unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

Клето сериалче и амузна България

Иво Беров

 

 

 

 

                                                              Клето сериалче и амузна България

 

 

     Има филми на които може да се прави разбор. Дори да са извънредно слаби. Просто се хващаш за нещо извънредно слабо и го посочваш като извънредно слабо. Има други филми, на които няма как да се направи разбор. Или пък е прекалено трудно да се направи. Просто защото всичко е не само извънредно слабо, но и еднакво извънредно слабо. Няма как, или е много трудно да отделиш една слабост от друга, че да се захванеш с разбора й.

-         Шкам направо – казва главният герой. Не се разбира какво точно е искал да каже. Може би каже „ще карам направо”. А може би не.

Но това не е слабост само на тоя филм, а на всички... [Продължава..]

Новата болшевишка революция /НъБъРъ/ и средновековието

Иво Беров

Новата болшевишка революция /НъБъРъ/ и средновековието


   Всичко добро на този свят е измислено и сътворено от малцинствата. Колкото по-малко е едно малцинство, толкова повече блага и добрини твори.
Най-умното нещо на този свят е открито от един човек. И от онези, от които се е учил. А те не са повече от четири-пет. /Същият е бил евреин на всичкото отгоре/
И обратното – злините на тоя свят ги творят мнозинствата. Или болшинствата, ако употребим утвърдилата се вече руска дума. Колкото е по-голямо е едно мнозинство толкова по-големи злини твори. Само дето после прехвърля отговорността на своите злодейства върху един единствен човек. Или върху няколко само души.
Не, миличко мнозинство. За злините на нацоналсоциализма не е виновен... [Продължава..]

Кесонна болест

Интересни Времена
Кесонна болест

                                                                                                      Кесонна болест

 

 

 

Христо Слави Рачев

 

 

   Царево. Забравете за Мичурин. Градче, в което гражданите не са изчезнали. Където има граждани няма тъпоъгълни гранитни композиции на измислени партизани и хуманоидни нашественици. Отгърмяха ги и ги ометоха. И взе та стана чудесна градинка. В провинциалната ни столица още се чешат по главите.
В Царево е имало... [Продължава..]

графоман и академици

Интересни Времена
графоман и академици

 

                                                                                                 Графоман и академици

 

Христо Слави Рачев


     В предаването „Стани богат“ се случи нещо, което ме развълнува повече от катеренето към недостижимата печалба от стотина хиляди лева. Тя е недостижима, защото създава илюзията, че ако си надарен с... [Продължава..]

С извинение и без извинение

Иво Беров

                           С извинение и без извинение


Обединиха се, бе...Обединиха се ! „Сбъдна се мечтата на идиота”, дето беше рекъл Остап Бендер.
Не се обединиха срещу подкупността, продажността, престъпността, беззаконията, бедността, несправедливостите, лъжите и останалите бедствия връхлитащи върху обществото ни.
Обединиха се срещу Истанбулската конвенция и измислени джендъри. И леви, и десни, и либерали /доколкото въобще ги има/ , и консерватори /доколкото въобще са такива/. Се обединиха. И християни, и мюсюлмани, и Светият Синод /речи го Синедрион/, и Мюфтийството... [Продължава..]