unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

Лапароскопия през синусите

Интересни Времена
Лапароскопия през синусите

Лапароскопия през синусите

 

 

Христо Слави Рачев

 

При българското ляво има остър дефицит на два атома кислород, при такава сатурация настъпва загуба на здрав смисъл, но остава изобилие от думи, понятийни конфети, банализми, които се сипят щедро от екраните. Никой в България не е пощаден. Човек незабавно проумява колко е безсмислен живота. Усещането е, сякаш караш след кола подала ляв мигач, която внезапно прави десен завой. Още по-лошо, успяваш да мернеш за една стотна от секундата жена си, която се целува с друга непозната жена. Въобще тревожно усещане за стогодишна и ежедневна измама.

Поводът за тези няколко реда е, как какавидите от бившите тайни служби настанени по различни... [Продължава..]

Просълзените телевизионери

Интересни Времена
Просълзените телевизионери

 

Просълзените телевизионери

 

 

Христо Слави Рачев


Елейният тон е, нежелание да се казва истината. Нарцистичната самовъзхита, с която ни напомнят годишнината на БНТ ме кара да публикувам отново този текст.
От галактически ракурс телевизията е най-странното и сложно образувание в една цивилизация. Какво точно правят човешките същества в този мравуняк. Защо се движат като побъркани насам-натам. Някои съчиняват сценарна действителност, други я регистрират. Трети разреждат тъмнината с хроматична светлина. Има и... [Продължава..]

Ще бъде ли Америка отново Америка

Иво Беров

Ще бъде ли Америка отново Америка

 

Изборите не протекоха законно и хиляди хора излязоха на площадите да изразят негодуванието си.
Не, не в Съединените Щати. По същото време когато протичаха изборите в САЩ , хиляди хора от Брега на Слоновата Кост /има такава държава/ негодуваха срещу начина по който са проведени изборите в държавата им. И в Нигерия така. /Има и такава държава /. И там имаше избори. И там хиляди хора оспориха законността им. Като при сблъсъците с полицията загинаха близо двадесет души. Там, в Нигерия.
И в Съединените щати донякъде се получи същото. Като в Нигерия и Брега на Слоновата Кост.
И затова сега цяла Русия се радва със зла радост. Злорадства тоест. Путин, управниците, руските... [Продължава..]

и ще я изгубим Македонията

Иво Беров

И ќе ја изгубаме Македонијата
 /гугълски превод от български на македонски/

 

Какъв смях би бил. Подигравателен ? Хомерически ? Злорад ? Тържествуващ ? Отмъстителен ?
Ако примерно Гьоринг, Химлер, Гудериан, Паулус , или някои подобни на тях погледнат през адовите пламъци и видят, че руснаци и украинци се мразят и воюват помежду си, а германската канцлерка ги помирява.
А как ли биха се забавлявали султан Абдул Азис, младотурците и Кемал Ататюрк, ако се надигнат от гроба и видят, че днешна България поддържа чудесни връзки с Турция и враждува с Република Северна Македония.
А доказателството, че връзките ни са много по-братски с турците, нежели с македонците, не е само Турският поток, който се... [Продължава..]