unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

5684 Посещения

Само да ви гепне и клитора ще ви цепне

Иво Беров

Ем ще ви гепне, ем клитора ще ви цепне

/ Притеснявах се отначало да сложа такова заглавие. Да напиша думата „клитор”. Или и думата „путка”. Грозно е. Не е прието някак. Но си рекох : тоя дето пя песента „само да те гепна клитора щи цепна” щял бил да влезе в бъдещото Народното събрание според социолозите. Нищо чудно да стане и мандатоносител. Да бъде натоварен със съставяне на правителство. А защо да не стане и министър-председател на европейската държава България. Какво би могло да му попречи. Нито акълът, нито образованието. Нито пък има обществен разсъдък, който да го възпре. Бойко Борисов как стана.

Едно от най-отблъскващите творения на олигархията, свързаният с нейните банки и с нейния Пеевски Бареков щял бил да бъде нейна алтернатива. Алтернатива на олигархията демек. Тоя дето пя за путката и клитора вече се превърна в олицетворение на простонародните надежди. Той щял бил да проведе операцията / мероприятието/  „чисти ръце”. Нали не иде реч за уста…

Така че защо да се притеснявам от заглавието. След като сънародниците ми не се притесняват да вкарат нещото в Българското Народното Събрание. И човек на нещото в Европейския парламент.

Тоя дето само да я гепнел и клитора ще й цепнел, която и да е тя /дали пък не е оная, същата…/ може да влезе в Народно събрание защото отправи към българското природонаселение едно впечатляващо, вдъхновяващо, завладяващо,  неустоимо и съвсем подходящо за българската политическа действителност послание. Послание, което нямаше как да не впечатли, възхити и вдъхнови и завладее цели купища широки простонародни маси.

Той каза, че през следващите години ще стане министър-председател на Република България. Това Бареково послание е много по-силно и по-убедително от програмите, които разните умници от разните реформаторски блокове, например, написаха.

Защото то - Барековото - послание би могло да се предаде и само с една, но затова пък впечатляваща, вдъхновяваща, завладяваща и изключително подходяща за българската политическо битие /щото къде ти съзнание / дума. Вълшебана дума. /Без да искам допуснах тая правописна грешка, ама няма да я поправям. Вярна си е грешката/

Власт.

Това е вълшебаната думата.

Това е вълшебаната дума, която обяснява всичките особености, странности и чудатости на споменатото вече политическо битие /за съзнанието вече стана въпрос/. Че би ли могъл който и да била привърженик или противник на Бойко Борисов например, да каже или да си спомни каквато и да било точка от програмата на уж партията ГЕРБ. Поне едно водещо начало, поне един принцип.

А пък може и да каже. Купища водещи начала да изтъкне дори.

Лошото е, че те непрекъснато се сменят. Според настроенията на Борисов. И против Белене, и за Белене. И против Соца, и за Соца. И за продажбата на земя на чужденци, и против. И за Южен поток, и против него. Десен човек и в същото време почитател на Сталин, Хитлер, Мао и Фидел Кастро. И Винету между тях. Детинщини и смая / вид смайване/.

Необяснима на пръв поглед си остава как такъв човек може да се приеме за десен. Ако не се осмисли и употреби вълшебната дума. Вълшебаната дума. Ключовата дума.

Власт.

Ами десен е, защото ще катурне левите. Ще ги катурне левите и ще докара нашите на власт. А какви са нашите – ами те десни, защото са против левите. Какво им е дясното – ами това същото -  че са против левите. А какво им е лявото на левите – ами това че са против десните.

А що се отнася до левите – нашите така наречените - споменаха ли те поне веднъж  за експлоатацията на работещите хора в България. Нещо за неизплатените заплати, за лъжливите трудови договори, за шестнайсетчасовия работен ден /има и такива/, за липсата на отпуски, за това че Държавната инспекция по труда или я няма никаква, или пък се поява само колкото властовите чиновници да не нагушат чрез подкупи. Че нашенските леви дори не знаят, че в България има експлоатация. Думата „експлоатация” сега, докато левите са на власт, е забранена дума в лява България. Но пък се хвалят левите с това, че техният премиер – десният Орешарски благосклонил бил да не нарушава законите на страната и върнал Данък Добавен Стойност на бизнеса…

БСП не е лява партия. Тя си е била властова партия, остава си властова партия и остава и винаги ще бъде такава. Властова, защото властта е цел и смисъл на съществуването й. Единствената цел и единственият смисъл. Именно чрез властовата й същност може да се предскаже бъдещето на новата властова издънка в вляво – АБВ. Замирише ли на власт около Първанов – достатъчно недоволни от сегашните си назначения леви ще се юрнат към него. Което пък ще усили вонята на власт. И ще се получи също като при Дудука – колкото повече, толкова повече. /Докато писах това – ето ти, че и Петър Стоянов духна в дудука. Ако напишеш нещо хубаво, то в действителност никога не е толкова хубаво . Ако напишеш нещо лошо, то в действителност винаги е по-лошо /

А колкото до ДПС – това по начало си е властова партия, само че на племенна основа.

В България няма партии и няма политика. Има разпад до първичното, до първобитно-общинното, до племенното. Разпад не дори до племето, а до племенния клан, до родАта, до заверата. Навсякъде из страната, особено извън София, но и в  София също, обществото се е разпаднало до първобитни образувания от мафиотски тертип. Обяснявал съм го вече – виж тук…Това са сдружения за вземане, задържане и обогатяване чрез власт, които не се превръщат открито в мафия и в част от организираната престъпност само защото се страхуват от възможно възмездие за престъпленията си, но когато този страх изчезне изчезват и всички привидности, условности и притеснения. Това са протомафиотски властови образувания натруфени с партийни имена и началаА единствено от двуличие, измама и привидност. /Има едно-единствено изключение засега/. Двуличие и привидност поддържани не толкова от лековерни хорица /но и от тях също/, колкото от обучени шумотворци, чиито джафканици напоследък са толкова близки до журналистиката, колкото ГЕРБ, БСП, Барека и присъдружните им богаташи са близо до политиката, демокрацията, производството и пазарната икономика.

https://www.youtube.com/watch?v=QVpaedLPYpU

 

 

 

Още статии от този автор