unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

8201 Посещения

Защо Сидеров ще участва в управлението

Иво Беров

Защо Сидеров щe участва в управлението.

Предаване по националната телевизия. Най-националната от националните. Телевизията на държавна издръжка. И нейното най-тежкарското предаване. Най-влиятелното тоест. Уж. Предаване, което дори не е най-скучното. Май. Предаване в което не се говорят празни приказки. Уж. Май. С водещ, който нито е лапацало, нито невежа, нито пък някоя от ония сутрешни блондинки / по ум и светоглед/ заради които България – или поне онази част от нея, която все още е запазила мисловните си способности, съжалява, че се е събудила.

В това уж най-влиятелно предаване в най-националната уж телевизия / Панорама на БНТ с водещ Бойко Василев/ са поканени едни много важни особи. Министърът на Вътрешните Работи Цветан Цветанов /вече бивш/. Един, известен политолог с десни възгледи. /Гълъбов беше май, да извинява, ако греша/. Един ляв политолог за равновесие /пустото му равновесие/. И още една важна особа – писател, общественик, или нещо подобно. Те писателите и обществениците по нашенско са все нещо подобно. И все подобни един на друг.

Та в това много тежкарско и много влиятелно уж предаване на най-националната телевизия, в присъствието на всичките тия изключително важни особи, се чува една глупост. Една изключително тъпанарска, ахмашка, будалашка, наглед невъзможна и въпиюща глупост.

Преди приватизацията България имала 33 милиарда активи, от които спечелила само три милиарда. Тоест 11 пъти повече активи имала, отколкото получила от приватизацията.

Познайте сега коя от всичките тия важни личности и изтърси глупостта.

Браво, познахте от първия път.

Цецо Тъпецо, разбира се. Известен също и като министър на вътрешните работи на Република България /вече бивш/.

Малко за произхода на тази глупост, а после и за значението й.

Това, че България е имала 20 милиарда активи го измисли първо лудият прокурор Филчев. Измисли го и го обяви, за да уязви човека, когото си бе нарочил за личен враг. Та всички да заключат, че личният му враг приватизирал не за 20 милиарда, както било трябвало, а за жълти стотинки.

Но се оказа, че човека, когото Филчев си беше нарочил за личен враг е личен враг на още много хора. На изключително много. На цялата бивша комунистическа върхушка, на настоящата социалистическа върхушка, на герберистката върхушка, на част от седесарската върхушка и на една доста широка част от широките народни маси.

И глупостта се понесе над съвкупното ни отечество. Локумът започна да се разтяга. Отначало плахо. Простолюдието не беше съвсем изперкало и все още бе в състояние да смисли, че ако комунистическа България би имала подобни активи, то социализЪма нивга не би рухнал толкова позорно и сладурестият тошов внук Малък Тошко щеше да води социалистическата ни рОдина към светли бъднини, вместо да мандахерца череслата си пред Народната библиотека, ръсейки ухилено пролетните дървеса и храсти с отпадъците на бирения си кеф /виж снимката/.

По-късно небивалицата за 20-те милиарда активи беше подхваната от прочутата със своеобразията си и почти съвсем нормална журналистка Маргарита Михнева. Тя притури към тия 20 милиарда още два, защото където двайсет там и двайсет и два /журналистическо мислене/. Нейната притурка обаче избледня пред тази на прочутия с юнашкия си размах Бойко Борисов /16 пъти ще поскъпне тока, ако не построим Белене/, който без никакви притеснения и затруднения вдигна двайсетте милиарда на лудия прокурор Филчев и на почти нормалната Михнева на 30 /тридесет/ милиарда.

„ Според международните финансови институции преди раздържавяването България е имала 30 милиарда активи” - каза той.

Тъй рече Бойко.

Борисов.

Тъй рече Бойко Борисов пред разни русоляви по възгледи и по външност моми, решили да прикрият кухото си битие и още по-кухото си съзнание по-скоро с блясъците, мазилата и показността на журналистиката, нежели с блясъците, мазилата и показността на сродните ней манекенски и магистрални поминъци.

