unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

9465 Посещения

Тъпи малоумници такива

Иво Беров

Тъпи малоумници такива

/По повод вербуването на Костов от ГРУ/

Бях се зарекъл да не защитавам Костов.

Първо – защото той няма нужда от защита.

Второ – защото защитата на Костов е преди всичко дело на самият Костов.

Трето – защото не е искал да го защитавам.

Има също и четвърто и пето, но първите три са достатъчни.

Така че това писание не е в защита на Костов, то е в защита на разума.

..

Напоследък започна усилено да се притопля вехтата иначе клюка, че Костов е бил вербуван от ГРУ, когато ходил някога на някакви летателни курсове в Русия.

Притоплянето на вехтата клюка означава три основни неща :

1. Че влиянието на Костов нараства. Или по-скоро нараства вероятността ДСБ да влезе в Народното събрание и след тези избори, иначе влиянието на Костов, колкото и да е чудно, никога не е намалявало, въпреки годините е в опозиция.

2. Тази клюка означава също, че срещу него вече нищо не могат да измислят, освен глупотевини.

3. Означава и това, че враговете му разчитат преди всичко на хорското малоумие. И в този смисъл е любопитни колко хора ще повярват на клюката, тоест какъв процент от природонаселението е обхванато от споменатото вече малоумие, разраснало се и покрай предизборните вълнения, разбира се.

В този смисъл дори и здравия разум не защитавам / той няма нужда от защита, затова е здрав/. Просто искам да обясня защо тази глупотевина с ГРУ е предизборно малоумие и в този смисъл помагам, или си въобразявам че го правя, на болния разум.

А и любознателните, особено по-младите могат и да научат някои непознати за тях неща от писанието ми.

И така :

1. ГРУ, Главното Разузнавателно Управление на СССР е всъщност военното разузнаване на Съветската империя. Това към което военното разузнаване на Съветската империя би проявило любопитство и заради което би вербувало български агенти, са тайните военни планова на страната ни и най-съвременните ни за онова време оръжия – ракети и самолети.

Тайните военни планове на България, обаче, не бяха български, а бяха съветски.

Служил съм като фазан и младши лейтенант на срочна служба в Трета Армия – в Грудово, Плевен, Мичурин /сега Царево/ и Ямбол. Всички офицери – и нисшият офицерски състав, и сержантите, и дори редниците много добре знаеха /знаехме/, че задачата на Трета Армия е да задържи турците между 12 и 30 часа, докато бъдат изстреляни българските и съветските, тоест съветските и съветските ракети.

Защото според българската военна доктрина /виждане/, която всъщност си беше съветска военна доктрина, при една възможна война с НАТО, Трета армия трябваше да послужи чисто и просто като пушечно месо.

Първа и Втора Българска армия си имаха свои собствени задачи – също изработени в щабовете на Съветската Армия, включително в щабовете на ГРУ.

Така че ГРУ нямаше никаква нужда да търси български агенти, за да научава собствените си военни планове.

Схващате ли, тъпи малоумници такива. Анадъму, капиши ? Панятна ?

2. Главното Разузнавателно Управление на Съветската армия би проявило любопитство към най-съвременната бойна техника на българската армия - самолетите и ракетите.

/ Че няма да любопитства за 152 милиметровите гаубици - оръдия, 76 милиметровите оръдия и 152 – милиметровите оръдия-гаубици на които служих аз – всички те остатъци от Втората световна война и предназначени по-скоро за пушечно желязо, нежели за бойни действия/

Там е работата, обаче / и тук внимавайте, тъпи малоумници такива/, там е работата, че и ракетите, и самолетите на Българската армия бяха съветски. /Едните, самолетите - МИГ нам кой си номер, май 27 бяха, другите, ракетите- ЕсЕс нам кой си номер, май 20 бяха/. И нашите велики военачалници естествено ги разполагаха там, където им укажат съветските другари.

Проумявате ли малоумници ?

То и затова агенти в България вербуваше КГБ, а не ГРУ. Да следи дали Тошо и пасмината около него няма да кривне от правилната съветска линия както кривнаха комунистите в Полша, Чехия и Унгария / нашите не кривнаха/.

ГРУ, Главното Разузнавателно управление на Съветската Армия би вербувало български агенти за да предотврати възможен военен преврат срещу тукашните партийни измекяри начело с малоумника Тошо /нарочно повтарям определението малоумници и малоумник, защото си е на мястото и защото ми писна да бъда учтив към малоумници/, или пък да им спретне някой преврат, ако те изменят на измекярската си същност и на безпределната си вярност към братската чужда империя, както направиха комунистите в Полша, Чехия и Унгария / нашите не измениха на измекярщината си и на безпределната си вярност към чуждата империя/

ГРУ би вербувало агенти и за да предотврати възможни опити за преврат от сталински тип, какъвто беше заверата на Горуня и генерал Янев /сега няма да ви осведомявам за тая завера, който знае за нея – знае/

Само че, тъпи малоумници такива, агенти за подобни цели Главното Разузнавателно Управление на Съветската Армия би потърсило измежду висшия офицерски състав – генерали и полковници, няма да ги набира измежду кандидат - студенти като Костов, който не е кандидатствал военно училище, дори и сержантско такова, а някаква си там икономика, който никога не е бил военен, а пък когато е бил в армията на срочна служба дори не е бил и ефрейтор, ами си е бил обикновен редник.

И това ако не можете да съобразите, тъпи малоумници такива, вашето малоумие е просто неизлечимо и нищо не може да му помогне, дори моето добронамерено писание. С писането на което изпълних своя дълг към здравия разум, без особена надежда наистина да съм помогнал на болния такъв.

Толкоз и два послеписа.

Първи послепис :

- Понеже ви познавам, тъпи малоумници такива, мога да се сетя, че тутакси ще скалъпите клюка за това как съм станал старшина – школник, тоест фазан и лейтенант.

Ами отличен успех в училище и добра характеристика от един чичо Стефан – съсед от долния етаж, някакъв началник на кварталното Офе беше май, мир на праха му – така станах фазан, никакви особени особености няма тук.

Втори послепис :

- Понеже ви познавам, тъпи малоумници такива, знам също, че най-вероятно ще гласувате за Боко на изборите и ще се радвате, ако Костов не влезе в парламента, защото си мислите, че ще му е кофти.

Това дали Костов ще влезе или не, дали ще му е кофти или не, нито ми е важно, нито мога да знам.

Ама това, че на вас ще ви е кофти го знам със сигурност. И да се върне Боко на власт – пак ще ви е кофти. И Костов да не влезе – пак ще ви е кофти. За когото и да гласувате – все ще ви е кофти, все ще страдате и все ще сте нещастни. И да не гласувате – пак ще е така.

А ще ви е кофти, ще ви е яд и ще страдате не защото сте гласували за тоя, за оня, или защото въобще не сте гласували, а защото сте тъпи малоумници. Такива.

Още статии от този автор