unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

недоизчуканите гранити

Интересни Времена
недоизчуканите гранити

                                                     Недоизчуканите гранити

 

 

Христо Слави Рачев

 

   Див провинциализъм било да се прекръстват улици. Две думи по повод статията на уважавания от мен Иван Бакалов. Следователно връх Мусала трябваше да остане Сталин. Да останем в унизителния списък на държави с мавзолей. Ще ви кажа какво е див провинциализъм. Това е: да се сочи какво било на запад. Да се лепят етикети и замерят хората с констатации и внушения лишени от здрав смисъл.
Кръщаването на улици, градове и т.н. е процес. Когато е налице фрапираща... [Продължава..]

Клето сериалче и амузна България

Иво Беров

 

 

 

 

                                                              Клето сериалче и амузна България

 

 

     Има филми на които може да се прави разбор. Дори да са извънредно слаби. Просто се хващаш за нещо извънредно слабо и го посочваш като извънредно слабо. Има други филми, на които няма как да се направи разбор. Или пък е прекалено трудно да се направи. Просто защото всичко е не само извънредно слабо, но и еднакво извънредно слабо. Няма как, или е много трудно да отделиш една слабост от друга, че да се захванеш с разбора й.

-         Шкам направо – казва главният герой. Не се разбира какво точно е искал да каже. Може би каже „ще карам направо”. А може би не.

Но това не е слабост само на тоя филм, а на всички... [Продължава..]

Новата болшевишка революция /НъБъРъ/ и средновековието

Иво Беров

Новата болшевишка революция /НъБъРъ/ и средновековието


   Всичко добро на този свят е измислено и сътворено от малцинствата. Колкото по-малко е едно малцинство, толкова повече блага и добрини твори.
Най-умното нещо на този свят е открито от един човек. И от онези, от които се е учил. А те не са повече от четири-пет. /Същият е бил евреин на всичкото отгоре/
И обратното – злините на тоя свят ги творят мнозинствата. Или болшинствата, ако употребим утвърдилата се вече руска дума. Колкото е по-голямо е едно мнозинство толкова по-големи злини твори. Само дето после прехвърля отговорността на своите злодейства върху един единствен човек. Или върху няколко само души.
Не, миличко мнозинство. За злините на нацоналсоциализма не е виновен... [Продължава..]

Кесонна болест

Интересни Времена
Кесонна болест

                                                                                                      Кесонна болест

 

 

 

Христо Слави Рачев

 

 

   Царево. Забравете за Мичурин. Градче, в което гражданите не са изчезнали. Където има граждани няма тъпоъгълни гранитни композиции на измислени партизани и хуманоидни нашественици. Отгърмяха ги и ги ометоха. И взе та стана чудесна градинка. В провинциалната ни столица още се чешат по главите.
В Царево е имало... [Продължава..]

графоман и академици

Интересни Времена
графоман и академици

 

                                                                                                 Графоман и академици

 

Христо Слави Рачев


     В предаването „Стани богат“ се случи нещо, което ме развълнува повече от катеренето към недостижимата печалба от стотина хиляди лева. Тя е недостижима, защото създава илюзията, че ако си надарен с... [Продължава..]