unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

Унижението

Иво Беров

Унижението

Първо унижението беше за Казахстан. Странното е, че никой не го почувства като унижение и никой не възропта срещу него. Нито политици, нито мислители, нито познавачи, нито разбирачи, нито всякакви. Дори и от Казахстан нямаше признаци за негодувание. Нещо повече, подочу се, че казахстанците били дори доволни, защото след филма се увеличили били приходите от туризъм.
Това след първата част на филма Борат. Филм, който беше гавра с една държава и един народ.
Тук всякакви умници и разбирачи ще рекат, че Казахстан в случая е художествен образ. Иносказание демек. /Ония дето са направили филма-ще възразят умниците и уж разбирачите-не са... [Продължава..]

Самота, умопомрачения и възторзи

Иво Беров

Самота, умопомрачения и възторзи

Толкова е самотно в България.

Самотно като по време, или преди някоя съдбоносна, или най-малкото печална глупост. Или тъпота. Съдбоносна, печална, всеобща и сякаш неизбежна. Глупост или тъпота. С която накрая се примиряваш. Щот няма как. Рийшли.
Вероятно така е било и преди Междусъюзническата война.
Историците не говорят за тези неща. Така наречените историци. Те, така наречените, говорят за подвизи и за слава, или пък за ходовете на великите сили. Те не говорят за самотата.
Дали тогава, преди Междусъюзническата война е имало някой самотен човек - политик, общественик, писател, умник или както там са ги наричали тогава, да... [Продължава..]

Защото сме скучни

Интересни Времена
Защото сме скучни

Защото сме скучни

 


Христо Слави Рачев


Почти съм сигурен, че пишещите хора са открили, че думите са многоъгълни. Не пасват една с друга, ако се нахвърлят, ей така. Не образуват умствена прелест и смислова стойност. Нечетящият човек е излъчвател, рутер с два рога на вредни и скучни битовизми на банални и плиткоумни съждения. Такива облъчватели ще срещнете навсякъде по българските друмища, вашият блок е препълнен с тях, надничат от прозорците и тайно... [Продължава..]

Йехова заповяда на Ной

Интересни Времена
Йехова заповяда на Ной

Йехова заповяда на Ной 

 

 

Христо Слави Рачев

 

Всеки има право на мнение за изборите в Америка. От лумпена до кабинетния анализатор. Призваните да информират правят усилия, но както винаги ние знаем, преди да сме разбрали. Наложи се да поглеждаме по-често към CNN. Медия от вида тест на Роршах. Когато надничаме в CNN, добре е да знаем, че вътре няма нищо. Декори, тъмни студия лишени от естествена хроматична светлина. Няма пространство за свободни... [Продължава..]

Eй, алооу. Съпикясайте се, бе.

Иво Беров
Eй, алооу. Съпикясайте се, бе.

Ей, алооу. Съпикясайте се, бе.

 

Ама големи неблагодарници това нашите седесари и въобще демократи. Забравиха как един комунист, така де, неокомунист, дойде в България, за да ги подкрепи, забравиха как всеотдайно му се радваха, забравиха и думите му:
"Позволете ми да кажа на всички хора в Съединените щати, Европа и навсякъде по света, където ни гледат, че това е една прекрасна страна. Елате и помогнете на България да изгради бъдещето си"
Забравиха името и длъжността на този, така де, неокомунист. Та нека им го припомним. Името на този комунист, така де, онова другото, е Клинтън. Бил Клинтън. Бил Джеферсън Клинтън.
Защо ли такъв един комунист, така де, онова другото, подкрепи преди години уж и баш демократите... [Продължава..]