unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

957 Посещения

пъпкуване и десен пуризъм

Интересни Времена

                                           Пъпкуване и десен пуризъм

 

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

 

    Христо Слави Рачев

 

  Загледах по невнимание BTV и видях напудреното ляво да иска властта от името на народа. Преди да отида на плажа, ще споделя искрено, какви мисли индуцира в мен пуйчата врява на Манолова. Вече ясно се очертават профилите на група екзалтирани ругатели по адрес на правителството. Ще млъкнат само ако получат тромбоза на съдовете, обещание за постове след прегрупиране на властта. Още от сутринта, преди да са измили зъбите си, започват да ругаят да сипят някакви въобразени доказателства и пак да ругаят. Има обаче един въпрос, който ругателите не понасят и той е: добре, сваляме правителството и какво следва? Ето този въпрос ги подлудява. Първо се подуват от гняв, кръвното им се вдига до 200, базедови очи тип Мая Манолова и нищо не може да ги принуди да изслушат прогнозите на "Алфа Рисърч". По-напредналите народи, като германския знаят, като чукаш по взривателя на изровена ръждясала бомба - следва гръм. Когато ругаем сегашното правителство, значи искаме друго правителство. Добре, даже много добре, но...
Моля не заспивайте. Идва важната част, до която ругателите никога не достигат. Кои са претендентите за ново коалиционно правителство: Мая Манолова, президентът Радев, Корнелия, Слави Трифонов, Румен Петков, Калфин, Седевчо П...несменяемото ДПС. Десните още пъпкуват и се делят с амбицията да постигнат непостижимото: множество десни клетъчни образувания съставени от трима членове. Някакъв странен партиен пуризъм - очистване от излишното.
Недоволните от всеки и всичко днес са зинали, като невръстни гарджета с жълти човки за постове, внимание, опъват шии и теглят ли теглят каруцата към ново социалистическо - коминтерновско правителство.
Къде и какво мътят през това време десните? Душат си под опашките да разпознаят, този наш ли е. Не се разпознават, загубили са нюх, как се прави политика. Да посочиш крадлив министър или някоя далавера е едно, но да пееш хорово в същата тоналност, в интервал голяма терца със социалистите, президента, при нулева надежда да дойдат десните, към които уж се числиш е, огромна глупост. В този устрем десните се вливат в реториката и платените агитки на левите. Да се стигне до абсурда десните да се подканят да гласуват за левите! /около изборите за кмет на София/ Накрая да не се окаже, че всичките големи познавачи и уж радетели за демокрация са от бившата Държавна сигурност. Тези лица са доказана Държавна опасност. Важно е кой говори. Мога да ви изредя веднага петима радио-екранни шамани, които реагират, като един при позвъняване от Руското посолство. Последователно свързана верига. Има и паралелно свързани.
Няма никакво съмнение, че премиерът Борисов е зависим от богаташите, усеща се историческия му страх от руско влияние, стилът му на управление напомня на охранен прилеп изхвърчал от пещерата Магура. Прави странни и без ясна мисъл облитания. Ориентира се с някаква вълнова интуиция. Мени непрекъснато посоката, аха да се сплеска във витрината на някаква афера. В последния миг прави завой под прав ъгъл.
Следващите десетина месеци десните рупори ще положат сетни усилия да докарат ляво коалиционно управление на страната и никакво да се обединят помежду си. Мога да им кажа с най-добро чувство: спрете да блъскате по взривателя на авиобомбата. Ще ви литнат бобмбетата, очилцата и надеждите да управлявате. И най-важното - СВОБОДАТА. Леваците ще разорят за сетен и последен път България.
Защо левите не се страхуват от Русия? Защото ходят с изути гащи или направо без гащи, готови са да целуват, както винаги “Брежневу по прежнему” да пъхат език право в гингивитните му венци. Сега около деня на "Българската писменост", не славянска, кажете ми на ясен български език, какво друго може да стане, когато Радев прибере във временното правителство и последните разпилени служители на Държавна сигурност. Вижте социологията. Разгледайте поне една диаграма и фокусирайте с ума си. Сега, ако някой ви плаща червонци и обещава розови градини, ами да се размърда ДАНС.

Борисов ще спечели отново. Защото има качества, проумейте го. Хората харесват себе си през него. Дори и вие, когато ръсите ругатни, придобивате измамна значимост в собствените си очи.

Познавам колосални простаци, които псовисват премиера, без никаква представа как се управлява и балансира държава във вътрешна и международна обстановка.
Вече отказвам да чета коментари без ясна позиция.

Личното ми скромно мнение е: пълна сплотеност около правителството, но при няколко ясни условия: докато все още могат, управляващите да внесат за парламентарно обсъждане процедури за разгром на енергийната мафия, тайната и явна проруска агентура метастазирала в икономиката и политическия ни живот. Да изнесат паметниците на окупаторите вън от градската среда. Да премахнат руските имена от уличните табели на България. На тяхно място да бъдат поставени български герои, исторически личности, незаслужено потънали в забрава. Катедралният храм Александър Невски незабавно да си върне името Свети Св. Кирил и Методий. Да се поиска защита от Европейските институции, НАТО.

Как очаквате да стане това, когато ругаете правителството и пеете в един хор с дежурните предатели на Отечеството. Колко лесно е да искаш един премиер да свърши работата, да заличи пропадането от вирусната атака. Как моля? Не бил интелигентен. И аз мечтая за Маргарет Тачър, но вижте народа ни, как ще я припознае, като свое чедо. Умението да се ориентираш и реагираш адекватно в непрекъснато променяща се среда е едно от определенията за интелект. Бойко Борисов е доказан феномен. При това чисто български. Има чудесен усет за смешно, нима “мисирки” и “толупи” не е чудесно казано. Развийте малко усет за езика, преди ругатните. Той никога не чете и на най-високи форуми. По-адекватен е от всички мърморковци взети заедно. Натрупал е опит. Разпознават го. Има голяма и твърда българска глава.

Разбира се трябва да искаме настоятелно промените, но без нашата подкрепа на правителството, това е невъзможно.
И ако обещаят, но не искат или се страхуват да го направят - долу правителството! Когато цял народ иска нещо, никакви пети, десети колони не могат да го разделят и владеят. Тогава и правителството придобива извънредна сила.

Изглежда няма да доживея да изгледам един добре озвучен български филм, нито българският актьор да престане да “играе”, сякаш е изпаднал от драмсъстава на Пионерския дворец. Още по-малък шанс е да видя достоен лидер на консолидирана дясна опозиция с 12-15% от гласовете и втора сила в парламента.
Тъй като съм живял достатъчно дълго знам, че всичко това е невъзможно. Има народи, които успяват да следват правителствата си. Ние не сме от тях. Не знаем какво е търпеливо да следваме постоянен курс. Припряно искаме смяна, поредна революция. Липсва ми Президента Петър Стоянов. Ужасно ми липсва, като гледам сегашния мърморко.
Постепенно губя интерес. Простете че ви загубих времето. Осакатеният ни народ се е превърнал в безпросветна тълпа. Продължава да чука по взривателя на ръждясалата бомба от последната война в пълно неведение какво следва. Значи грабвам банските, кучето Бари, “Публични врагове” на Уелбек и на плажа под великото слънце и безбрежно море.

Още статии от този автор

Коментари