unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

1195 Посещения

Фейлетон и тон за последна песен

Интересни Времена

Фейлетон и тон за последна песен

 

  

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

 

 

 

 

Христо Слави Рачев

 

   Видяхте ли ликуващите лица на евродепутатките, как летяха и се прегръщаха, че и целуваха със социалистическа страст - гласуваха срещу Унгария. Срещу Орбан. Видимо възбудени преливащи от хистамин и няколко други хормонални субстанции, които предизвикват сърбежи със склонност към еротични подполни занимания /разбирай под полата/. Бедата е, че без да искам, съм развил свръхсетивност за разчитане на светкавично мяркащи се кадри и контекстуалния им смисъл. Това понякога е наистина голяма беда. Мъчително е да разпознаваш хаотичния език на лицевата мимика, скрития език на лъжата и неглаголните комуникации. Европарламентът е преситен с клонинги на Роза Люксембург, българските депутатки и депутати не правят изключение /простете, докато ги снимахме в БНТ и Народното събрание ги наричахме с общия неологизъм депутета/. Някой от тях направиха щастливи кариери в Европарламента, където гласуват развеселени съдбините на Европа, възбудени от стадното усещане за солидарност. Защото са социалисти. Масови хора, подозрително загрижени за другите, за народите, докато перфидно коват личната си кариера. Там са и нашите леви ПЕС- ове остроумни и щедро готови да отварят портите на Европа за фанатизирани друговерци. Онези многодетни фамилии или самотни страдалци, които в никоя европейска страна не успяха да се интегрират. Докато капиталисти и комунисти се бореха отчаяно, кой да превземе света, той изненадващо се оказа в ръцете на терористите, които бързо настаняват своя антиред. Брех, да му се не види.

Вижте, всеки проблем може да се тълкува на различно интелектуално ниво. Низовите агитатори, еднокнижниците ще тълкуват на равнището на лимбичната система, където са разположени емоциите и стадното чувство. Печално известно е, че те са в състояние да заглушат сигналите от кортекса, онзи дял от мозъка, откъдето пристигат обективните сигнали и плахо подсказване на разумните умозаключения. На практика, сложните тълкувания за простите неща и явления. Жал ми е за Орбан и неговата обречена битка да опази Унгария от нечия друга безотговорност, съчетана с изостаналост, случила са в държавата Принсипи в Африка или другаде по света. В отдалечени незрели общества, където раждаемостта е на принципа, всеки изстрел поразил яйцеклетката, още едно двуного, без никакъв шанс да бъде отгледано и култивирано чрез образование. По-скоро ще бъде фанатизирано от изпечени религиозни водачи. Защо Европа да е мястото, където да се изсипва този проблем. Защо ликуват в Европарламента, че са светнали червена лампа на Орбан.

Тук ще ви предложа размисли от по-практичен характер, от кортекса. Кое всъщност сближава вечните врагове Русия и Турция? Готовността им първо да обладаят, сетне да късат мръвки от вцепенената Европа. Правели са го от векове с едно изключение на Турция, която мъдро наблюдаваше касапницата през втората световна война. Сега събират армии, ламаринени цеви, пушкала, хвърчила по-бързи от звука, готови да изстрелват огнева и химическа смърт. Османският и руският пълководец разбират само от едно - юмрук в мордата. Едва тогава се разбягват от подстъпите на Виена. Изтеглят щабовете и войските си претоварени с плячка, в замяна са оставили гените си в утробите на беззащитните европейки.

Вече почти сме забравили как Пенчо Кубадински шеташе из Африка да гърми подир невинни твари, да слага късия си крак и пърчи мустак над трупа на невинното животно, преди това щедро е гласувал с политбюро, разбира се единодушно, помощи за Либия – десетки милиони долари, за Конго още толкова за Никарагуа и т.н., за да практикува, нещо като, хвърляне народна пара и бонбони кръц-кръц от влака „Ориент експрес“ на орляците от просяци. Някакъв чудовищно сбъркан и вреден интернационализъм. Износ на уникалния комунистически модел, който никъде не е постигнал нищо, освен разруха. Парите, обаче са на българите, с какво право ни лишаваха от тези средства. Какво постигнаха с това. Три фалита на България. Навсякъде първите ни ръководители посрещаха, като богове, заради малоумната щедрост на иначе бедна съсипана от държавно планиране България. Трогателно. Днес със същата пропагандна злост ще съдят Унгария, че не иска да поема, като своя вина и отговорност свръхраждаемостта и ебливостта на чужди нам племена и народи. Социалистите, обаче искат, целуват се и летят като гълъби на мира всред банките на Европарламента.

