unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

5060 Посещения

великденските лакърдии на ББ и вярата

Иво Беров

  Великденските лакърдии на ББ и вярата

Иво Беров

 

Разбира се, че Бойко Борисов не може да лъже. Той не е някакъв си недорасляк и няма чувствителтност, представи и въображение на мъж от предучилищна възраст. В него него не могат да се забележат каквито и да било психотични, психопатични, или пък психопатологични особености.

 Защото ако беше така,  щеше да излезе, че българският народ си е избрал за водач лъжец, недорасляк, или представител  на клиничния психопатизъм, което не може да бъде.

А не може да бъде защото „българският народ не е прост” – както много точно и правилно го е казал българският народ. Той, българският народ,  не може да избере подобен човек за свой водач и за министър-председател на своята родина, която люби и за която страда и милее. Още повече че тази негова родина не е някаква си Венецуела, Замбия, Горна Волта, или Уганда където всякакви обкичени с ордени с генерали, заразени с рак от ЦРУ медийни  исполини / Уго Чавес/, или дори човекоядци / Амин Дада / стават премиери.

 България е европейска страна с хилядолтна история и култура – както много точно и правилно пише в историята на България за пети, шести, седми, осми, девети, десети и единайсти клас и както много точно и правилно разказва началникът на Националния Исторически Музей Божидар Димитров.

 Затова нейният министър-председател не лъже.

Просто действителността не съумява да се нагоди към приказките му. Не сколасва. Изостава.

 Но затова не е виновен българскията министър председател, защото както се знае той никога за нищо не е и не може да бъде виновен.

Виновна е действителността. Известно е, че тя отколе си има множество кусури. И за тези кусури са виновни предишните управляващи и най-вече оня, прешният, дето я е сътворил с толкова кусури.. Въобще ако светът изглежда недодялан, то е защото Той /другият българин са главна буква/ изпревари Този българина със същата буква.

 Освен това да говориш каквото ти падне точно преди Възкресение е неучтиво към колегата най-малкото. 

Затова твърдението на българският министър-председател, че в скандинавските страни хората само наужким са щастливи, а всъщност се скъсват да се самоубиват си е чиста истина.

 Само дето някои зломишленици и зложелатели са разбрали думите му неправилно.

 Той най-вероятно е искал да каже, че в Швеция Дания и Норвегия има най-много самоубийства измежду всички скандинавски страни.

 Това си е съвсем вярно и си личи и от таблицата в сайта на Международната Здравна Организация.

http://www.who.int/mental_health/prevention/suicide_rates/en/

Тази показва таблица какъв е процент самоубийства има на всеки 100 000 души в различни страни.

В Швеция, например, те  са 18, 7 %, в Норвегия 17, 3 %, в Дания 17, 5 %, а в България само 18,8 %.

Което означава че в България има само 0,1% повече самоубийци, отколкото в Швеция. За което са си виновни шведите. 0,1% това са само сто души. Ако само още сто души шведи се бяха самоубили, сметките на премиера щяха да са си хептен точни. То все още не е късно в името на правдата тия сто шведи да спрат да упорстват и да прекратят поддържането на и без това нещастния си живот.

 Само като допълнение - най-много самоубийства им в Руската федерация – 53%, Беларус – 48 % и Казахстан-43 %

 Което е несравнимо по-малко от българските 18 %.

А тези 18% самоубили се явно са го направили от неблагодарност към щастливия живот, който им е осигурил Борисов. И следователно заслужават горчивата си участ.

Прави впечатления малкото самоубийства в Гърция – само 6%. Този нисък процент най-вероятно се дължи на обстоятелството, че гърците са прекалено заети с измъкване от кризата, за да се самоубиват. Но като се измъкнат, те несъмнено ще достигнат и надминат България, където всички хора са щастливи с изключение на самоубилит се нещастници.

...

Другото великденско твърдение на премиера е, че той не може да осъди /да предаде на прокурор тоест, нали уж има разделение на властите/ министрите от тройната коалиция заради закона за амнистията, щото му пречели законите.

