unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

10308 Посещения

проститутки ли са българките

Иво Беров

             Проститутки ли са българките

 Иво Беров

 

 Ако една жена продава телесните си особености за 50 лева, /долара, евро/ на час, тя е проститутка, разбира се. Ако ги продава за хиляда на час или нощ, тя е скъпа проститутка. Ако ги продава по пет хиляди на месец, тя е държанка, тоест метреса. Или поне така са им викали някога. Сега може да им викат иначе. Може би мутреса.

 Ако една жена продава телесните си особености и младостта си за сто хиляди годишно примерно, то тя вече се нарича Моника.

 Моника бивша Йосифова, бъдеща Станишева, например.

Никой разумен човек не би повярвал, че Моника бивша Йосифова, бъдеща Станишева, се е омъжила за банкера и бивш кандидат-кмет на БСП Веселин Йосифов заради неговата младост, хубост, ум, образование, сила и очарование, или защото е готин левент. Омъжила се е за него, защото е банкер и защото има много пари. И защото с тия пари е имал възможността да стане кмет на София. Без тия пари той е едно нисичко, мазно, никакво, тъпо, досадно и грозно човече. С тия пари той също е едно нисичко, мазно, никакво, тъпо, досадно и грозно човече, само че с пари.И следователно Моника се е продала за пари. И за власт. Защото властта означава пари.

След като Йосифов фалира и изгуби парите си /да не говорим че не стана  кмет на София / Моника се разведе с него, разбира се. Защото тя, разбира се е едно все още младо, запазено, хубаво, стройно, образовано и владеещо няколко езика момиче. Какво ще прави с оня нисък, мазен, тъп и досаден грозник.

Сега тя пак ще се мъжи. Но няма да се мъжи за едно никакво, смотано, очилато, плешиво, досадно и пухкаво човече. Тя ще се мъжи за един бивш премиер и настоящ водач на най-силната опозиционна партия. Партия, която все още има много възможности и много пари.

Разбира се, ако през май Станишев не бъде преизбран за водач на партията, Моника няма да се омъжи за него, а на бас. Че защо една хубава, запазена, стройна и образована мома да се жени за едно никакво, смотано, очилато, плешиво, досадно и пухкаво човече като Станишев ?

Между другото подобна е и историята с оня испански плейбой, дето се ожени за царската дъщеря . Ходил е плейбоя, ходил е с царската щерка дор до пет години /ех, че песен става от тия царски работи /, но се е оженил за нея едва след като баща й станал премиер на България. И се оказа, че добре си е направил сметката. Защото сега кой ще наследи рилските гори ? Ами съпругата на плейбоя. И като си спомни човек как местните тъпи аборигени, законни иначе собственици на разкошните рилски гори се радваха на царската сватба, как обсъждаха булчинската рокля и се умиляваха от поведението на изискания младоженец, не може да не се сети как испанските завоеватели са си купували от аборигените цели острови срещу шарени стъкълца и огледалца.

Така че това с мониките го има навсякъде, имало го е и винаги ще го има.

Разликата е там, че в останалия свят те се наричат с определени имена. Наричат се проститутки, държанки, метреси, продажни жени, леки жени, берлусконки и всякакви подобни. Останалият свят е определил проституцията като нещо  неестествено и недостойно /макар и законно/, независимо от вида й. Определил я е като поведение, което не бива да се насърчава. Най-малкото пък да служи за пример.

  Докато тук различите видове проституция не само че не са назовани с истинското им име, но се приемат за нещо естествено. За нещо достойно дори. Нещо, което трябва да се насърчава. Мониките тук служат за пример. Ах, колко е умна и оправна Моника, как само са си лика прилика с бившия премиер, като два стръка иглика . Да са живи и здрави, дано им дават сватбата по телевизора.

Но да ги оставим плейбойте, мониките, станишевките и берлусконките на нашето прокопсало висше общество . В неговите кръгове тия извращения са нещо естествено вече. Ами останалите. Обикновените българки. Те такива ли са ?. Проститутки ли са те ?

По един от телевизорите тече и се проточва едно много особено предаване. В това предаване едно човече си търси жена. Едно очилато такова човече, вече на възраст, леко смотано, нисичко, въздебеличко, никакво,  тъпичко и  досадно едно човече.

И о, изненада – жените му се предлагат. Даже се надпреварват да му се предлагат. Млади, хубави, руси, черни, всякакви. Защо ли ? Защо му се предлагат ? Къде е тайната на този човек ? На това човече ?

Можете ли да познаете от първия път. Браво. Познахте.

