unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

1385 Посещения

Реквием за царя

Интересни Времена

                                                      Реквием за царя

 

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

Христо Слави Рачев

 

   Царю честити, снимах те и съм единственият камерман прекосил, напук на гравитацията, площада пред Александър Невски, изкатерил се по стъпалата и попаднал в храма, без да докосне земята. Носен бях на гърбовете на твоите поданици, предимно жени. Ах, колко силни могат да бъдат талиите и гърбовете на жените обладани от някакво чувство. Мъжете знаят добре това. Снимах и царицата, синовете ти и княгинята. Когато се заигра с КГБ и предаде своя народ, позволи на руските стратези да направят ход с царя и пометат демокрацията в България, сега няма за какво да плачеш царю. Заради теб в съдебната система все още витае духът на Вишински и тя пак ни играе номер. Ще трябва да осъдиш България и да продължиш тази каскада от руски етюди с единствена цел да разцепва народа. Да къса европейската верига. Чудесна захранка за завистливия комунизиран електорат. Храна за червеникавите шарани в шадраваните. Ходовете и се разиграват на сухо в Москва. Там има не само гениални шахматисти, но и коварни кагебистки играчи. А задачата им съвсем не е сложна. Предстои ти да съдиш България, ами това е целта, отново ще има сакъз за дъвчене, пак ще се делим. От столетия Русия раздробява България, дарява Добруджа, ай, колко са справедливи, насъсква и корумпира политици, подсказва как да бъде елиминиран Левски, да слабее държавата ни, да слушка, но без да папка. Да сме подчинени и разединени и завинаги приятелска територия, удобно трасиран път, небе и вода за заграбване на проливите. Няма какво да изреждам тези събития, Иво Инджев блестящо се справя с това. Заиграл веднъж руска рулетка, трябвало е да знаеш, че неизбежно ще ти пръснат задника и ще загубиш всичко. Може би някои имоти ти принадлежат и ако беше, поне един остроумен цар, харизматичен и искрен, бихме ти ги оставили, но сега отново ще се налага да те местят по шахматната дъска - назад, напред. Вътре, вънка, докато получиш мат. Казват бил си вербуван. Ами отвербувай се. Публично. Да беше прегърнал демокрацията, какво по-царско и естествено решение от това. Царската корона е тежка и понякога се налага да глътнеш и оцелееш след доза "новичок". Никак не беше леко и на цар Борис. Трябва да си прочел този урок.

Но ти не беше цар. Царят не мънка, той говори ясно и неговите слова, справедливи или не, имат силата на гръмотевица. Такива бяха българските канове и царе.

Имаше толкова ходове, пешки, офицери, също и други имперски и монархически съветници по земното кълбо. Профука хазартно ендшпила, за да се поставиш в ситуация цугцванг. Ако не бяхме кръстопътен народ, отдавна да сме се откъснали от сатурновата гравитация на руската империя. Никой да не си мисли, че това е лесна задача. Не би трябвало да остане нито един шмайзер да стърчи над древната ни страна. А пентакулите с петте лъча на познанието да са забранени както свастиките. Дали във Финландия се продават фланелки с лика на Путин, Че, Сталин и Хитлер или отдавна са навряни в алчните уста на малоумните търговци. Нито ти си цар, нито ние сме решителен народ. Плачи царю, още реви за "враната", плачи за правосъдие и ако са ти дадени 120 години живот, може да дочакаш правосъдие от българския съд. Еймен.

Още статии от този автор