  "Вследствие на Закона за амнистията, който важеше, с цялата си наглост го бяха направили да важи до края на 2009 година, сиреч да не важи за нашето правителство" – поясни той.

 И това твърдение си е напълно вярно, само дето не може да се разбере кое точно му е вярното.

 Защото министри от тройната коалиция вече бяха съдени /и оправдани/. Освен това, ако законите наистина пречеха на Бойко да осъди когото и да било, той би могъл тутакси да заповяда на своите депутати да му гласуват каквито си ще закони. И те щяха да му ги гласуват. Тутакси.

Като Цецка Цачева, която много страстно обясняваше колко е добре да се построи Белене, пък след като Борисов й нареди да обяснява другото, започна трастно да обяснява колко е зле за се строи Белене.

 Цецка Цачева е председател на Българското Народно Събрание.

Не че хората не го знаят, но е добре да се повтаря, за да не се забравя какво точно означава председател на Българското Народно Събрание от ГЕРБ.

Някой човек може да не лъже, но да казва неистини. Просто може да не е бил добре осведомен, нещо да се е объркал, да си е мислил, че казва истината, пък то да не е било така.

Такъв човек, ако бъде разобличен се извинява, или пък се скрива някъде от срам.

Други пък хора -  ловците и рибарите, например, могат да послъгват за разведряване. За такива се казва, че преувеличават.

Децата докъм шестата си година разправят всякакви небивалици, защото им се ще действителността да бъде такава, каквато им се ще да бъде на децата докъм шест години.

На тези деца им се казва да не говорят глупости, защото действителността не е такава и няма да бъде такава, каквато им се ще и затова трябва да се подготвят за срещата си с истинската действителност.

Има хора, които лъжат, защото така им е изгодно. Те не си вярват. Те са мошеници. От такива човек трябва да се пази.

 А има и едни съвсем чалнати хора, които лъжат, знаят че лъжат и въпреки всичко си вярват.

 За такива хора би трябвало да се погрижат съответните здравни учреждения.

А има хора, които хем казват неистини, хем послъгват, хем преувеличават, хем разказват небивалици, защото така им е изгодно, хем си вярват, макар да знаят, че лъжат. Тоест има такъв човек.

 А с тях какво да се прави ? Тоест с него ?

След срещата си с миньорите от Оловно - Цинковия комбинат в Кърджали българският министър председател заяви :

 „Иван Костов и компания са покровителствали собственика на ОЦК-Кърджали и на "Горубсо - Мадан“ Валентин Захариев, те му дадоха всички тези предприятия „

Тъй рече Той.

 Само че ОЦК беше продаден на Валентин Захариев не от „Иван Костов” и компания, а от Цветелина Бориславова. Със или без компания.

 А за който не знае – компанията на Цветелина Бориславова се казва Бойко Методиев Борисов понастоящем министър-председател на Република България.

Когато Цветелина купи ОЦК той беше главен секретар на МВР. А също нейн приятел, другар, любовник, делови ортак и всичко друго, освен съпруг.

 Така че как мислите – дали Бойко Борисов е неосведомен. Дали не знае, че комбината е продаден на Валентин Захариев не от Иван Костов, а от Неговата приятелка, любовница, другарка, делова ортачка и всичко друго освен съпруга Цветелина Бориславова ?

Разбира се, че знае.

Но лъже, защото така му изнася. Защото това му е изгодно.

Дотук нищо изненадващо и особено. Изненадващото иде след това.

Бойко Борисов си вярва.

Вярва си бе. По всичко личи, че си вярва. И най-вече по това, че е убедителен.

А въпросът беше : какво да се прави с ония най-особени особняци, които хем лъжат, хем знаят, че лъжат, хем си вярват при това.

И отговорът не е да се погрижат за тях труженици от съответните медицински учреждения.

Отговорът е, че нищо не може да се направи.

Защото има още по-особени особняци, които им вярват въпреки всичко.

Още статии от този автор