unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

не, ама да

Иво Беров

НЕ, АМА ДА
Е, не,
Всичко това са мисловни калъпи, в които се пъха меката, лепкава, податлива, безвидна, слузеста, първично-клетъчна и търсеща лениво спокойствие разсъдъчност на човешките множества.
Нищо нямало да бъде същото, €“ точно обратното, всичко ще си бъде същото и още по-същото даже.
Всички големи порАзи в човешките летописи€, като се почне от онези, пратени срещу Египет от Юдейския бог, мине се през Черната чума на късното средновековие, та се стигне до световните войни и комунизма, нищо не са променили. ПорАзите.
Вярно, седемте египетски бедствия спасяват евреите от робство /ако преданието е вярно/, но иначе нищо не се променя.
Вярно, след черната средновековна чума следва Възраждането, но само за някои, за други иде многовековно робство.
И какво стана след... [Продължава..]

няма такъв народ

Иво Беров

Няма такъв народ

Наскоро успях някак да се преборя с хлебарките в кухнята, като не изключвам вероятността те пак да се появят. Предполагам, че те са приели действията ми като някакво природно бедствие, епидемия, пандемия, или зловещо хрумване на огромно отмъстително зло.
При всички случаи те се бореха отчаяно за живота си. Дори организирано сякаш. И доста умно. Например научаваха някак в кои часове обикалям кухнята с разни вещества за убиване и точно тогава изчезваха.
Същото е и с народа, който го няма. Спазва правилата и разпорежданията, но не поради наличието на особен разум, или на съвест някаква, или отговорност, или човещина.
Просто страх и борба за живот. Страхът сплотява народите при опасност, те търсят... [Продължава..]

куку баир

Интересни Времена
куку баир

                         Пишете за това. Все някой ще успее.

 

      Христо Слави Рачев

 

                                            Куку баир

 

След поредната атака на вирусите Созопол се събужда. Земята, как да вярваме, носейки се из космоса се е завъртяла и бавно показва Черно море на слънцето. Днес, без да изпадаме в нумерологична възбуда, само защото е 2020 година, ще се изкачим на... [Продължава..]

Българска офталмология

Интересни Времена
Българска офталмология

 

                                                                          Българска офталмология

 

        Христо Слави Рачев

 

    Доста прости момчета и момичета обитават българското информационно поле. До едно страдат от "политическа катаракта" /перде/, което не им позволява да фокусират образи и събития. Мъгляви догадки, стряскане от профучаващи събития, които... [Продължава..]

Консервативната досада

Иво Беров

                                      Консервативната досада


     Отначало беше само досадно. Западът бил загнивал, ние сме били цъфтели и скоро ще сме вързали били щели. Комунизмът щял да ни ощастливи някъде към 1985- година, според обещанията на Тошо. А преди това според предвижданията на Маркс, Ленин, Сталин, Антон Югов, Вълко Червенков и всякакви подобни. С това уточнение, че според Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин това щяло било да се случи къде-къде по-рано от 1985-та /... [Продължава..]