unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

4315 Посещения

тест за политическа прозорливост, обществена пригодност и щастие

Интересни Времена

    Тест за политическа прозорливост, обществена пригодност и щастие.

   Разгледайте внимателно двете снимки /вижте ги в продължението/. Преценете какви са приликите и разликите между тях и изберете някой от следните възможни отговори :

 

 trimata

 kavkaz

 1.     Не разбирам въпроса. Между двете снимки няма нищо общо. На едната снимка са снимани трима комици от времената на съветското кино, а на другата са нашите законноизбрани премиер, президент и председател на народното събрание, които се ползват със заслуженото доверие на народа, особено Бойко Борисов.

2.     Не виждам особена разлика. И на двете снимки има по трима смехурковци.

3.     На пръв поглед снимките са еднакви по съдържание, но има разлика в същината им. На едната са снимани трима даровити артисти, докато на другата само единият сниман има дарби на артист. Освен това докато хората от едната снимка са съвсем безобидни и имат благотворно влияние върху обществото, хората от другата снимка са обществено опасни защото са на власт.

 

Отговори на теста :

 

-         Ако сте избрали отговор номер едно, то вие срещате непреодолими трудности при оценката на обществените събития и на всичко, което ви се случва. Навремето сте гласували за Симеон Сакс Кобургготски, а после сте се чудили защо след осемстотин дни положението ви не се е подобрило. Не се безпокойте – то никога няма да се подобри. Според вас всички са маскари, освен Бойко Борисов и няколко негови приближени. Смятате, че Бойко мисли за народа, но прокуратурата, съдът, партиите, народното събрание, опозицията, снегът, Европейският съюз, Русия, САЩ, предишните управляващи и международното положение му пречат да изпълни обещанията си. Вярвате, че Тодор Живков е построил две Българии и че Държавна сигурност се е наричала държавна, защото служителите й са служили на държавата. Мислите, че ако бъдат избити едно 10 – 20 хиляди лоши българи, положението ще се оправи. За вас магистралите са огромно достижение на Бойко Борисов, макар колата ви да не е в движение, защото е стара и нямате пари да я оправите.

 Всички тези обстоятелства ви правят нещастен и вие няма да получите обществено удовлетворение, освен ако не намерите работа като надзирател в някой концлагер или в затвор с особено строг режим. Съветваме ви да опитате късмета си в министерството на Цветан Цветанов.

  Ако сте жена, то вие сте манекенка и харесвате Пауло Коелю. Ако не сте манекенка, а обикновено махленско девойче, то вие сте малко неопитна и се възбуждате от яки мъжки телеса и гърлени гласове. Не се безпокойте, с времето всичко ще се оправи и ще бъдете относително щастлива.

Ако не сте нито девойче, нито манекенка и въпреки, че сте избрали този отговор имате успех в обществото, то вие сте Николай Бареков, а това няма как да се оправи.

 

-         Ако сте избрали отговор номер две, то вие сте умен човек и добре преценявате събитията, но се плъзгате по повърхността им. Това ви прави способен да приемате сравнително леко превратностите на политическото ни битие и да се приспособявате успешно към него. Иначе сте индивидуалист и търсите щастието си в личния си живот, но никак не е сигурно, че ще го намерите.

 

-         Ако сте избрали отговор номер три, то вие сте умен и проницателен човек, способен да вникне в същността на политическите събития. Вашата безкористност и прекалените ви чувствителност към всичко, което се случва, обаче,  ви правят, непригоден към днешното ни политическо и обществено битие.  В личния си живот сте ту необосновано щастлив, ту необосновано нещастен. Съветваме ви да си намерите къща в Странджа, където да се занимавате с изкуство, или да заминете за чужбина докато нещата вземат друг обрат.

Още статии от този автор