Че Орбан е симпатичен дървеняк се вижда и от най-отдалечените места на трибуните. Дялан е с тесла и не отбира много, много от лицемерна демокрация. Но пък е искрен в тезите си и роден да води голяма чета, без да губи здравия си сън и апетит. Има очи като твърдо сварени яйца, който върти под напора на искрен гняв. Ще се въздържа да направя евтиния каламбур, че Себастиан Курц му хакна един к… отзад. Пак старата история, кой ще оглави четата. Сега ще трябва да извади доста ками от гърба си, хвърлени от приятелски настроени държави, като Румъния, Чехия, Словакия и Австрия. Това означава, че има подмолни сили, които могат да дърпат и свалят ръце, когато се наложи. Че и Европарламентът боледува като нашия малък Парламент. Това сродява Орбан някак с нашия Бойко, който едва прикрива любовта си към него и красивата поза, в която му се иска да застане предизборно, като каракачански пес, който жертвоготовно се грижи за стадото. Но трябваше да се роди малко по-на запад. Тук, докато спи чува как двата имперски звяра дишат и попръднуват нощем и няма идея, кога и от какво могат да се разгневят и ни налапат заедно с магистралите и курветата, които припечелват покрай тях. Ще им дам един джокер на тези здрави момчета. Такива еднолични властници полудяват винаги, когато народите им, под една или друга форма, решат да им кажат, измитайте се. Съсипахте всичко, унищожихте демокрацията, награбихте милиарди, долууу… А, че големият брат е перманентно готов да за грабеж е ясно, от историята, а и още се виждат двата крака на току що погълнатия Крим. Те ли не знаят, че разполагат с пренебрегнати и набутани в ъгъла прокурори, които утре ще извадят наточените алебарди из под спалните си, само да падне режима. А формулата, „иде външен враг“ сработва навсякъде, където има еднолична власт. В Русия моментално. За Родину за Сталину, за Путину. Или да направим плавна панорама, за да не пропуснем Босфора и проливите, фокус и отново напълно сходна картина. Вой от минаретата, Гюлен и някакви миражи с неверници идат… Аллах. От Кемал Ататюрк вече не остана ни фес, ни закон ни гастарбайтер, нит светски политик, всички трябва да преливат от дълбока вяра, да ръкопляскат предано. От Сирия вече е отпрана богата флейка. Как досадно се повтаря историята и няма да бъде фарс, а ужасна катастрофа.

Какво прави Европа, ами брюкселските социалисти, с парадно милосърдие, настояват за нов шприц от фанатизирани тълпи, които не се подават на образование, още по-малко на трудолюбие. Всеки знае, че ще образуват каверни в европейската тъкан, ще се разлеят с раждаемост на куб сравнена с европейската и един ден новото мнозинство ще обяви края на европейската история. Това го проумяха и келнерчетата в Созопол, но социалистите, не. Те са стадно солидарни. После ходи ги търси, тези клонинги на Роза Люксембург, тези обръснати в подполието марксистки, които трескаво пресмятат количество Евро, което пусто не достига за апартаменти в Ню Йорк, Брюксел. Къде са се дянали мъжете. Няма ги, загубили са мъжествеността си. Имат пискливи гласчета и прелистват папки.

И ако съм обидил някого, малко му е. Започнало е ново преразпределяне на света. Едни се въоръжават, други не им се вярва, някой поемат под масата червонци. Интернационални прегръдки. Ще прелистим и тази страница от книгата на живота. Не знаем какво ще се случи утре, но във всички случаи, остава още един ден по-малко живот. Загубен в космоса на човешката глупост. Българските депутета, гласуваха всъщност за Путин и Русия. За по-слаба Европа. Винаги и неизменно против България. Макар, че в корените на тези две думи пути-н и де-путе, откривам синергизъм, не губя надежда. Който успее да откъсне България от военните и икономически стратегии на двете империи, той ще бъде най-великият българин изобщо в цялата ни история. Иначе да се разбираме с обикновените хорица, със съседите е чудесно.

Още статии от този автор