unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

984 Посещения

Плажен Сатирикон

Интересни Времена

                                                                                          Плажен Сатирикон

 

29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

   Христо Слави Рачев

 

 

          Харманите е древен плаж в Созопол - “Спасеният град”. Градове с името Созопол има в Мала Азия и Либия и точния превод от гръцки е “Спасеният град”, а не “Град на спасението”. Днес водата е топла и мътна от стотиците тела, които се хлъзгат тромаво, както тюлените припляскват; там изведнъж олекват, поради закона на Архимед и стават игриви. Никога в миналото тук не са крачели затлъстели хора. Сега слаби и стройни са само децата. Иначе цветът и прозрачността на водата по-скоро напомнят на внезапно изтекли околоплодни води. Вземете проба и ще откриете почти всички органични съединения. Като прибавим разлагащите се радиоактивни фасове, шампоани, мазила и урина привнесени от същите тюленообразни хора, водата сивее и цъфти; опъва един познат дъх на системно препикаван софийски вход. Тук морското течение пренася от север на юг отпадните води от хотелите, които не са успели да се включат в пречиствателната станция. След като се обърне поредната вълна, остава пяна, сякаш някой е източил цистерна с пенлива бира. И така, разполагаме с богат органичен бульон и няма какво да се чудим, как и откъде се е появил живота на земята. Странно е, че сутрин не изпълзяват, напълно непознати земноводни същества. В такова гъмжило от бактерии е сигурно, че ги има, но за щастие не ги виждаме.
Нека направим една по-благосклонна панорама по преминаващите женски тела. Ето, задава се една атлетична еманципирана рускиня, носи в ръце две джапанки и с тях гребе въздуха. Придвижвана е от елегантни крака с яки глутеуси; това са двете мускулни полукълба, на които присяда елегантно и с две кръпки синьо небе на бялото си лице, премрежени с мигли, пронизва зяпналия с отворена уста гларус. Защо задните вибриращи части се поклащат тъй сластно, разделени пестеливо от една цветна връзка за обувки, така че животът внезапно придобива дълбок смисъл. Клонингът на Шарапова крачи из Харманите, а тялото и почти сигурно е престояло във вана с белина и щипка синка. По-разумното допускане е, че е израснала нейде в горящия Сибир. Неколцината останали българи в руското гъмжило гледат в захлас и тъй като са мачисти, мечтаят, да са филията хляб пъхната в тостера на красавицата. Така грубо се изразяват те и не престават да вярват в превъзходството на мъжа над нежния пол. Това са нашите момчета, които искрено вярват, че “висока литература” означава, тази на по-горния рафт. Изначално българският тулуп, лишен от врат с преметнат през него златен ланец е, напълно глух за равноправието между двата пола. Не знае смисъла на думата квота и кворум. Още по-малко разбира, защо в Европейския парламент избират жени с цел да възстановят диспропорцията останала от вековете. Добре, приемаме, че с примитивните си абстрактни фантазми, нашият загорял мачо постига целта си. Веднъж намърдал се на топло, го чакат изненади, защото съвременната жена не е облечена в черно, не носи розови кюлоти, нито обува чорапи с ръб. Няма задължителната брадавица с косми на лицето. Осъзнала независимостта и правата си веднъж, тя напуска образа на свито, лишено от пол същество, което мъкне тежки мрежи с бира за мързеливеца, който люто ругае телевизора.
Ако случайно модерната жена го удостои с внимание, мачото бързо разбира, колко лековерно е приел да попадне в прегръдките на такова алфа същество. Да се окаже чушка, пъхната в българското изобретение - чушкопек. Българинът няма деликатни сравнения за коитуса, поради липса на аристократичен период, те не съществуват и в езика ни. Затова всяка сексуална сцена звучи стряскащо. Пред очите му ще протекат кадри, от които ще му се прииска да се събуди. Първите пристъпи на паника го обземат, когато шефката на фирмата му дръпне ципа с втренчен поглед. Шивачните мускули от вътрешната страна на бедрата, изучавахме ги като сарториуси, се впрягат в дейност, която бих определил, като пружините на сладострастието. Когато сарториусите и глутеусите заработят в синхрон с още няколко мускулни групи започва, бурен изпълнен с радостни възгласи секс. След което следва, сокоизтискване и центрофугиране по всички правила на бездарните порно клипчета. Бледи копия на древните сатирикони и еротикони. Щом пририта от радостна тръпка и допуска, че може би е оцелял, идва поредния инструмент от съвременната политкоректност - добрата стара инквизиция. Феминистката настоява, да си признае всички грехове от самото раждане. Да се закълне във вечна любов и вярност.
Но на българския мачо тези номера не му минават.
