unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

5814 Посещения

Лора ли е тъпа, Флоров ли е тъп, или всички сме

Интересни Времена

Лора ли е тъпа, Флоров ли е тъп, или всички сме тъпи

 

 „ Промените, които бяха направени преди години са такива, че от лица, които имат като него /Стойчо/ САМО криминални прояви – това не е основание да не му бъде разрешено носенето на огнестрелно оръжие „

 Това каза началникът на ГДБОП, приятелят на Цветан Цветанов и заместник-секретар на Министерството на Вътрешните Работи Станимир Флоров в съботното предаване на Лора Крумова.

 След тия думи човек трябва да се сащиса. Да се стресне. Или да се сецне. Да се сецне малко поне. Да се обезпокои поне малко с други думи казано.

Дори да не е особено умен. Дори да е журналистка. Дори да е руса. Дори да е Лора Крумова.

Защото след това изказване няма как да не изникнат купища въпроси. И защото това изказване води до едно неизбежно и много обезпокоително, ако не и страшно заключение.

Като първият от въпросите е, че след като САМО криминалните прояви на един човек не могат да бъдат основание да му бъде отказано носенето на огнестрелно оръжие, то какво друго трябва да направи той, че да му бъде отказано. Може би терористичен акт да направи ? Може би чак като убие примерно, десетина  деца в някое училище тогава трябва да му се отказва носенето на огнестрелно оръжие. А преди това той може да си краде, да ограбва банки, да бие, да пребива, да изнудва, да отвлича, да продава наркотици  и въобще да има каквито си поще криминално прояви – това според началника на ГДБОП не е основание да не му бъде разрешено носенето на огнестрелно оръжие. Или пък да бъде осъден и вкаран в затвора и чак тогава, ако е в затвора да му се откаже носенето на оръжие…

 Добре, така било според направените в законодателството промени. А кога са направени тези промени. От кого са направени. Не бива ли да се провери. И не бива ли веднага, тутакси, отново да се промени законодателството.

 Защото след изявлението на началника на ГДБОП неизбежно се налага изводът че :

 В България на криминално проявените лица не може да се откаже носенето на огнестрелно оръжие.

Не може да се откаже ли ? Дали наистина е така ?

Аз имам приятели на които полицията е отказала носенето на огнестрелно оръжие само защото е преценила, че те НЯМАТ НЕОБХОДИМОСТ от такова оръжие.

Следователно ако криминалните прояви на едно лице не са достатъчно основание да му бъде отказано носене на огнестрелно оръжие, то са напълно достатъчно основание да не му бъде разрешено носенето на огнестрелно оръжие.

Дали директорът на ГДБОП и заместник секретар на МВР Станимир Флоров е толкова тъп, че да не го разбира това ?

При всички случаи е толкова тъп, че да ги изтръска тия приказки без никакво притеснение. Без притеснение от това, че всички мислещи хора могат да си рекат : „ Значи на криминалните типове полицията не може да откаже носенето на оръжие, а на честните хора може да откаже.

Значи в България почтените хора нямат право да носят оръжие, а убийците, крадците, изнасилвачите и въобще криминалните типове имат право да носят оръжие”

 

Съвършена нелепица дори за страна като България. Нелепица, която няма как да не породи съмнения.

Съмнението, че полицията е позволила на този Стойчо да носи оръжие, защото този Стойчо е бил свързан с по някакъв начин нея, например. Че полицията и Стойчо са свързани с някакво много мръсна тайна, която всички замесени неумело се опитват да прикрият вече няколко месеца.

А може би замесените не са чак толкова неумели и тъпи. Може пък Флоров да е изръсил тия приказки, защото е бил сигурен, че никой никакви изводи няма да си направи и никакви въпроси няма да зададе. Че мислещите хора в България са пренебрежимо малко, ако въобще ги има.

Що са отнася до Лора – явно е бил прав. Лора никакво заключение не направи. Никакви въпроси не зададе. Тя въобще, ама въобще  не забеляза каква огромност е произнесъл Флоров. И продължи разговора като блага раздумка. За това колко трудна, отговорна и опасна била работата гедебописта. С телевизионни навеи от времето на Соца. Като в съветското мултипликационно филмче „ Чичо Стьопа милиционер ". Липсваше само песента на Маринов „ Нашата полиция ни пази”.

А може би Лора не е чак толкова тъпа. Може просто да е преценила, че никой нищо няма да забележи. Че никой няма да се впечатли. Че тъпите сме ние. И нещо повече от тъпи. Толкова сме се шашнали от похватите на Бойковото управление, че нито разбираме какво ни се случва, нито защо ни се случва.

lora_krumova2

Още статии от този автор