Тъй рече той.

Тъй рече Бойко Борисов и пред разни всякакви нахъсени, напористи, безогледни, безхаберни и бездарни корпоративни кучки и корпоративни кучета, натоварени от корпоративните си стопани да обслужват съответните учреждения /най-вече Корпоративно-Търговска Банка/ под прикритието на журналисти и водещи, и да лаят срещу враговете им /примерно Прокопиев/.

Вече по-късно министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов /вече бивш/ добави още три милиарда към тия 30 на Бойко. И станаха 33 милиарда активи. Откъде ги взе тия още три милиарда активи и какво ти разбира Цецо Тъпецо от икономика за съвсем излишни въпроси. След като началника е казал 30, защо Цецо да не каже 33.

...

Та имала била Българя 30 милиарда активи, тъй рече Бойко и нямаше как да му възразят нито русолявите по светоглед моми от телевизори и радиа, нито корпоративните псета и кучки плъзнали из медиите под прикритието на журналисти.

Една вметка. Всъщност никога нито една международна финансова институция не е оценявала, нито би могла да оцени българските активи на 30 милиарда. След като видя, че с безхаберното си управлението е завлякъл страната на дъното, Жан Виденов кандиса да сключи договор с Международния Валутен Фонд. Фондът му връчи списък със 73 предприятия за ликвидация. И авиокомпания Балкан вътре в списъка, и Кремиковци също. Освен това фондът обеща заема с условие. От приватизацията България да получи най-малко 800 милиона долара.

800 000, словом осемстотин милиона , а не 33 000 000 000, словом тридесет и три милиарда.

Всичко това може да бъде проверено в Мрежата за половин час – един час, не повече.

Само че кой да ги провери ? И кой да рече на министър-председателя :”Посмали манго”. Кухите руси лейки от сутрешните блокове ли ? Корпоративните кучета и кучки от медиите ли ? Така наречените интелектуалци ли ?

Защо тия никакви наглед цифри и числа са важни и какво общо имат с участието на Волен Сидеров във властта ?

- Първо тия - числа въобще не са никакви. Дори наглед.

- Второ - те имат всичко общо с властването на Волен Сидеров.

Тия числа подкрепят най-тъпата измислица в съвременното ни политическо и обществено битие.

Измислицата, че по време на Соца и тошовата диктатура било много гот и народът живеел добре. После дошли демократите и съсипали всичко.

Нали щом сме имали 33 милиарда активи, Тошо /не малкия, дъртия/ е построил не две Българии, както го похвали един махленски бабаит /подсказка – името му започва с Б/, а 33 Българии.

И всяко правителство, които направи не една десета, а една тридесет и трета от това, което е направил Тошо /както обяви същият махленски бабаит / трябва да се гордее с направеното.

Всичко значи било чудесно, прекрасно, трогателно и умилително през тошовските времена, включително безплатните профсъюзни карти на море, но после злокобните еврейски цитадели и кръгове от САЩ и Израел, измислили плана „рънът” / Ран Ът /, за да съсипят България, която им се била пречкала на пътя със своето могъщество и със своите 33 милиарда активи и после цитаделите подкупили на нашите продажни демократи, да приведат вражеския Ранът в изпълнени, та чрез криминалната приватизация да ограбят българския народ.

Всичко това е Волен Сидеров. И половината от това е също Волен Сидеров. И една десета от това също е Волен Сидеров. И една 33 милиардна от това също е Волен Сидеров.

И не на една трета, а на една тридесет и трета от тия щуротевини да повярват хората, пак ще получат Волен Сидеров.

А не една тридесет и трета, а поне половината от тия щуротевини вече се приемат за несъмнена истина.

И протестите си получават един несъмнен и естествен, макар непризнат и неочакван водач. Или поне изразител на вече създадени настроения.

Нали Волен Сидеров винаги е бил против това, което вече всички наричат „ политическа класа”

Нали Волен Сидеров винаги е бил против партиите /с изключение на своята/

Нали той пръв обяви приватизацията за криминална.