Надига се като ранен партизанин, в опит да избяга от ограбената мандра. Фалшивата самокритика определено не е специалност на булгаро.
Изпълнен с надежда, че всичко се е разминало, но за беда следва орално-канибална процедура с опит за поглъщане на цялата налична мъжественост. Трескаво опипване с пръсти на дънния му релеф, защото жените наистина могат да обичат глъбинно и всеотдайно. Този импулс очевидно приижда от дълбините на продълговатия им мозък, където се укриват от векове страстите потиснати от патерналистичните общества. Чак сега си дава сметка, че като пренебрегне мащаба, жена по време и след оргазъм е неугаснал вулкан. Мъничък, но страховит Кракатау с каскади от затихващи изригвания. Не може, току тъй, да обърне гръб и захърка блажено в подножието на вулкана. Най-мрачните му очаквания се сбъдват, яхват го отново и този път оскъдното му въображение го дарява с визия на струг, помни го от часовете по машинознание. От там е запаметил и думата “кривошипошатунен”. Напред, назад, ритмично и съсредоточено. Струговане, хвърчат и се навиват стружки, поливани от някаква охлаждаща течност.
Съвременната жена настоятелно разчиства пътя си към отнетите и от столетия права. Няма прошка и измъкване. Разполага с просторни кабинети и малко санитарно възелче.
Всеки останал с впечатлението, че в старите сатирикони става дума само и единствено за секс, не познава първия им автор Петрониус. Жанрът е преливащ от сарказми по целия фронт на римската неронова аристокрация. Отличен неостаряващ жанр. Съвремието предлага изобилие от теми и поводи за мисли в главата на един слънчасал летовник. И ако този морски сатирикон не е съвсем ясен, ще избистрим фокуса, като напомним на Фукуяма, че историята не е свършила, просто става преобръщане, подобно на климата. Да ме простят екофашистите и вземат да си редактират лозунгите и намалят поркането. Тайгата не гори заради замърсяване на атмосферата, а поради цикли, от вида матриархат, патриархат. Приливи, отливи. Ледников период с последващо затопляне. Раждане и угасване на звезди. Това не означава, че трябва да усмърдяваме планетата и запълним моретата с пластмаси. Другото са левичарски арпежи на тема лъжегрижа за човека. И медиите щедро ги отразяват едностранчиво, демег скивахте ли, от кога ви казваме.
Това ли вече ни е сполетяло, да наблюдаваме с окръглени очи и “шевелиться с пальцами” с какво умение и емпатия, съвременните жени се отдават на ласките си. Ами те правят любов, дори помежду си с повече чувство и познаване на сетивата. Дарените с красота и чар феминистки реализират шеметни кариери, които пъпчасали харвардски възпитаници, няма да доживеят и след прераждането си. Тук малко анатомия за тулупа, надянал златен ланец, както клуп на бесило; няма да му навреди. Да узнае, че клиторът разполага с няколко стотин повече нервни окончания, разположени на рогчетата си, от своя аналог - пениса.
Братя, задава се клиторна и гореща епоха с всичките добри и неудобни страни на явлението. Ще си измешаме половете, капите, ще се стопят и полюсните шапки. Голяма миграция и доста смърт ще настъпи. Авторите на Истанбулската конвенция го усетиха, поискаха да сложат ред и правила в движението между разкрепостените полови предпочитания, но както винаги - без резултат. На тази земя плевелите се размножават с предимство, пред културните растения. А човекът надценява себе си. Планетарните цикли са непредотвратими. Уж хаос, но и той си има правила. В ентропията има дълбок неразгадан смисъл.
Ние можем да си изрязваме клиторите и препуциумите и подскачаме в групови вакханалии, но ще си останем малки паразити изпълзели от великата вода.
Добре дошли на земята. Не се опитвайте да я спирате, нека се върти, на който не му харесва, да скача в движение. Комунисти, патриоти, моралисти и лицемери, президенти, мутри, скачайте групово и поединично.
На Харманите от VI век преди Христа, до днес нищо ново. На “Веселата улица”, малоумниците оковани със златни вериги, положиха извънредни усилия да не допуснат по-заможна публика, която отказва да пикае в морето, не цапа и не купува найлонови патки, пояси, балони, дюшеци. Този отвратителен шарен водопад от цигански боклуци, който се лее по оскъдното българско крайбрежие, прожектиран на звуков фон от десет банда гърмяща чалга. А толкова искаха. С тази “Балкантурист” култура ще пристигат строго избирателно туристи, които не могат да си позволят нищо по-изискано. Ще гризат банички, ще гледат враждебно, ще прибавят своя дял мърсотия. Мнение изказано от внуците ми, преди да прелетят над голямата вода. Вече се обадиха от Денвър.
Отивам на Харманите да поплувам в газираните околоплодни води на майката Земя. Да остана малко встрани от традиционното мислене, където по правило са разпиляни стойностните неща и някои елементи на изкуството. Това ми харесва.

Още статии от този автор

Коментари