unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

истинските консерватори

Иво Беров
истинските консерватори

 

                                        Истинските консерватори

 

  Има една общност, която е опазила своеобразието си (идентичността си) въпреки всички превратности, прищевки и удари на съдбата, въпреки всички световни промени, въпреки всички исторически бури и ветрове, въпреки непрекъснатия, настоятелен, злонамерен и понякога жесток натиск на околните общности. И не, това не са евреите, те не са като предишните евреи, променили са се доста.

Тези, които са запазали всички ценности на дедите и прадедите си, тези, които са запазили техния начин на живот, технитe обичаи, навици и виждания, наследени още от времената на ловците и събирачите, са…

Циганите. Циганите не смятат кражбата за кражба – обясняват... [Продължава..]

Християнин ли е Христос

Иво Беров

                               Християнин ли е Христос


                              / или Църквата като отрицание на християнството/

 

   „Църквата е отрицание на Евангелието” – обяви преди повече от век един изключително добре запознат както с църковните и верски особености на християнството, така и с някогашния гръко-римски свят философ. Един философ с внушителна и своеобразна дарба, може би най-големият интелектуалец за своето време и при всички случаи един от най-големите... [Продължава..]

Питбули и демокрация

Интересни Времена
Питбули и демокрация

                                                                                  Питбули и демокрация

 

 

 

 

   Христо Слави Рачев

 

      Ако не сме загубили сетивата си за доброто, редно е да видим, че тук-там се появяват положителни процеси. Стават и добри неща. Бедата е, че в басейна на българската демокрация тръбите, които вливат оздравителни процеси са с по-малък дебит.
Категорична подкрепа за г-жа Панова!
Всеки, който е съхранил разсъдъка си, вижда драмата на едно... [Продължава..]

недоизчуканите гранити

Интересни Времена
недоизчуканите гранити

                                                     Недоизчуканите гранити

 

 

Христо Слави Рачев

 

   Див провинциализъм било да се прекръстват улици. Две думи по повод статията на уважавания от мен Иван Бакалов. Следователно връх Мусала трябваше да остане Сталин. Да останем в унизителния списък на държави с мавзолей. Ще ви кажа какво е див провинциализъм. Това е: да се сочи какво било на запад. Да се лепят етикети и замерят хората с констатации и внушения лишени от здрав смисъл.
Кръщаването на улици, градове и т.н. е процес. Когато е налице фрапираща... [Продължава..]

Клето сериалче и амузна България

Иво Беров

 

 

 

 

                                                              Клето сериалче и амузна България

 

 

     Има филми на които може да се прави разбор. Дори да са извънредно слаби. Просто се хващаш за нещо извънредно слабо и го посочваш като извънредно слабо. Има други филми, на които няма как да се направи разбор. Или пък е прекалено трудно да се направи. Просто защото всичко е не само извънредно слабо, но и еднакво извънредно слабо. Няма как, или е много трудно да отделиш една слабост от друга, че да се захванеш с разбора й.

-         Шкам направо – казва главният герой. Не се разбира какво точно е искал да каже. Може би каже „ще карам направо”. А може би не.

Но това не е слабост само на тоя филм, а на всички... [Продължава..]