Това човече е милионер. Предаването се нарича „ Милионер търси жена, или нещо подобно. И тръпката на предаването е в това  коя точно мома ще заслужи парите му. И с какво.

Проститутки ли са българките ?

В България за някои неща и явления не са измислени все още понятия. Или пък се назовават с лъжливи понятия. Или пък с изкривени понятия. Изкривени като ценностите.

 Това, което се нарича телевизионно зрелище  всъщност не е чак толкова зрелище, колкото вид сводничество. Дори е повече сводничество, отколкото зрелище И жените, които се предлагат на милионера не са толкова младоженки, а проститутки. Повече проститутки, отколкото младоженки.

Защото по-важни от наименованията са посланията на предаването. Ценностите, които разпространява.

Ония моми може пък да не се натискат на човечето-милионер заради парите му, а просто за да се покажат по телевизора. Демек„ мамо, виж ме”.  Макар че биха могли да се показват на мамите си чрез малко по-благоприлични дейности. Оня пък милионер може да не си търси проститутки, а да си прави  реклама, щото нещо е закъсал, примерно.

Дори да е така, посланията си остават. А те са :

 Съвсем естествено е младите жени да се предлагат за пари. И да се мъжат за пари. Това си е в реда на нещата. Аферим, браво, евала, машаллах на оная, която е най-оправна и най добре се предлага. Тя ще спечели милионите.

А пък ние не сме сводници. Ние сме телевизор. Показваме зрелища. Имаме рейтинг. И на нас аферим, евалла, браво машалла.

 Ако не разбирате за какво става дума представете си една тлъста, дърта разплута и тъпа милионерка, около която се вият и се гънат млади мъже. Щото искат да се женят за нея. А може би не заради парите й, а защото е успешна бизнес дама ?...

Тук има един хитър пиниз. „Ама ние не му се предлагаме на тоя защото има пари, а защото е успешен „ – ще рекат мераклийките.

 Тоя тип доводи, обаче,  хората с право биха могли да отвърнат с „айде стига курвенски номера”. Защото те му се предлагат не защото има пари, а защото е успешен, но пък е успешен, защото има пари”

Наистина курвенски номер.

И не е само това предаване. Много са. При Слави Трифонов, например, други едни моми, за да докажат своите дарби трябва да се събличат по гащи, ако носят такива  да лапат пари си устата си. Тази, която най-добре се съблече, каквото и да означава това – добре да се съблече и която най-добре налапа парите, каквото и да означава това е – да налапаш добре парите – тя е най-готината, най-умната и най-успешната.

 Милиони, буквално милиони млади български момичета на по 14-15 години гледат тия проститутски изпълнения, трупат житейски опит и си викат  :

„ За да бъдеш успешна трябва да намериш някой богат чичко и успешно да му се предложиш.

 За да успееш трябва да знаеш как да се съблечеш така, че да те хареса Слави Трифонов или някой друг простак. Трябва да научиш как да лапаш пари така, че хората да те зяпат и да вият от удоволствие „.

И милиони, буквално милиони млади българки приемат проститутското светоусещане, проститутския светоглед и проститутския начин на живот като нещо естествено и достойно. Нещо, което заслужава похвала и подкрепа.

Разбира се българките не са проститутки. Въпросът е поставен, за да предизвика някакво отношение. Някакво осъзнаване, или пък размисли поне. Но ако не предизвика осъзнаване или размисли поне, ако хората не чувстват и не усещат каква простотия се стича по обществените мегдани, то до пет десет години българките вече ще бъдат проститутки.  По един и ли друг начин. Под един или друг предлог. А мъжете им – сутеньори. Ако не са милионери.

Израждането вече не само се чувства и се усеща. То вече се отразява и в изследванията, които показват, че младите българи и българки са може би най-глупавите и мързеливите хора в Европа. Като повечето от тях се мотаят и чакат някой да ги включи в някоя далавера, за да го ударят на живот. Или да си намерят богат чичко, който да им осигури същия тоя живот. Живота, който им се препоръчва от средствата за масово осведомяване. И от властта. Властта на простаците /виж това/. „ Бях тройкаджия, а вижте докъде стигнах” – думи на българския „културен „министър. „Ако искате да успеете, бъдете предприемчиви като мен” – изказване на българския премиер. Тоест какво. Да не учат, да не работят, а да хващат бухалките ли. Или да си търсят банкерка за гадже ?

  _

Жената по която най-много си падал - бившата порнозвезда Виктория Радина

hristo-sirakov-

Някои от жените, които му се натискат

hristo_sirakov

Милионерът Христо

 

 

 

Още статии от този автор