unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

1249 Посещения

ще берем самардала

Интересни Времена

Ше берем самардала

 

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

Христо Слави Рачев


Освен строго научното знание съществува и интуитивно познание. Онемях. По навик разглеждам света с едно око - дясното, с което визирах българската действителност през камерите на БНТ. Другото жуми по навик. Но не съм загубил вкуса и обонянието си заради някаква невидима плесен. Укрих се временно, предпочетох да завърша романа си. Можех да се включа в общата ехолалия около тази плесен и какво, спестих си време и несръчни ругателства от ревящата футболна публика, временно прописала по Фейса. Възможно ли е човек да напише роман и той да го погълне до такава степен, че да замята единия си крак, да се пули пред огледалото в търсене най-грозния вариант на лицето си. Да получава ерекция от еротичните сцени, които сам е сътворил. Живеем в покрайнините на Созопол изолирани от местните двукраки всезнаещи, които разбират от всичко. Последната умствена дедукция, която ги е споходила е, че американците са пуснали вируса. Еврика. Ако и ние плюс кучето Бари закашляме сухо и напевно, би трябвало всички наоколо да са умрели. Това следва от твърденията на погребалното политбюро, че вируса се разпространява само ако някой се изкашля в лицето ти или се изсекне по трънски през едната ноздра. Следователно няма откъде да пристигне в нашата градинка. Тя също е в състояние на еротична възбуда. Разгъват прелестите си всички пъпки, цветове и зърна. Щръкнали са готови за оплождане. Животът се надига и никаква плесен не е в състояние да спре възбудата от пролетта. Днес ще им сипа афродизиак, обикновени кравешки лайна и ще настъпи растителна оргия. Ще наблюдавам, като извратен визионер чудото на живота.
Некрофилите скрупульозно и надменно броят публично труповете. Всъщност отиват си тези които са преживели живота си, тези които са, преяждали, пушили, препивали, както родените с малформации и дефекти в ДНК. Някои щастливо са получили от съвременната медицина, няколко години повече живот, същите през вековете просто са умирали при раждане. Средновековните рицари са достигали максимум до 35 години живот. На каква цена спасяваме 1-2 % от населението жертвайки седем милиарда и половина, които имат живот пред себе си и задачата да го продължат. Трябва ли да се простим с достигнатия стандарт на живота, с постиженията в науката, информационните технологии. Има една справедливост високо над всички нас. На тази планета никой няма да оцелее. Това, което е болно то не здраво.
Ако вирусите имаха разум, трябва да им се признае, че подредиха армиите и полковете си гениално и атакуваха човечеството през политиците. От там вкараха троянските си коне, защото са разбрали, че политикът ще жертва всичко живо, за да запази властта, реномето си с парите ще поддържа максимална дистанция от затвора.

Вирусната атака е чудесен тест, проверка, къде демокрацията е от най-високо качество. В кои държави политиците се предадоха най-късно под натиска на най-мощните облъчватели с паническа информация - телевизиите. Разбира се в Швеция, Холандия, Америка, Англия, Италия, Испания. Броени всяка сутрин жертвите стресират. Каква е пропорцията на починалите от тази плесен и останалите простили се с живота си по най-разнообразни причини. Не се казва. Карантината е, като да настъпиш противотанкова мина предназначена за врага. Фръкнат ли ти очилата и шапката няма връщане, нито втори дубъл. Когато батальоните на вирусната плесен се оттеглят за ново сезонно прегрупиране ще се изправим пред руините. Никой няма да брои и се интересува от починалите. Тази лепкава траурна загриженост, която се лее от екрана, няма дори да е спомен. Тогава ще се гладува, страда и умира от съсипаните икономики, безработица, повсеместен глад и насилие. От политиците няма да има и следа. Те ще са на село, ще хрупат последния останал картоф и самардала /див чесън/, но ще е твърде късно. Не е трябвало да стават политици и да броят в патерналистичен унес умрелите в кадър. Аз мога да отглеждам щрауси, но колко ще изкарам, когато всички около мен реват от глад и са станали канибали. Първи ще захапят човешка плът разбира се бившите комунисти и социалисти. Съвременната цивилизация напомня поразително на стадо снимано от дрон, как се носи към пропастта и първите редици изчезват в бездната, само защото овните и кочовете не са събрали кураж да кривнат в последния момент и нормалния живот да продължи. Както хиляди години стадата да си пасат под жаркото слънце да поклащат ритмично опашки отпъждайки нахалните мухи. Същите политици не обелват и дума за свръх плоденето на тълпи без никакъв шанс за образование. Те вече надничат с обезумели лица през прозорците ни, чукат по вратите. За съжаление, правителството и да поиска, няма самостоятелно решение. Цивилизованият демократичен свят трябва да реши. Очаквам най-напредналите и стабилни демокрации първи да отклонят човечеството от пропастта. Виждам с дясното визиращо око, че все още има надежда.

Коментари