unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

Християнин ли е Христос

Иво Беров

                               Християнин ли е Христос


                              / или Църквата като отрицание на християнството/

 

   „Църквата е отрицание на Евангелието” – обяви преди повече от век един изключително добре запознат както с църковните и верски особености на християнството, така и с някогашния гръко-римски свят философ. Един философ с внушителна и своеобразна дарба, може би най-големият интелектуалец за своето време и при всички случаи един от най-големите... [Продължава..]

Питбули и демокрация

Интересни Времена
Питбули и демокрация

                                                                                  Питбули и демокрация

 

 

 

 

   Христо Слави Рачев

 

      Ако не сме загубили сетивата си за доброто, редно е да видим, че тук-там се появяват положителни процеси. Стават и добри неща. Бедата е, че в басейна на българската демокрация тръбите, които вливат оздравителни процеси са с по-малък дебит.
Категорична подкрепа за г-жа Панова!
Всеки, който е съхранил разсъдъка си, вижда драмата на едно... [Продължава..]

недоизчуканите гранити

Интересни Времена
недоизчуканите гранити

                                                     Недоизчуканите гранити

 

 

Христо Слави Рачев

 

   Див провинциализъм било да се прекръстват улици. Две думи по повод статията на уважавания от мен Иван Бакалов. Следователно връх Мусала трябваше да остане Сталин. Да останем в унизителния списък на държави с мавзолей. Ще ви кажа какво е див провинциализъм. Това е: да се сочи какво било на запад. Да се лепят етикети и замерят хората с констатации и внушения лишени от здрав смисъл.
Кръщаването на улици, градове и т.н. е процес. Когато е налице фрапираща... [Продължава..]

Клето сериалче и амузна България

Иво Беров

 

 

 

 

                                                              Клето сериалче и амузна България

 

 

     Има филми на които може да се прави разбор. Дори да са извънредно слаби. Просто се хващаш за нещо извънредно слабо и го посочваш като извънредно слабо. Има други филми, на които няма как да се направи разбор. Или пък е прекалено трудно да се направи. Просто защото всичко е не само извънредно слабо, но и еднакво извънредно слабо. Няма как, или е много трудно да отделиш една слабост от друга, че да се захванеш с разбора й.

-         Шкам направо – казва главният герой. Не се разбира какво точно е искал да каже. Може би каже „ще карам направо”. А може би не.

Но това не е слабост само на тоя филм, а на всички... [Продължава..]

Новата болшевишка революция /НъБъРъ/ и средновековието

Иво Беров

Новата болшевишка революция /НъБъРъ/ и средновековието


   Всичко добро на този свят е измислено и сътворено от малцинствата. Колкото по-малко е едно малцинство, толкова повече блага и добрини твори.
Най-умното нещо на този свят е открито от един човек. И от онези, от които се е учил. А те не са повече от четири-пет. /Същият е бил евреин на всичкото отгоре/
И обратното – злините на тоя свят ги творят мнозинствата. Или болшинствата, ако употребим утвърдилата се вече руска дума. Колкото е по-голямо е едно мнозинство толкова по-големи злини твори. Само дето после прехвърля отговорността на своите злодейства върху един единствен човек. Или върху няколко само души.
Не, миличко мнозинство. За злините на нацоналсоциализма не е виновен... [Продължава..]