unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

4043 Посещения

Цвети и речта на президента

Интересни Времена

Цвети и Речта на Президента

 

 

p3

 

Пепа Витанова

 

Марето, шефката на Пресцентъра беше братовчедка на Маги – началничката на Кабинета. Двете бяха племеннички на главната секретарка Катя, чийто баба Роси пък оглавяваше групата на хигиенистките във височайшата сграда, където шеф на шофьорите бе Мони - племенникът на главния съветник Ицо.

Новата стажантка в Пресцентъра Цветомира не беше част от тази сложна роднинска конфигурация. Кръвна връзка с гореизброените личности тя нямаше. Връзката й с тях беше само духовна – Цвети мразеше да чете книги и това й личеше, също както им личеше на Марето, Маги, Катя, Мони, Ицо и Роси.

Точно затова Цвети бе избрана за стажант във височайшата сграда и допусната в роднинския кръг.

И точно, за да не се разбере, че Цвети и роднините не обичат книгите, роднините и Цвети организираха новогодишното приветствие на Началника си сред книгите на Университетската библиотека.

Копи-пействаха от интернет изреченията на Речта, както и илюстрации към клипа, после се фокусираха върху рецептите за коледната пуйка.

Когато цяла България разбра, че е станал гаф с една от илюстрациите, Марето, Маги, Катя, Мони, Ицо и Роси казаха, че за това е виновна Цвети.

Стажантката не им остана длъжна. Припомни „мангалския гаф” от преди половин година, когато на сайта на институцията беше качен файл, озаглавен: "13.NationalStrategyIntegrateMangali.pdf".

Марето, Маги, Катя, Мони, Ицо и Роси предпочетоха да замълчат. Но се спогледаха окуражено: „Мангалска му памет. Кой друг освен Цвети си спомня днес за този файл? И новогодишната снимка от Аспен ще потъне след седмица в забрава.”  

 

Имената в текста са полу-измислени, а роднинската схема - преувеличена, но, като цяло, това са реалностите в административната машина – роднина, баджанак, баджанак, роднина…   

                    

Още статии от този автор