unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

897 Посещения

Мъртви души

Интересни Времена

Мъртви души

 

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o
Христо Слави Рачев
Танкове газят Украйна. Трябва ли да се чувстваме безсилни, когато гледаме как мъртви души разрушават една културна, свободна държава, само защото отказва да приеме робство. Гогол е роден край Полтава, от там е и Андрухович. Тук не спират да ни облъчват руски наемници в българския ефир. Интересно, всички нашенци работили в Москва, поживели в Русия, сякаш са погълнали с храната, водката или въздуха, необяснима непоносимост към демокрацията и твърдоглаво пропадане в заблудите на лявото мислене. Виждаме ги как енергично си пробиват път към масмедиите, настаняват се безпардонно, настояват, те да тълкуват събитията. Гълчат ни от екрана. У нас това явление е станало пандемично. Резултатът е, мнозина българи, без разлика на пол и културно равнище, изостават от европейското светоусещане и губят завинаги човешката потребност да бъдат свободни. В Кремъл и тайните бункери крачи клонинг на Сталин, потиснат с повдигнато едно рамо, поради наполеонов комплекс. Когато властта е еднолична, опасността може да стане междуконтинентална.
Внимание, в България всички бивши ченгета, путинофили днес громят безпощадно Русия. На пръв поглед, правилно, браво молодци. Всъщност, е спуснато окръжно, да останат активни за предстоящите събития и продължат да са в авангарда и манипулират обществото. Градят усилено алиби. Довчера бяха рупори на лявото, днес се пъчат, задъхват с безпирни монолози по ТВ1, две и т.н., чак до Алфа и Евроком.
За да не сме безсилни, редно е да направим усилие.
Време е за пролетно почистване на ума и политическата среда. Личните ни стени в мрежата не са място за облекчаване на левичари, малоумни путинисти и напористи простаци.
Ако мислим, че съскащият президент и стършелите, с които се е обградил, са внезапно събудили се европейци, значи сме загубили и тази способност.
Военният ни министър беше изпаднал в състояние на дистрес и страхова невроза. Не беше в състояние да завърши едно изречение, съгласувано по род, число и време. Дали има заешко сърце, работи в синхрон с враждебни сили, вече е без значение. Беше и остава скачен съд с президента Радев, който шепнешком и с погнуса признава факти под зоркия поглед на своето вице.
Особено неприятно чувство изпитах, когато европейските чиновници се упражняваха в пламенна реторика, ръкомахаха с пръсти обсипани със злато и брилянти, в същото време Зеленски им казваше: “Моят народ загива! Помогнете!”
Европейският парламент се крие зад джентълменски кодекс. Предизвикан е на дуел от бандити, укрили ножове в ботушите и пистолети в чорапите. Цитират членове, вместо да се изправят пред противника. Ама щяло да стане война. Ами тя е станала, с приближаващ фронт от изток-запад. Осъждат за кой ли път агресията, докато Украйна гори от три страни, отгоре фучат ракети.
Лична молба към колегите журналисти. Моля, не канете лица със значителен принос към оглупяването на българския народ. Достоверната агенция Алфа Рисърч показва, че оставаме най-подивелия народ от целия континент с отчайващо нисък праг за проумяване на очевидни истини. Към благородните девици от СЕМ, да се сменят, поради настъпил климактериум на светогледа, пресъхнало либидо за активен и искрен жизнерадостен живот. Закъсняваме със забраната на истериците от Възраждане. Тук Гешев може да свърши добра работа, докато Рашков натиска спирачката. Незабавно към нови избори, за да се изреже злокачествения тумор БСП. Военно време е. Има радикална промяна на политическата картина в България, която тръгна колебливо към капитализма и отчайващо късно към демокрацията. Разполагаме с увредено население, което е готово да се препира денонощно за глупости, поразена психика и склонност към самоунищожение. Бензин, газ и нафта само от станции с внос от Европа.
P.S.
Днес на стената ми един българин, от щата Илинойс, ме агитира срещу Украйна. Изтрих го с мокър парцал.

Още статии от този автор

Коментари