unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

1351 Посещения

Летни миниатюри

Интересни Времена

                                                                               Летни миниатюри

 

 

     29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

  Христо Слави Рачев

 

  Партийната телевизия има две мишени - главата и сърцето на зрителя. Комерсиалните канали - инстинкта за потребление. Разговор в дълбочина с осведомени единствено от изтеклия живот, вестник и подобни медии води до мисли за масово изтребление или в по-добрия случай самоубийство. Защо никой не казва, че всички проблеми на съвремието идват от затлачване на земята с милиарди човешки същества. Прегряха утробите на жените. Категорично съм за правото им да се освобождават по свое желание от "вирусното заболяване" бременност, предавано по полов път. Да избират внимателно партньорите си, да нямат деца, ако пожелаят или приютяват бездомни кученца. На изчезващите народи - да си заминават с достойнство, защото съвсем не е случайно. На империите да им приседне заграбеното, чака ги разпадане. Лично аз отивам на плажа да видя останаха ли българи, че руския език с неговата престорена интонация започна да ми досажда. Завчера почти научих циганче на 8 години да плува. Не съм вижал по-щастливо изражение на човешко лице. Ликува и плува. Изглежда създателят обича спонтанните и преливащи от щастие хора. На вкиснатите умници раздава щедро болести. Да се махат по-бързо. Това ли ни е сполетяло в милото ми Отечество, подмяна на страхливите и вечно недоволни мърморковци.
+++

Винаги съм смятал, че е редно другия да бъде оставен да живее живота си. Но тук става дума за възможната смърт на един интелектуален клуб: сайтът Факел.бг. Където всеки има право на достъп, по чехли и халат, да опитва разнообразни литературни коктейли от всички възможни жанрове. Как ще оставим да заковат бичметата на прозорците на Факел.бг. Че то си е престъпление от общ характер. Тук щедро подмушваните сини палци не вършат работа. Още утре ще подкрепя Факела. Е, ще се лишим от няколко вечери в скъпчийските созополски ресторанти. Ще го направим, дори и затова, че сутрин ще поглеждам в огледалото, малко по-благосклонно насапунисаното си лице. Да проявим самоуважение, като подпомогнем уважаемия Румен Леонидов, че изсъскат ли ни факлите, никога няма да открием благословенната светлина на свободата. Здраве.
+++

На созополския плаж Хармани има изложение на човешки тела. В тази спонтанна изложба няма куратор. Телата са захвърлени произволно, заели всички възможни пози. Прилича на бойно поле; разстреляни хора, на които са им ограбени дрехите. Някои са застинали във всички възможни любовни пози, а трети спят, докато изгарят болезнено. Красотата е рядко явление. Когато крачи невинно в кадъра разбирам колко крехка и уязвима е тя. Грозотата дебне отвсякъде. Само опитното око открива откъде ще нападне. Успее ли да се пъхне в нечие тяло, то започва да се подува. Нежните гърди на младото момиче отдавна са два плондера, които във водата ни демострират закона за изтласкващата сила на Архимед и покрай това, че грозотата има положителна плавучест. Мъжката грозота е коремоплодна, тя всъщност не е деветмесечна, а доживотна забременялост. Няма да се роди Горгона нито Медуза, но от това вече мъж не става. Днес слаломирам олекнал в тази безбрежна триизмерна изложбена зала. Усет за свършена работа. Предадох втората си книга за печат. Ще се гмурна в морето без особени мисли. Сетне ще премина покрай евиния плаж с присвити очи срещу удар на песъчинка или грозота. Слънцето пече, като някаква безинова горелка на опасна близост зад тила ми. Никакви гаргантюи и пантагрюели не могат да помрачат радостта ми от предстоящия сладолед разположен между две бисквитки. Ще ми го подаде с усмивка Таня от плажната шатра. - Къде са Майчето и Бари? - Както винаги, Майчето плува, а пуделът умник се хвърля да я спасява.
Смеем се и не мислим за настъпващия вечен мрак, където красотата и нейния антипод нямат никаква стойност, и смисъл. Лято е. Блендата е 22, все още всичко е на фокус. Хубавият лаф " А мръднеш, а маймун злезиш" днес не важи. Многая лета!
+++

Летните дни моят Facebook автоматично превключва на Assbook. Наблюдавам голите съсипани тела на човечеството и веднага споделям, може да се живее прекрасно с половината от храната, която спускаме в коремите си. Толкова красиви лица заприличали на задници. Като прибавим и глупостите, които си разменят гъзообразните хора, сподавено оригване вместо разсъдък, разбирам, че само катаклизъм може да обезгъзи тези малоумници, които са заменили красивите си тела в замяна на необуздано плюскане.

Още статии от този автор

Коментари