unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

5352 Посещения

Не плюйте по Волен, той си е ваш

Иво Беров

 Не плюйте по Сидеров, той си е ваш.

  Вероятно не гледате телевизията на Сидеров. А би трябвало. Може и да ви хареса. Поне ще разберете много неща, ако я гледате, дори да не ви хареса. И дори да не разберете много неща, едно може и да разберете. Най-важното.

Това, че Сидеров е ваш. Той е ваш представител, ваше изделие, ваша издънка, ваше творение. Творение на вашите представи, на вашите виждания, на вашите познания, на вашия светоглед и на вашия ум / На говорим за изключенията/. И ли по-скоро на вашите усещания, на вашата слепота, на вашето невежество и на вашето безумие.

 „ България беше развита индустриална страна – говори вдъхновено и убедително Сидеров от екрана на своята телевизия – но дойдоха националните предатели, подпомагани от Сорос и от еврейските цитадели САЩ и Израел, колонизираха страната, раздадоха родните богатства на чужди монополи, извършиха криминална приватизация и унищожиха всичко построено / разбирай по времето на Соца / „

 Това е лудостта. Истинската. Не оная, която крещи по улиците, която зяе по медиите и страхува горкичките чувствителни, нежни и русоляви водещи по сутрешните и всякаквите телевизионни блокове.

Всички тия излияния на Сидеров са пълно безумие. Пълна лудница. В тях няма нищо вярно. В тях всичко е преиначаване и лъжа. В тях само личните имена на САЩ, Израел и Сорос са произнесени правилно. Но са употребени в така, че дори и те изглеждат сгрешени.

Обществото ни, обаче, не обяви тия отколешни излияния на Сидеров за безумица. Напротив. Прие ги. В смисъл не че се примири с тях, а че ги прие за истина. В смисъл, че ги одобри и ги превърна в обществено мнение. И това се случи не из вмирисаните кьошкове на махленските кръчми, не в разни бирарии, където бръснатоглави бабаити пият бира и реват : „ Да живей България, долу турчулята ! „ Това стана по държавническите стъгди и мегдани. Не друг, а президентът Росен Плевнелиев заяви, че България била имала 33 милиарда активи, а приватизирала само за два милиарда и половина. И че българският преход бил провал. Което означава „ Прав си, Волене, социализмът наистина  индустриализира страната, а пък демократите наистина я ограбиха”

 Тая ваша лъжа, уважаеми господин президент, беше присвоена от възгледите на Атака. С тоя лъжа, уважаеми господин президент, вие обслужихте Волен Сидеров. Вие, господин президент, с тая лъжа се изявихте като атакист, независимо дали го знаете или не. Вие, господин президент, сте един от създателите на Волен. Независимо дали го знаете или не. И Волен е ваш, независимо дали го искате или не. И няма защо и на кого да се сърдите, че се държи нагло и ви проваля Съвета по Национална сигурност. Тоест има на кого да се сърдите. Само че това не е Волен. Това сте си вие. На себе си трябва да се сърдите.

Ами най-овластеният човек на България – бившият премиер Бойко Борисов и неговият най-близък съратник – Цветан Цветанов. И двамата дълго време разтягаха щуротията за невероятните и неведоми 33 милиарда активи, натрупани от прокопсалата социалистическа икономика. Ами това, че Тодор Живков е построил две Българии ? Ами лакърдията, че всяко правителство, направило и една стотна от това, което Тошо бил направил трябва да се гордее ?

Това си е червено-кафява пропаганда, която няма нищо общо нито с Европа, нито с европейските партии, нито с демокрацията. Това си е червено-кафявата пропаганда на Волен Сидеров.  Значи по възгледи и представи и двамата – бившият премиер на република България Бойко Борисов и бившият негов вътрешен министър Цветанов са почитатели на Сидеров. Или съратници, ако не почитатели.

 Впрочем на  Борисов и на Цветанов е някак си е притеснително да им се вменява вина. За да вмениш на някого каквато и да било трябва да го приемеш за изцяло вменяем. А точно тези двамата няма как дъ бъдат приемани изцяло като такива. Особено след изявленията на Борисов, че имало заговор той да бъде убит и че ва заговора участвал и председателят на Партията на Европейските Социалисти. Заговорниците щели да го запрат и да го пречукат в следствения арест. Пък казват, че Сидеров бил луд. Боже пази България. Безумията на Борисов са много по-опасни от изблиците на Сидеров, защото са произнесени от човек, който е управлявал държавата и който отново може да я управлява. Боже пази я от собствените й поданици

Ами журналистите ? Тоест журналята.

