unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

1031 Посещения

българските академици станаха багеристи

Интересни Времена

                                Българските академици станаха багеристи

 

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

 

 

 Христо Слави Рачев

 

Да подгониш цигани с багер! Онзи ден министър Каракачанов хвърли обилна монохроматична светлина върху човешкия род. Всъщност това е лазер и с неговата фокусирана светлина се опита да изпържи циганския етнос. Тази каста, обаче идва от Индия и слънце не я хваща. Не съм срещал очилат циганин изгорял от слънцето. Имат и непоклатима философия: - Бате, кой ша гледа моите 7- 8 деца…Не знае точно, колко са и от кого са заченати, но настоява държавата, внушено от социалистическите демагози на миналото, да се грижи за тях, докато не основат нова държава с име Цингарела. Като пресушиш блатото на „черните лебеди“, те ще накацат на друго място, нейде из българската земя. Да подгониш циганин с багер е патриотична задача, по мярката на ума и емоциите на патриотите. Багерът е силна, но тъпа машина. Придвижва се мудно, трудно се ориентира и най-често прекъсва жизнено важни комуникации, като ток, вода, канализация и т.н. С багер ще изкопаеш, яма за незаконна сграда, дори пропаст между две махали, но нито ще настигнеш циганите, нито ще решиш проблема. Никой в Европа не се е справил с този етнос. Но и никой не е приложил радикално и разумно решение.
Всеки жив човек притежава красива и тъмна страна. Различните общества крият в себе си нешлифовани страни подобно на диаманта. Да общуваш с добрата страна на човека е цяло изкуство. Радичков се трогваше от злощастната съдба на ромите. Ку-клукс-клан основан в 1865 година в Тенеси, откри, че негрите са втора ръка хора. Патетично и патриотично. Ще припомня, че в Англия право на глас през 1832 година са имали само тези, които притежават къща или поземлен имот. Опитите и прилагането на мерки за удържане безконтролната раждаемост на циганите са отдавна забранени. Бъдещите поколения ще оценят дали топлата пикня на политическата коректност, която ни обля е била нещо положително. Едно е сигурно, вече съзнанието и илюзията ще определят битието. Ще се наложи да обръснем брадата на Маркс. Да острижем нула номер Тръмп и измерим главата му с дървен пергел. Натам вървим. Това фатално бездействие ще ни докара до нови още по-зловещи форми на фашизъм от недалечното минало. Вече се вижда колко сме закъснели. Англичаните се опитват да спасят острова. Защото по-кратката форма на думата Брекзит е всъщност SOS. Ще можем да продължим да живеем, само ако имаме достатъчно здраве, някакви надежди, но и свободна територия. Наистина ли ще отлагаме циганския проблем, докато видим как нещастниците започват да вият като вълци от глад, да се катерят по прозорците с фосфоресциращи очи. Къде ще се денем тогава.

Каква вселенска тъпота е, да събираш аргументи, колко лоши са циганите. Този етнос смазан и натъпкан в гетата. Направете същото с нециганите и ще видите с каква скорост ще деградират. Как стана тъй, че в САЩ негрите стоят вертикално в обществената нива, в спорта, съда, конгреса и като венец президент. Излиза, че има начини и технология. Дали българският политически катил има ум и сърце да започне първо законодателно, сетне изпълнително и акуратно да прилага законите, е въпрос който трябва да поставим ултимативно. Багерът трябва незабавно да си прибере челюстите и кофата, Каракачанов, коремоплодието си, защото са най-неподходящия инструментариум за решаване на циганския проблем. Багерът няма да настигне никого, само ще изкопае огромни ями. Труповете няма да закъснеят. Как си представяте, че след като преброим жертвите, приблизително, като занижим бройката, всичко ще е наред. Как. Българският патриотичен Ку-клукс-клан не разбира ментално и интелектуално проблема.

А, българските академици се метнаха по багерите. Изненадващо чевръсто за възрастта си.

Децибелните цигански тържества са зов и болезнен вик за внимание. И ние сме хора дявол да ви вземе. Крадем, гладуваме и мръзнем, защото сме попаднали с конете си в страшна яма и няма кой да ни подаде ръка да излезем. Жестоки сме, защото и вие сте жестоки. Какво пречи България, първа в Европа, да открие секрета и решението на циганския проблем. Ще има съпротива. Яростна. Но за десетина години всички ще усетим, че сме на прав път. Всичко, което ни дразни ще увехне. Ще открием, че има красиви циганки. Боксьори, хирурзи, полицаи и всичко, което гледате и не съобразявате, в иначе наистина тъпите американски сериали. Просто американското ноу-хау.
Знаете ли, че в с.Равадиново край Созопол всички цигани работят. Строят законно къщи, стремят се да подражават на българския стандарт. Напуснали катуните веднъж, те могат да станат каквото успеят да постигнат. Децата им са спретнати, работят акуратно. Имат хоризонт. Илюзии и мечти. Рано е за ръкопляскане, но бученето на багерите е чисто българско тъпоумие и незабавно трябва спре. Сега сме в депресия, с очевидни склонности към самоубийствено поведение. Човешките същества са силно внушаеми, контактът между хората тайнство, което не владеем.

Изчезнат ли илюзиите, надеждата - животът буквално спира. Тогава тръгва опустошителната депресия. Какво може да обедини разпиляното множество, което обитава милата ми Родина? Не е вярно, че отговора е нищо. Разбира се, отново някаква красива илюзия. Често се настанява без много думи, просто и идва времето. Чувстваме прилив на сили, стадото се обединява. Съединяваме се и придобиваме извънредна сила. Излиза, че не бива да рушим илюзиите си. А да ги подбираме. Красивите илюзии са за предпочитане, пред реалистичните, пред изкопните машинарии. Да се сбогуваме веднъж завинаги с левичарските си митове за равенство е добро начало. Това е удар и по религиите с техния съмнителен постулат - да вземем от богатите и нахраним мързеливите, неграмотните и просяците, които тъй щедро поощрени вече завладяха света. Ами да се върнем към нормалността, докато човекът, все още е човек. Бих го определил, като консерватизъм с български привкус, от който могат да вземат пример доста невротични поселения в Европа.

Още статии от този автор