И защрака с белезници от екрана заплашвайки националните предатели с масови народни съдилища.

Той, / тук вече не пръв, а с векове закъснение след Маркс, Енгелс и Ленин, се обяви и за национализация. Може би поради езиковата близост с национализма/.

...

При последните си телевизионни изяви /референдум по БНТ/ Волен Сидеров заяви, че бил полезен на страната, само ако участва в управлението тоест.

И той знае какво говори. Усеща нещата. След всичките тия и иначе оправдани и обясними недоволства против монополите и цените, най-много народни представители в бъдещото народно събрание, по някаква прищявка на съдбата, нека назовем по този милостиво-снизходителен начин глупостта народна, та най-голямо представителство ще имат тъкмо партиите, виновни за произвола на монополите и повишението на цените.

А от всички тия предизборни вълнения, негодувания и дунанми най-много ще спечели Волен Сидеров.

И най-вероятния властови съюз в бъдещия парламент ще бъде между ГЕРБ и Атака.

Бойко Борисов не може да се назлъндисва при избора на съюзници – ако изгуби властта ще бъде разследван. С доста голяма вероятност да се озове там, където трябваше да се озове още преди десетина години.

А вече дори съвсем немощните откъм мисловни дадености и възможности би трябвало да се договедят, ако не да разумеят, че с коалицията Бойко - Атака, както и въобще с коалицията Бойко – каквото и да било –ама коалицията Бойко – Атака пък хептен, надеждата за спасяване на страната би било толкова обоснована, колкото очакването от стопанските запъртъци на Соца да се получат 33 милиарда долара.

И кой ще бъде отговорен, кой ще бъде виновен за този пореден, може би четвърти /три по време на Соца, и още един при Жан Виденов /български крах. Крах, който след първичното, простовато, измамно, изкривено и превратно възприемане на всичко, което ни се случи през изтеклите двайсетина години е вече неизбежен ?.

Нека не обобщаваме с лесните, безобидни и нищо неозначаващи обяснения от рода на „политиците”, „политическата класа” и „криминалния преход”

Виновни ще бъдат следните явления, хора и обстоятелства :

1. Лицето Бойко Методиев Борисов, бивш премиер на Република България. Заради всичките си приказки и действия.

2. Виновен ще бъде президентът на България Росен Плевнелиев, който също разпространяваше небивалицата за 30-те милиарда.

3. Виновни ще бъдат всички така наречени десни, включително десни интелектуалци и журналисти, които подкрепиха лъжата за „несполучливия преход и „криминалната приватизация”. Между тях и Едвин Сугарев.

4. Виновни ще бъдат и всички убоги, така наречени интелектуалци, които не съумяха да разберат, да прозрат и да обяснят какво се случи с България.

На всички тях бива да се рече : „ Да, Сидеров ще управлява. Лично, или с участие на свои министри. И за това сте виновни вие.

6. Виновни ще бъдат всички корпоративни кучета, кучки, и русолява по светоглед същества намъкнали се из медиите под прикритието на журналисти.

5. Виновни ще бъдат и ония, чиято съвкупност обикновено се определя с понятието „ мъдрия и изстрадал народ”.

Между другото този народ е точно толкова мъдър, колкото и изстрадал. Тоест не особено. Не е особено мъдър, след като всички го мамят и лъжат, и след като всички успяват да го измамят и излъжат.

Цялото това мнозинство /често определяно като народ/, което гласува тъкмо за партиите, които докараха страната ни до поредния крах също ще е отговорно и виновно за избора си. Невежеството и глупостта не са да бъдат оправдание. Те са невежество и глупост.

tslavkov

Ако комунистическа България би имала подобни активи /33 милиарда/, то социализЪма нивга не би рухнал толкова позорно и сладурестият тошов внук Малък Тошко щеше да води социалистическата ни рОдина към светли бъднини, вместо да мандахерца череслата си пред Народната библиотека, ръсейки ухилено пролетните дървеса и храсти с отпадъците на бирения си кеф

Още статии от този автор