unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

1193 Посещения

Питбули и демокрация

Интересни Времена

                                                                                  Питбули и демокрация

 

 

 

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

 

   Христо Слави Рачев

 

      Ако не сме загубили сетивата си за доброто, редно е да видим, че тук-там се появяват положителни процеси. Стават и добри неща. Бедата е, че в басейна на българската демокрация тръбите, които вливат оздравителни процеси са с по-малък дебит.
Категорична подкрепа за г-жа Панова!
Всеки, който е съхранил разсъдъка си, вижда драмата на едно почтено семейство преследвано от безскрупулни играчи от школата на Вишински.

Питбулите са получили указание и ще ръфат, докато някой не ги спре с тоягата на демокрацията.

Днес 7 Април 2019 водещият Светослав Иванов, не можа да овладее в себе си следователя. Тези келеши обичат да забиват ефектно ками на пострадали и стресирани хора от правосъдната система. Въпреки това получихме откровено обяснение на ясен и разбираем език за проблема. Пазарът никога не е хоризонтална линия, естественото му състояние е волатилност. И в тези падове и възходи могат да се поместят всякакви цени. Голямата беда е, че тресавището започна да поглъща и напълно почтени хора и техния бизнес.
Изправен пред избора, малки шарещи очи, кацнали над гуша или почтеното семейство Панови - моят избор е: долу временните! Подкрепа на семейство Панови в битката им срещу камарилата. За демокрацията.

Към "Денят с Веселин Дремджиев", камерманите и телевизия ТВ+

Христо Слави Рачев

Първо, определено харесвам и се заглеждам в това предаване. Има посока, кислород и здрав разум. Тъкмо затова ще отворя дума, защото усещам някакво безпокойство на телевизионният ми Аз. Когато водещият задава въпроси, естествената комуникация изисква поканения гост да гледа питащия. Така общуваме от Адам и Ева, за да има обратна връзка и следим взаимно реакциите си.
Колеги, така здраво сте объркали разположението на камерите във вашето студио, че всеки гост на Дремджиев стои нелепо в крупен план, но с профил към зрителя. Тази вечер отново, за кой ли път, наблюдавахме врата на Христо Иванов председател на партия "Да България".
Ще подскажа на операторите нещо, което се учи преди да пристъпят в студио. За да наблюдавате лицето, мимиката на поканения гост в студиото, ще се наложи да стоите зад гърба на водещия. Заставайки приблизително на тази оптична ос осигурявате нормалното общуване на аудиторията с поканения гост. И понеже знам, че го знаете, вкарайте още една камера и я заковете с клинци за пода. Бетонирайте и бронзирайте уреда, тъй че никакъв глупак да не променя схемата. Карикатурите гостите си. Сътворили сте чудо - говорещ профил, със сюжетно важна част ухо, който гледа към вратата. Вижте си записа. А човекът казваше важни неща. Калпава работа. Много калпава.

Ако искате предизборно да развиете уменията си, как да дискредитирате определен политик, използвайте следните прийоми:
Намалете осветлението на нещастника.
Ако е плешив, засилете контровия прожектор, за да светне ослепително, като фар в насрещното движение.
Леко загубете фокуса, нека си говори.
Покажете го по-крупно, да лъснат всичките му недостатъци.
Може и гримьорката да го опуха с пудра, ще изглежда като плъх внезапно заварен на масата.
Или да издребнее в кадъра, от там и тезите, които развива.
По отношение на звука, добре е да резнете високите честоти, хората над петдесет години няма да разберат нищо.
И най-подлото: прекъсвайте го, системно и безпощадно.
Разстройвайте хода на мислите му.
Говорете паралелно с него / много изпитан метод/, тогава народът хвърля по телевизора, каквото има под ръка. Някои възпроизвеждат изстрели, но лично не съм присъствал.
Лично аз съм хвърлял палачинка. После съжалявах за това.
Задавайте въпроси, които показват, колко много знаете. Специалитет на Цветанка Ризова.
Развийте въпроса си до степен да забравите за какво точно става дума. Къде се намирате, в коя година и век се случва злощастното интервю.
Накрая щедро и великодушно с фалш до пълна изнемога на зрителя, идва клишето: много ви благодаря за това интервю. Недостижима поанта, на която се наслаждава новата смяна журналистчета.
Вече може да смятате, че сте завършени професионалисти в манипулацията на века, наречена Телевизия. Бедата е, че всичко това може да се постигне с ниски заплати и последващо безхаберие. Изпитана технология и практика в БНТ, телевизия, която раздаваше щедро най-ниските заплати и обрече на пенсионен мор служителите си.
Но и за това има лек. Обърнете гръб на скучно говорещите тикви с техния предвидим синтаксис. Забийте една яка бюлетина в обединеното дясно, както се забива кош в баскетбола и увиснете щастлив на него. Това може да промени резултата в решителния мач за България. Да за България.

Още статии от този автор

Коментари