unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

1034 Посещения

Чудовищният избор

Иво Беров

Чудовищният избор

chu

 

"Базкрайно уважавам чудовищния избор на моя народ" - беше казал Жванецки. На шега, разбира се.
Преиначавам думите му на " Никак не уважавам чудовищния избор на моя народ" И това на шега.
Не уважавам чудовищния му избор, но се примирявам с него. /Не знам дали друго ми остава/
И това не само по повод Вежди Рашидов, а по начало, за много други неща, за основните неща.
Като все пак по-добре Рашидов, отколкото въобще без председател на парламента, както е по-добре лош парламент, отколкото еднолично управление без парламент/ на Копейкин, или Путин, примерно/
Освен това сегашният председател на парламента Рашидов изцяло съответва и си пасва на простонародните виждания и разбирания. Тоест на вижданията и разбираниятя на мнозинството българи, които смятат, че простакът Стоичков е велик българин и които въобща не са и чували, пък и не искад да чуят каквото и да било за поета Борис Христов, например. .
И освен това сегашният председател изцяло съответства и на ширналата се, развилняла се и разсвирепяла се не от вчера нашенска посредственост.
Защото по нашенско художествените дарби и дарбици никак на изключват посредствеността, дори по-скоро я предполагат. И глупостта те изключват. И направо тъпотията. И то зловредната такава. Един стряскащ пример - Антон Дончев. С несъмнена дарба, или дарбица /освен ако наистина не е откраднал "Време разделно/, издълбокомъдри следните тъпни :
" Джендърите ... това е зараза! Ужасна зараза! Това прилича на тези, които са болни от СПИН и искат нарочно да заразят останалите, които са здрави.
...
Европа е под зараза, защото те /джендърите/ заемат позиции, с които могат да се налагат - те имат власт и пари. Те си поставиха за цел – да имаме пари, и успяха! Събраха толкова много пари, че започват да купуват, да плащат и да заплашват.

Защо Борисов им кляка?... Явно е, че тези хора, които имат парите и властта, успяват по някакъв начин да му въздействат.
...И да подминем разните му интервюта по медиите, пълни с нелепици и глуповати опити за разсъждения /които иначе въздействат на простодушни хорица посредствени журналисти/, но като цяло той е избълвал едни от най-мракобесните и , невежествени словесни извержения през цялото съществуване на милото ни, иначе, отечество.
Та и Вежди Рашидов най-вероятно има някаква дарба на ваятел. Дори несъмнено може би има. / Това не е оксиморон, а изтънчен хумор/ Но тази негова несъмнена, може би дарба, по никакъв начин не ограничава не само политическата, но и чисто личностната му посредственост.
За което свидетелства и речта му пред народното събрание при избирането му за председател, посрещната с ръкоплещене от едно убого парламентарно мнозинство. Реч досадно и обидно назидателна, суетно-самооблащателна и пропита с лицемерно смирение
Бил се прежалил в името на Българския народ. Станал председател на Народното събрание заради него /народа/ и заради никого другиго. Ах горкият, каква саможертва, какво родолюбие... Особена една такава саможертва.
Знам, че ще бъде дребнаво, знам, че ще бъде не дотам достойно сравнението, но я да видим срещу какви пари се жертва горкият Вежди Рашидов в името на народа. Ами срещу девет хиляди лева. Месечно. В името. На народа. Пари, които един обикновен писач - журналист, който не се е продал /в името на народа/ не би събрал и за 30 години писаници. Например. Не говорим за четирихилядниците, те могат да натрупат и повече от Веждито, впрочем не е за чудене, че ревностно го подкрепят.
И като говорим за жертви в името на народа можем да си спомним и други творци, един Димчо Дебелянов, например, който се би в окопите с пълното съзнание, че ще си отида мърцина. Така и става. Значи един жертва живота си, а друг жертва не знайто какво точно, за да си почеше суетите за 9000 лева месечно. Но иначе и двамата партиоти, начи рийшли.
И още малко за патриотизма. Ако негодуваш заради изостаналостта на родината си, ако ти е болно от това, че вече 12 години под едно известно управление тя е все на последно място по всички показатели, без никаква надежда за напредък. Тогава какво си ? А, да, безотговорен либерал. Ако искаш ново управление, което да се опита поне да я измъкне от блатото тогава какво си ? Комунист ? Либерал ? Сороид ? Майцепродавец ?
Ако ли пък си рисуваш Ботев и Левски по удовете, ако безспир дуднеш за благото на народа и националните интереси и за някогашното величие на България срещу тлъсто заплащане, тогава какво си ? Патриот ? Консерватор ? Вежди Рашидов. И накрая - това, което виждате на снимката - Недялков, Блъсков, Стъки, Колтуклиева, първите поканени "общественици" в Народното Събрание от неговия председател какво е ? Отговорът е в заглавието.

Още статии от този автор

Коментари