unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

Ирония

Интересни Времена
Ирония

Ирония

 

Христо Слави Рачев


Ще ни спаси само иронията и оскъдното хранене. Досега не съм написал нито един текст лишен напълно от ирония. Не ми се отдава. България е страна, в която отлично вирее иронията, аронията и какофонията. Още не съм се събудил от кошмарните изборни резултати, здраво наритан от търчащите подир кръглия европейски пъпеш и ето, една мъничка таблица избистри фокуса на дясното ми око, това с което визирах повече от тридесет години пейзажи по света и у нас. Където мислеха, че с война може да се постигне мир. Лявото винаги жумеше, за да не смесвам реалността със субективния ми избор.
Дръзналите да подрънкат на клавиши в пиано баровете, наречени още избирателни пунктове, ни дариха една приблизителна картина, която според прецизната Алфа Рисърч изглежда така:
В... [Продължава..]

Медийният замък или Панорама

Интересни Времена
Медийният замък или Панорама

Медийният замък Панорама

Христо Слави Рачев
Поради разсеяност пропуснах да изгледам на живо Панорама по БНТ, съвременната технология ми позволи да я изгледам на плажа, нагазил в хладното море до колене. Българската медийна среда разполага с няколко журналисти, които покриват високите стандарти за тази професия. Малцина имат въобще представа как се изграждат тези умения. Да се владеят поне 4 езика, да се изчитат томове книги от целия спектър на... [Продължава..]

Загубен бе, но се намери

Иво Беров
Загубен бе, но се намери


Събота, 15 май 2021-ва година


Върху този остатък от градеж - капител, или нещо подобно има надпис на старогръцки. Много ми се ще да разбера какво пише на него, дори бих изучил старогръцки за да разбера, но нямам време, по мръкнало трябва да се върна в София. От местните никой не се е погрижил за превод на надписа, а имам и някои основания да мисля, че от местните никой не се е погрижил за нищо. Тук наблизо някога е имало български манастир и се чудя защо надписът е на старогръцки. Може би манастирът е бил построен върху древен езически храм, ще проверя някой път, в този, или някой друг живот.

Сега на това място са сковали хижарски заслон с надпис "манастирчето", а над заслона гордо виси /тук е... [Продължава..]