unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

1387 Посещения

Диван чапраз

Интересни Времена

                                                 Диван чапраз

 

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

   Христо Слави Рачев

 

    Шоуменът Слави е предложил кола и шофьор на Манолова, през това време гледа, някак си гузно и строго. Театърът иска да ни внуши справедливост. Но си остава театър. Мая Манолова е актриса изпаднала от Брехтовска театрална постановка. „Майка кураж“. От Кюстендил е, завършила история в Москва. Стои на същото кожено диванче, още неизстинало от предишния гост Цацаров. Образите на водещия и форсираната гостенка са изчистени до плакат. Слави - представител на инквизицията, липсваше му черна гугла на главата, задава въпроси втренчен в светото писание. Мая отговаря сприхаво, напомня на пуйка, която без никакъв повод се разкряква в някаква ехолалия, която стъписва йезуита. Какво е искал да ни каже режисьорът на този блудкав спектакъл. Представяте ли си – нищо. Такъв е резултатът. Няма аплаузи, завесата пада и всичко свършва. Ами по-добре изгледайте едно порно, човек може да научи едно-друго за физиологията на човека, за бездарието на порно режисьорите, които така и не разбраха, че без реалистичен и искрен сюжет механиката обагрена в розово е напълно безинтересна.

В едно съм сигурен, Мая Манолова утре ще тръгне с инвалидна количка, не, по-скоро с патерици патетично сочейки с лявата патерица социалистическото бъдеще на страната ни. О, не ще бъде здрава, по-здрав от преди. Тя разболява другите, докато влиза в роля. Има характер, но е от вида скандалджийски. Всичко от заобикалящия пейзаж в тази порода жени поражда възмущение. Те никога не се редят на опашки, просто застават от пред в защита на народа и междувременно закупуват желаната стока. Когато я обземе пуйчият крясък е готова да овика цялата улица, Парламент и народ. После утихва, очите и с размер на гълъбови яйца се прибират в орбитите и става добричка. Такива са те нашите „мили хора“, социалистите, които изпълват целия спектър на характеропатиите от подозрително енергичните Кутев, Манолова, Таско Арменков, Александър Симов, /удивителна прилика с квичене на простинало младо прасенце/. Бих препоръчал да обърнат внимание на щитовидната си жлеза, но консултацията с лекар е задължителна. Аз гледам на крупен план и през това време се ослушвам в текста. Професионално изкривяване. В този шарж не бива да се изпускат леко вманиачените, огънали рамката на нормата, с риск да избият в шизоидна посока. Дърева, проф. Иво Христов, Райчев, Нешка Робева, позабравеният Пирински, Вацев, до интегралната им карикатура - най-далеко плюещият професор Вучков, който смайва позаспалата аудитория с разюздано и фактически невярно дрънкане на всякакви теми. Китарата му е разстроена. Волгин заема особено място. С чего начинается Родина. Той е мъжлето, което се идентифицира със двете фигури, с които започваше всеки съветски филм. Мосфилм. Държи здраво сърпа и чука, върти се около оста си, отчайващо изостанал от съвремието. Продължава да пощи брадата на Маркс и рекомендира франкфуртските левичари, които причиниха световни катаклизми и смъртта на милиони хора по целия свят.

Иначе за гостуването при Слави, нищо за отбелязване. Разполагам с NETFLIX HOME и понеже календарът на моя живот изтънява, ще гледам каквото си избера от нормалния свят. Загубих си времето, но това е за последно. Този театър е вреден за здравето на хората. Бъдете здрави.

Още статии от този автор