия се стори съмнителна, особено в доказателствената и част, ще подскажа, да се обърне към „Научния комунизъм“. Към „Материализъм и емпириокритицизъм“. Да надникне в „Капиталът“ и ако може да проумее заблудата на Маркс, че капитализмът съществува поради експлоатацията на работниците. Там се твърди, че правото на наследство трябва да се забрани. И тази пуста принадена стойност, която хипнотизира още на първото стъпало низовите агитатори. Прочее, капитализмът, всеки момент трябва да изчезне. Маркс е категоричен, революция му е майката. Долу капитализма! Мамка му. А капиталистите да се скъсят с една глава. Започват унищожителни репресии.

Всъщност, той, капитализмът съществува единствено благодарение на техническите открития. На бурното развитие на производителните технологии. Каква грешка в тази на вид проста дедукция и какви последствия. Че талмудският компилатор е бил огромна глава поникнала от малко еврейско тяло, пораснало в библиотеки е вън от съмнение, но не е там белята, нито е въпрос на естетика или липса на спорт. Определено сложните анализи на Маркс не са за подценяване. Но когато практическото му прилагане е тъй ефикасно в опустошаване на личната инициатива, от там на цялата икономика, разрушително до разпад на обществата от Куба до Северна Корея и накрая по рафтовете остават бракувани консерви и странни бонбони кръц-кръц. И вече, разбрали откъде точно се изпикава кокошката, редно е да се замислим. Какво честваме всъщност. Двеста години Маркс. Още се изучава в някои университети. Юнкер и той с леко дементен поглед присъства на откриване скулптора на Маркс. С каква цел се преподава тази сбъркана в най-важния постулат теория на капитализма. Дали защото е блестяща в заблудите и мистификацията или пък е велик умствен труд. Колко милиона невинни хора може да изтреби една комунистическа теория. Ами засега държи първо място. Според Черната книга на комунизма в Русия загиват 20 милиона души, Солженицин твърди, че са 60 милиона. В Китай - 65 милиона човешки същества. Салот Сар или известен като Пол Пот успя да съгради пирамиди с над три милиона черепи. Изучавал е марксизъм във Франция.

Дали сме достатъчно принципни и внимателни към левичарските кресльовци. Към съвременните клонинги на Шикългрубер. Лъжепатриотите. Към насилниците. Към техните спонсори.

Всъщност - към самите себе си.

Не е възможно да поддържаме нежната мелодия на демокрацията чукайки на един клавиш. Подсвирквайки на овчарски дудук. После, известно е, че критикува този, който изпитва болка от провала на страната си. Тъга по пропилените възможности и гняв от цинизма на приспособенците. Един разумен народ и неговия президент следва да се поклони пред жертвите на комунизма. Остров Белене, тази българска Колима. Вечен срам за българските партийни вождове. Ще трябва да продължим напред, въпреки очевидната липса на разум в значителна част от съвременното общество. Обезлюдени от интелигентни българи, скупчени по градовете, губим всеки ден села и градчета. Външните границите засега са същите, но вътрешните територии се обезлюдяват безвъзвратно. Пустеят къщи.

Наблюдавам абитуриентските вечери на младите. Чудовищно оглушителна музика, тук-там се белеят българчета. Сякаш индийски цирк ни е дошъл на гости. Къде са се дянали слоновете. Децата са винаги симпатични. Желанието да бъдат красиви по модела на индийските сериали е заразително. Дано някоя висша сила с неземен произход се смили, защото ние няма да се справим. Да припомня, че освен всичко друго демокрацията е светкавично действаща, но справедлива сопа срещу нарушителите на закона. Истинският патриот не е този, който подбужда гняв срещу малцинствата. Той е този, който се изправя срещу крадливата администрация, кмет или магистрат. Полицай или политик. Конформиран журналист. Отказвам да слушам речи на шкембести политици, задръстени от мастни радикали по тържествени зари, тяхната клиширана патетика написана от бездарни журналисти. Призивите им за родолюбие, докато взимат катастрофално вредни решения за България, под натиска на външни сили, комисионни, страх или очевидна глупост. Поведението на президентската институция е тъй необичайно, че се питам, дали има някаква тайна, която никой не знае. Неизвестен курс, който ще заобиколи градобитните облаци над Балканите. Тази наивност придобих от дълъг живот в социализма. Всичките проявления, речи, маршрути, дребнавост на тази институция са тъй ретроградни и фрапантно антибългарски, освен коремното възлизане на президента, че органите призвани да пазят сигурността на Отечеството е редно да заработят заплатите си. ДАНС време е за танц. Накрая неизбежно ще забравим. Всичко ще потъне в пепел, за да образува културен пласт от десетина сантиметра. След време ще правят разкопки и ще анализират погрешно, защото никакъв здрав разум не може да обясни криволиците на историята българска. Ще изровят петолъчка от бронз, за какво ли е служил този древен пентакул, символ на мъдростта.

Спомням си веднъж как драматично ме скъсаха на изпит по БКП. Не знаех кога и къде е основана партията. Да можеше целият ни народ да бе получил тази двойка. Да бъде скъсан. Но в историята няма ако, а нашата е толкова наакана, че дълго ще чистим това лепкаво ако. И няма нужда да си правим всекидневно сепуко, защото тази система не беше наша. Не се роди в долината на розите. Истинските българи нито за миг не пожелаха да разорат китните си дворчета, за да образуват някакъв шибан Совхоз. Системата ни бе натрапена от СССР. Искреност до край. Горяните воюваха и бяха повече от партизаните. Добре, не го знаете. Но е точно така.

Други народи също се бунтуваха. Имаме редкият шанс да сменим този странен комунизиран капитализъм, но гледам над милион умници отново гласуват за издънената социалистическата идея. Че се появиха и цигани социалисти. Мотористи сталинисти. Гробокопачът на нашенският капитализъм не ще да е пролетариатът, а неговите ръководители. Те ще ни докарат отново до вчерашния социализъм с озверяло лице. Вчера се обади по Вайбъра от Дания един бивш партиен апаратчик – „копелета тука са построили комунизма, ние строим капитализъм“.

Ще споделя, че розата Сиси е с бледо виолетов цвят и няма нищо общо със символа на българските социалисти. Нека расте и ухае за радост на мен, гостите и пчелите. Напълно отговаря на склонността ми към съзерцание. В самотата крачейки между розите успявам да срещна единствено себе си и черното си пуделче. И моля, с тези призиви от екранните госпожици, непременно за някакъв оптимистичен финал. Картината в провинцията е нарисувана от Йеронимос Бош. Пред нея стои и се пули останалото от българския народ. Гротеска на човешките страсти. Определено не и липсва обективизъм.

Малка прогноза: Русия не разпознава България като достоен партньор за преговори. Ние сме дивеч за отстрелване. Правилния ход е да преместим страната си по-далеч. След като това е невъзможно, президентството няма какво да пълзи пред руското ръководство. Ще реализира единствено загуби. Вече изиграхме един голям три милиарден шлем.

Още статии от този автор