unsupported

 

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА

с Иво Беров

4656 Посещения

трайчо трайков като момче

Интересни Времена

                   Трайчо Трайков като момче за бой

Трайчо Трайков щеше да си подаде оставката. Тоест беше готов да си подаде оставката. Тоест нещо такова. Защото преди бил категоричен, че споразумението АКТА е полезно за България. Точно това каза министърът по БНТ : „ Бях категоричен, че споразумението е полезно за България"

  Сега министър Трайков също е категоричен. Само дето категорично твърди обратното.  Че АКТА /търговско споразумение за борба с фалшификатите /не трябвало да се подписва. 

Врътка, която подсеща за един друг политик, способен да се произнесе категорично по един въпрос, а след осем часа да се произнесе също така категорично по същия този въпрос /както и по всеки друг въпрос/, но точно с противоположното мнение.И всеки изкушен в родното политически своеобразие би могъл да се досети кой е този друг политик, ако знае, че врътките му се приемат от широката общественост не като врътки, а като съобразяване с общественото мнение и проява на здрав разум.

Да, точно така, става дума Бойко Борисов, премиер на република България.

Разбира се, приемането на АКТА е станало с негово одобрение. Самият Трайчо Трайков припомни, че преди години е представил пред министерския съвет доклад в който е настоявал споразумението да бъде прието. А Бойко Борисов се е съгласил с доводите на министъра си и е одобрил подписването на АКТА.

  Само че на Бойко не му се ще да обяви : „Ами преди бях за подписването, ама после разбрах, че на хората  тая АКТА не им харесва и вече съм против. Нито пък : „ Министърът ме подведе,защото лично аз нищо не разбирам от тези тъгровски споразумения.

Би могъл, разбира се,  да каже , че си е променил мнението, но има все пак опасност тия врътки накрая да се приемат не като гъвкавост и проява на здрав разум, а като врътки.

Тъкмо за да предпази началника си от подобна опасност Трайков бърза с изявлението за оставката, която щял бил да подаде, ако някой , ясно кой, вземе, че му я поиска.

Само че както е ясно кой е той, така е ясно че той няма да му я поиска. И че всички тези приказки за оставки са представление. С художественото равнище на селска вечеринка.

И че всъщност Трайков бърза да каже : „ Не обвинявайте Бойко, аз съм виновен. Ако има някой за бой това съм аз”

 Също като момчето за бой. Имало е някога в аглийския двор такава служба / по Марк Твен/. Ако синчето на краля направи пакост, бият едно момче, подбрано тъкмо за тази цел – да бъде бито. Ако принца не слуша, ако не учи, ако получава двойки бият момчето, защото няма как да бият принца.

Спокойно, обаче.Няма да бият Трайчо. Няма да му поискат оставката. Всичко ще си има щастлив край. България ще отхвърли АКТА. После, между другото, пак ще приеме споразумението. И Бойко ще реже ленти, защото при всички случай е бил прав. Според прочутото наблюденията на Мао. Както и да се завърти онова му е все отзад. А често и отпред.

traikov

boiko_stadion

 

 

 

 

 

 

Още статии от този автор