Вече няколко години те повтарят едно и също всеки ден, почти във всяко свое предаване, веднага след като се докопат до камера или микрофон : „ Политическата класа е прогнила, тя не мисли за народа, всички политици са маскари, негодници и престъпници, мястото им е в затвора, срещу българския народ се провежда геноцид, капитализмът води до неравенство, несправедливост и нищета „ – горе-долу, с различни оттенъци и допълнения – това са посланията на водещите журналистите от българските медии, изключенията са малко. Такива са им приказките, такива са им вижданията, такива са им понятията, такива са им възгледите, това им е акъла. Подобни приказки се леят и от националните медии – в някои предавания на Националното радио, например.

И някак не се сещат всичките тия самовлюбени отворковци, докопали се до камери и микрофони, че тези техни послания и внушения сякаш са преписани от позивите на италианските „ Червените бригади” на френското„ Пряко действие”, на германските „Фракциите на Червената Армия” на латиноамериканските „ Тупак Амаро” и „Сандеро Луминосо” и от всякакви други леви терористични образувания. Образувания, в Европа и Латинска Америка другаде вече изживяни, а тук прихванати като детска болест, която тепърва ще се развива. Само че детската болест на Волен, или на Болен, както понякога го наричате, мили тарикатчета, вие сами сте си я прихванали и разпространили. Поради липса на хигиена. Липса на чистота в мисленето, доколкото въобще го имате, мисленето, липса на чистота в целите и в намеренията, както и порядъчност в поведението. Защото вашите цели са користни.  И вашите намерения не са да служите на истината или на обществото.

Така че ако искате да се отървете от болестта, лекувайте причината, лекувайте себе си. И чак когата излекувате причината ще изчезнат последствията, симптомите, тоест- Сидеров, Борисов и останалите подобни.

Ами така наречените интелектуалци ? То в България всичко, което не стоварва чували на гарата и не вика по строежите „дай туули, дай вар” се води интелектуалец – дори естрадните певици, художниците, скулпторите и служителките по учрежденията, особено ако са калинки. Но дори и тези, които действително са изпозавършили това-онова, които действително са призвани да мислят и да осмислят действителността, и те само преповтарят левичаро-махленските тъпоумици за лошата политическата класа и лошите политици, за добрия народ и за обезправените трудови хора. С неизбежното допълнение, че държавата не дава пари за културата.

Волен Сидеров е и ваш, о вие, парии на умствения труд и обнищени културтрегери. Вашето интелектуалното дередже е същото като на Волен, вие сте на неговият акъл, само дето е малко по-ниско, защото той повече е чел, независимо какво.

...

То няма смисъл да се изброяват всички обществени слоеве– да се притуря и примера с махленските умници и измислените лица на протеста, които шестват из медиите с искането всички политици на прехода да бъдат избити или поне затворени до живот. Искания с които Волен започна своето възшествието още преди години. Нещата са обясними и с казаното дотук.

Обществото получи това, което искаше.

Искаше да си отидат старите лица – ония, които докараха в България демокрацията, приватизацията, лошия преход и капитализма и които не мислеха за народа – изгониха Костов. Обществото искаше нови лица, които не са свързани с прехода, които бяха против „криминалната приватизация”,  против лошия капитализъм, против „експлоатацията на чуждите монополи”, които искат съд и присъда за политическата класа като цяло, неопетнени с власт лица, които мислят за народа и които ще му дадат 1000 лева пенсия от одържавени златни находища –  ми ето ви го Волен бе хора, радвайте му се, какво се сърдите и го плюете.

Волен е олицетворение, инкарнация, превъплъщение, овеществяване на вашите възгледи, желания, въжделения, представи, светоглед и разбирания. И на вашето невежество, безотговорност, умствена леност,  душевна нечистоплътност, на вашето бездуховие и глупост.

Или ще излезе, че сте като някои от протестиращите – не знаят какво точно искат, но знаят, че много силно го искат и постигат точно обратното на това, което в последствие разбират, че са били искали.

  И я престанете, моля ви се с тая глупотевини – Волен бил виновен, че натиснал това или онова копче, защото се продал на турците и спасил левичарското правителство.  Ще го спасява я, нали и той си е левичар. Вместо това помислете – а кой му даде правото, властта и възможността да натиска копчета ?

 Послепис : Между другото доста преди изборите бях предвидил, че Волен ще се развилнее. Ето тук:

http://www.ivremena.com/статии/защо-сидеров-ще-учавства-в-управлението

 

Още статии от този автор