unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

1006 Посещения

политически метеоризъм

Интересни Времена

                                                                                 Политически метеоризъм

 

 

 

   29177100 1716976888361943 8252352520471445504 o

                   Христо Слави Рачев

 

     Чакат ни още дни на истерия. Отравяне с политика. Ще ни обземе аерофагия и метеоризъм. Ще слушаме истини, зад които стои зачервеното лице на лъжата. Искат да превземат древната ни столица Сердика. Доста дълго бяха набучили петолъчния си орнамент в слабините на София. Изтръгнахме го с голям зор. Ние го теглим с хеликоптер, той не излиза. Сладко е. Сега са приготвили друга подлост, ще искат да превземат управлението на града отвътре - с избори. В България всичко е в столицата. Който се докопа до кметския стол, той ще се включи в първата петица, която определя курса на държавата. Залогът е повече от голям. Кого ни представят за кандидат. След Иван Иванов, кметът снабдил София с най-вкусната рилска вода на хоризонта се задава Мая Манолова. Наужким издигната от благодарния и разчувстван народ. Всъщност един лошо гримиран бесепарски Щирлиц. Изрусена хипертимна особа с червен корен на косъма. Я да насочим оптиката и разгледаме отблизо тази руска матрьошка, завършила нещо си в Москва. Какво има вътре в нея и какви дяволи ще изскочат от там, когато отворим тази изписана кукла.

В едно съм сигурен, ако БСП поиска, Мая Манолова ще тръгне с инвалидна количка, не, по-скоро с патерици и патетично ще сочи с лявата патерица социалистическото бъдеще на страната ни. Познавам този тип жени. БНТ ги приютяваше със страстта на колекционер. Бих ги определил с една дума - инфарктогенни. Причиняват пристъпи на инфаркт в околните, докато те се освежават и получават руж по бузите. Зареждат се безжично за сметка на околните. Мая Манолова има характер, но е от вида скандалджийски. Всичко от заобикалящия пейзаж в тази порода жени поражда възмущение. Всичко е спокойно, докато не се появят. Тя никога не се реди на опашки, просто застава отпред в защита на народа и с благосклонен жест приема, без да плати, желаната стока. Когато я обземе пуйчия крясък е готова да овика цялата улица, Парламент и народ. После утихва, очите и с размер на гълъбови яйца се прибират в орбитите и става женче от Дупница, което пазарува праз лук. Такива са те нашите „мили хора“, социалистите, които изпълват целия спектър на характеропатиите, там са подозрително енергичните Кутев, Таско Арменков, Александър Симов, Искра Баева, Пиргова, Кънчо... Бих препоръчал да обърнат внимание на щитовидната си жлеза; консултацията с лекар е задължителна. Аз по навик гледам на крупен план, търся фокуса и през това време се ослушвам в текста. Професионално изкривяване. Тук не бива да се изпускат леко вманиачените, огънали рамката на нормата, с риск да избият в клинична посока. Дърева, проф. Иво Христов, Райчев, Нешка Робева, позабравеният Пирински, Вацев, до интегралната им карикатура - Пьотр Волгин, който смайва позаспалата следобедна радио аудитория с разюздано и фактически невярно дрънкане на всякакви теми. Китарата му е настроена на развален руски строй. Волгин наистина заема особено място. С чего начинается Родина. Продължава да пощи брадата на Маркс и рекомендира франкфуртските левичари, които причиниха световни катаклизми и смъртта на милиони хора по целия свят. Винаги с една насмешка. На Волгин му е смешно и весело. Знае, че лъже и палавее с типичния кремълски комплекс за превъзходство. Никой не казва че е глупав. Само е вреден. Той няма просто различно мнение, на което има право, логорейства в интерес на чужда сила, подобно на всеки овъзмезден антибългарски деятел.

Мая Манолова от Дупница ще атакува Сердика. Лети на коня с изваден татарски меч. Сердите отдавна са напуснали територията, но ако ние българите сме опънали петала на дивана и гледаме сеир, може и да седне на трона. Тогава ще кряка, че общинските съветници я саботират. Рязко ще покачи личната си приходна колонка, ще ликвидира пасивите си и ще изчезне в историята, без да остави нищо. Абсолютно нищо зад себе си. Гласувайте срещу крякащото безличие. С две ръце и целия си наличен ум, защото Мая не е това което виждате. И Първанов не беше. И Орешарски и несбъдналият се цар Симеон. Сега ни прожектират многосериината мелодраматична измама с квази натовския Румен Радев. Вече са готви със следващия проект - Слави Трифонов Това, по дяволите, не ни ли стига. Имахме право на три грешки, преди света да ни обяви за изцедена нация от стопроцентови глупаци. Да бяхте сложили на кметския стол архитекта, видял е какво значи градоустройство в демократичния свят. Но млъкни сърце.

Корупцията бълбука до гушата ни. Ходенето на пръсти и палци няма да ни спаси.

Скромното ми мнение е, че нямаме достоен кандидат. София има нужда от един Умберто Еко, архитекта и писател Макс Фриш, но тъй пак ще стигнем до извода, за внос на европейски ум. Господ да ни е на помощ.

Още статии от този автор

Коментари