unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

Умопомрачение

Иво Беров
Умопомрачение

                                                Умопомрачение

 

         Не, Путин няма да бъде съден в Хага. Ако бъде съден, ще бъде съден в Москва.
И няма да бъде съден за войната срещу Украйна. Ще бъде съден за национално предателство. За това, че е продал огромни части от Русия на чужда държава. За жълти стотинки.
Има нещо, които основната тълпа наблюдатели, журналисти, политици и всякакви подобни не забелязват. Такъв им кръгозорът просто. Стига до края на носа им.
А то бива да се погледне не само надалеч, но и отгоре. Отвисоко. Много от високо. От сателит, например. И за това не е нужда да летиш в космоса, или да се качиш на самолет като президент на живописна държавичка. Достатъчно са две – три цъкания с мишката.
И там , отгоре, ще видиш една... [Продължава..]

Защо социалистите пак идват на власт

Иво Беров

                              Защо социалистите пак идват на власт

 

   Чудом се чудят значи десничарите. Как така след всичките свои провали социалистите пак се връщат на власт.

Ами така, връщат се. Поради една причина, за която с незначителни изключения десничарите не се договедиха, която не осъзнаха, не прозряха и не разбраха.

Имаше една игра на взаимовръзки /асоциации/. Ето пример. С какво свързвате думата провал ? С какво свързва думата провал българското общество като цяло ?

Най-вероятно се досетихте . С прехода. С „проваления” преход. Изразът „проваления преход”, често в допълнения с„криминалната приватизация” вече... [Продължава..]

Имплозия

Иво Беров

                                                            Имплозия

 

   Чаках някой да се досети. Да го предвиди, да го премисли, да предупреди, да го каже. Обаче тцъ. Нанай, както казват в едно нашенско малцинство.

Не ги бива нашите тълкуватели, наблюдатели, социолози, политолози, антрополози и другите подобни всякакви лози. / С едно изключение все пак – Евгений Дайнов/

Политиците, че и десните въобще не го забелязаха. Такова им е равнището. Да не говорим за журналистите – те въобще нямат равнище.

За какво иде реч.

Изказването на Корнелия Нинова пред парламента беше изцяло и открито антиевропейско. България нямало да се съобразява с никакви... [Продължава..]

Голямо "ъкане" значи, голяма мъка

Иво Беров

                                          Голямо „ъкане” значи, голяма мъка

 

   Ма то било могло, бе…Ма ти било могло, значи. Могло било значи един политик и то не какъв да е, да каже обосновано и убедително защо е против падането на санкциите срещу Русия. И най-вече смело да го каже.

Както го направи Плевнелиев на прощалната си пресконференция. Чест и почитания, господин Плевнелиев.

   И нека сега сравним неговото изказване с това на един друг пресен-пресен политик, направено само три-четири дена преди това. Политик когото измъчената и препатила демократична общност натоварва с поредните си, ако не и последни надежди.

На въпрос на водещия в едно радио:

-         Представяте си санкциите да паднат, ако Русия върне Крим или нещо друго ?

Същият този... [Продължава..]

Тошо сценариста и Слави Тръ успяха да вкарат България в тъпия си виц

Иво Беров

   Тошо сценариста и Слави Тръ успяха да вкарат България в тъпия си виц

 

    Единият умее да съчинява вицове и смешки. Тоест по-скоро умее да ги събира из електронната Мрежа. Тоест по-скоро да ги присвоява. Тоест по-скоро да ги краде. И да ги подрежда една след друга, наричайки тази подредба сценарий.
Също както другият умее да присвоява песни. Без да ги обявява за чужди. Което си е кражба. Макар и да не се обявява като кражба. Малцина знаят, например, че „ За крадец не ставаш сине” е открадната от един стар сръбски филм. А „жива рана” от една израелска песен. И разни други музикални кражби всякакви – познати и непознати.
Дотук нищо чак толкова лошо. Единият краде вицове и ги подрежда, другият ги... [Продължава..]